PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746309}

Shadowhunters

2016 - 2019
6,5 26 tys. ocen
6,5 10 1 25509
3,5 4 krytyków
Shadowhunters
powrót do forum serialu Shadowhunters

Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona! Mimo iż pozmieniali wydarzenia, bardzo dobrze się to ogląda. Gra aktorska Clary (Katherine Mcnamara) nie jest taka zła, jak wszyscy sądzili. Jeśli oglądamy całokształt jest dobra. Reszta aktorów była fenomenalna! Mają to coś co powinno mieć każde z bohaterów. Moimi faworytami odcinków bezwarunkowo byli Jace (Dominic Sherwood),Simon (Alberto Rosende) i Luke (Isaiah Mustafa). Zmiana relacji Clary i Madame Dorothea'i była dobrym pomysłem. Od razu mogę stwierdzić, iż serial zapowiada się o niebo lepiej niż film. A co ważniejsze przyciągnie nie tylko czytelników Darów Anioła, a z pewnością także osoby z zewnątrz, które nie miały pojęcia o książkach ani o filmie. Seria ma potencjał , posiadam wielką nadzieję iż doczekamy się więcej niż 1 sezonu :) Jedyny minus jakiego się doszukałam to szybko prowadzona akcja, dużo się dzieje w jednym odcinku. Nie jest to duża wada, dla niektórych możliwe, iż jest to plus. Biorąc pod uwagę całokształt, serdecznie polecam obejrzeć :)

7
NadiaNatka39

Jeśli chodzi o 2 odcinek to najbardziej utkwił mi w pamięci dekolt Izzy, fajnie też wyszedł motyw z mieczem. Zmiany które nadal dokonują są OK, zawsze to coś innego. Jednak czegoś brakuje.
Czołówka niestety jest słaba, już minęły czasy seriali typu "LOST", "HEROES" czy "Prison Break" gdzie pojawiał się tylko napis. Spójrzcie chociaż na czołówki "DareDevil", "Detektyw" czy ostatnio "Kroniki Shannary". Żeby chociaż zrobili to w stylu "Buffy -postrach wampirów" czy czołówki "Anioł Ciemności".
Niestety więcej jest minusów niż plusów. Najsłabiej wypada rozmowa Clary z Hogem, to jakaś kpina, tak samo porwanie Dot i cały wątek w Czarnobylu. Valentine zabijający strzykawkami, Magnus podkula ogon i zwiewa.
Także gra aktorska i dialogi się nie poprawiły od poprzedniego epizodu. To nie jest ten sam Jace którego pokochałem w książkach, brak mu ikry i poczucia humoru. Zobaczymy co będzie dalej. Rozumiem że zbytnio nie było kasy ale sami fani chyba liczyli na coś więcej. Myślę że w latach 90 bądź do 2005 roku to by się sprzedało ale teraz pewnie dostaniemy tylko jeden sezon i kasacja.

Moja ocena 3,3/6

NadiaNatka39

Super ! Nareszcie ktoś tu mówi do rzeczy. Serial fajnie się rozkręca. Jestem po 3 odcinku i nie mogę wyjść z zaskoczenia. Ta zmiana fabuły sprawia mi frajdę,bo pomimo iż czytałam książkę to zaskakują mnie przemiana wątków.