Hej! Jestem ciekawa w jaki sposób dowidzieliście się o tym serialu? Zobaczyliście gdzieś fragment, ktoś wam go polecił? Ja oglądałam filmiki na YT i jakoś mi wpadł. Proszę o wyczerpujące odpowiedzi :)
Ja np. dowiedziałem się o nim przed chwilą, przeglądając TOP seriale komediowe i już wiem, że zapoznam się pierwszymi odcinkami. ;)
Ja również dowiedziałem się o nim przed chwilą, bo znajomy na twarzoksiążce udostępnił ten filmik: https://www.facebook.com/video.php?v=823831821008558&fref=nf
Dowiedziałam się podobnie jak ty oglądając na yt filmiki. Czekam na 5 sezon <3 <3
Mam pytanie, na zalujak.tv serial jest z lektorem, to znaczy że był (jest/będzie) puszczany w polskiej telewizji?
serial leciał na platformie nc+ (seriale+) w tv to może będzie na canal+ ale nie wiadomo...
o serialu dowiedziałem się z filmweba :D
A ja nietypowo. Ktoś napisał na forum BB, że myślał cały czas że tam gra Joan Cusack, a chodziło o Anna Gunn :P Opis, pilot i poleciałem kilka lat temu maratonem :)
Ja zobaczyłem krótki filmik , jak idą sprać tego pedofila . A to okazało się że to baba ;d Spodobało i od razu zacząłem oglądać , zawsze wszystkie odcinki ogladam przed premiera nowego sezonu . Mam nadzieję że bedzie 6 sezon :) Sezon wymiata a rola franka , normalnie niesamowita . Szkoda że nikt go to tej pory nie docenił :(
Zobaczyłam masę gifów i tekstów na tumblrze, głównie dotyczących Iana i Mickey'ego, więc postanowiłam zobaczyć o co tyle hałasu. Zakochałam się momentalnie.
Zaczęłam oglądać dzięki znajomej, która gorąco mi Shameless polecała. Chociaż "polecała" to w tym wypadku eufemizm. Praktycznie błagała mnie o to (łamane na: truła dupę przez kilka dni XD), bo początkowo opis serialu mnie nie zachęcał. Ale zaufanie jej rekomendacjom było jedną z lepszych - jeśli nie najlepszą! - serialowych decyzji, jakie w życiu podjęłam.
P.S. Jesteśmy już tak blisko piątego sezonu (pierwszy, na który musiałam czekać)! Moja ekscytacja sięga zenitu! :D
Kiedyś zobaczyłem Shameless w topowych serialach na fw,a że stacja Showtime ma dobre seriale, to zobaczyłem pierwszy odcinek i następnie łyknąłem 3 sezony praktycznie w ciągu kilku dni. ;)
O serialu dowiedziałam za sprawą przypadku. Któregoś dnia przeglądałam posty na jednym z blogów na tumblrze i mignęło mi kilka treści (zdjęcia, gify z cytatami) związanych z tym serialem. Z czystej ciekawości postanowiłam zobaczyć o czym jest ten serial i zdecydowałam się obejrzeć. Zdecydowanie nie pożałowałam tej decyzji! Serial jest fantastyczny ;)
Gra w nim aktor, który zagrał we "Wojnie światów".
Nie kojarzyłem typa, a zagrał przecież obok Toma Cruise'a.
Z ciekawości zobaczyłem w czym gra i pokazał się ten serial.
Oglądałem kilka razy Upiora w operze i zaciekawiła mnie filmografia aktorki odgrywającej Fionę, no i trafiłem na Shameless
Ja po prostu zobaczyłem jak go aktuaizuja na jakiejs stronce z serialami i zaczałem ogladać. Szybko go obejrzałem :D
ja dokładnie tak samo, zainteresowała mnie Emmy Rossum i tak sobie oglądałam filmy z nią i w końcu trafiłam na Shameless :)
Ja oglądałem Californication i w trakcie napisów końcowych pokazywali trailer nowego serialu - Shameless :)
Mnie pewnego razu naszła po prostu ochota na jakiś dobry serial komediowy. Wszedłem więc na filmweb i zacząłem szukać. Na pierwszy ogień poszedł właśnie serial "Shameless". Dalej już szukać nie musiałem. ;)
Usłyszałam o nim w podcaście Myszmasz, opis mnie zainteresował no i wsiąkłam.
Ja zobaczyłam gify z Gallavich na tumblrze :) Byłam zainteresowana serialem, ale nie mogłam znaleźć nazwy serialu, w końcu po tygodniu poszukiwań trafiłam na ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=eO0c-KdMM34 + https://www.youtube.com/watch?v=iQym1wysHJQ . Po pilocie się zakochałam, następne sezony 'pożarłam' w niecały tydzień :)
Ja po obejrzeniu Przyjaciól i W garniturach szukałam czegoś zupenie innego i na jakieś stronie z serialami było Shamless przeczytalam opis i obejrzalam wszystkie sezony!
Szukałam nowego serialu na filmwebie, użyłam filtrów, żeby poszukać czegoś nowego, amerykańskiego oraz z gatunku komedia/dramat i po porównaniu z innymi wynikami stwierdziłam, że Shameless będzie najbardziej odpowiednim serialem dla mnie :). Było to chyba parę miesięcy po premierze trzeciego sezonu, więc już jakiś czas temu.
A ja ogladam od pierwszego sezonu. Czyli zaczalem jak jeszcze pierwszy byl emitowany.
Latem 2011 r. pierwszy sezon był dostępny na VOD w tv n. Obejrzałem i polubiłem.
Zobaczyłam fragment z polowania na pedofila na pewnym portalu. Musiałam sprawdzić. Nie żałuję:)
ja na jakimś czacie znalazłam kolesia z podobną serialową zajawką jak moja, kilkakrotnie zachęcał mnie do obejrzenia shameless, w końcu uległam... nie żałuję :D
Osobiście trafiłam na tumblr poświęcony shameless, obejrzałam kilka filmików na yt i odruchowo włączyłam pierwszy odcinek. ^u^
z YT: jest taki kanał,który nazywa się watchmojo.com, gdzie są najróżniejsze listy top10 . i któregoś dnia - z nudów - przeglądałam u nich top 10 TV Shows You Shouldn't Watch With Your Parents i właśnie 'Shameless' (u nich na #7 miejscu) najbardziej rzuciło mi się w oczy. miałam tego nie oglądać,bo mnóstwo ludzi porównywało 'Shameless' do 'Skins' i to porównanie mocno mnie zniechęciło (nie znoszę 'Skins - nie rozumiem fenomenu). ale złamałam się i obejrzałam pierwszy odcinek, choć byłam pewna że po tym jednym odcinku odpuszczę sobie na dobre. ale ku mojemu zdziwieniu było odwrotnie: tak mocno się wkręciłam,że za nim się obejrzałam cały 1 sezon w całą noc plus połowę ranka :P