Sweet Home
powrót do forum 3 sezonu

Serio, nic nie wyjasniaja na koncu co sie dzieje. Drugi i trzeci sezon serialu wyglada jakby to byl zupelnie inny serial niz 1 sezon.

Pierwszy sezon byl dosyc ciekawy, bardzo klimatyczny, duzo potworow, kolorystycznie odstawal od wiekszosci produkcji, byl taki - nie wiem jak to nazwac - neonowy/kolorowy, a nastepne sezony wygladaly jak pierwszy lepszy serial.

Tak zrypali ten serial, ze az musze napisac swoj pierwszy post na tym forum od chyba 15 lat xd 4 lata czekania zeby wypuscili takie gowno.

Jeszcze czlowiek czekal do samego konca, moze by wyjasnili skad ta cala „pandemia” i o co w tym wszystkim chodzi, to nie, nic, zero. Walka finalowa? No prosba xD typ wszedl w stare cialo z 1 sezonu ktore jak sie okazalo jeszcze zyje w nim prawowity wlasciciel z 1 sezonu i cyk, zmiana sceny jak ta najbardziej wkurzajaca laska w serialu wchodzi sobie do jakiegos pokoju i domysl sie czlowieku co to za pokoj.

Nie wiem na szybko to napisalem, jak macie jakies spostrzezenia to napiszcie, ja tylko od siebie dodam, ze serio mozecie zobaczyc tylko 1 sezon i tyle. Wiecej nie musicie. Nic Wam to fabularnie wiecej nie da xd

ocenił(a) serial na 8
Cudziak

Trzeci sezon okazał się całkiem niezły, znacznie lepszy od drugiego, moim zdaniem. Pierwszy rzeczywiście najlepszy, ale ostatniego aż tak źle bym nie oceniła ;)

ocenił(a) serial na 10
Cudziak

Niestety, masz całkowitą rację. Trzeci sezon od początku oglądało się słabo i sprawiał wrażenie pisania na kolanie, ale ostatnie 2-3 odcinki to już parodia. Cięcia, dziury, przeskakiwanie faktów, a ta "ostateczna walka" to absurd. Cóż, tak jest, gdy sezon idzie tak szybko za poprzednim - całość napisana na kolanie. Po ostatnim odcinku zastanawialiśmy się z żoną czy my coś tracimy w tłumaczeniu, czy same dialogi są tak tragicznie napisane, że postacie nie odpowiadają sobie na zadane pytania.

Szkoda, to pierwszy serial koreański, który został zabity przez kolejny sezon. Ale spokojnie - Squid Game 2 będzie kolejną bezsensowną kontynuacją.

ocenił(a) serial na 8
Cudziak

Iq ameby musisz mieć typeczku jak nie połapałeś, że wróciła do mieszkania... Jak nawet spotkanie z bratem Ci nie rozjaśniło to zostaje Ci benny hill do oglądania... I to też tylko te fragmenty, gdzie jest przyspieszona rolka i ucieka przed babami żebyś dźwignął umysłowo