PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 50750
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

Byłbym wdzięczny za porównanie go. Jest to coś typu scrubs, czy też himym, a może south park?

użytkownik usunięty
wisnia1892

raczej z typem filmu "Odrażający, brydni , źli". Trzeba mieć jednak odpowiednie poczucie humoru.

ocenił(a) serial na 8
wisnia1892

Pierwsze kilka odcinkow nie moglam ogladac, w bani sie nie miesci ten syf i rozgardiasz. Moja mina przez pol odcinka byla wykrzywiona w wyrazie ohydy pomyslalam, ze nie dam rady ogladac takiej (ze to tak ujme) warstwy spolecznej. Kilka dni przerwy i odbejrzalam znow, tym razem przelknelam pewne rzeczy i okazalo sie, ze serial jest calkiem zabawny a i pewnych rzeczy mozna sie nauczyc- chociazby innej reakcji na pewne rzeczy.
Nie potrafie porownac do innego serialu lub filmu.

ocenił(a) serial na 9
wisnia1892

Serial określiłbym mianem "współczesna rodzina Addamsów", przy której Tarantino się chowa. :-)

wisnia1892

A ja powiedziałbym, że to tacy hardkorowi sipsonowie. Frank to oczywiście Homer, Bart to Carl, Debbie to Lisa. Oczywiście to tylko porównanie;)

lucwarchol

Simpsonowie

ocenił(a) serial na 8
wisnia1892

Ja bym to porównała do serialu "Skins", tylko zamiast na grupie nastolatków, serial skupia się na jednej rodzinie. Humor serialu (ale nie fabułę) można porównać do Misfits.

sex_w_pralce

Też sądzę, że skins to najlepsze porównanie. Serial jest komedią, ale też dramatem. Czwarty sezon jest najbardziej dramatyczny i moim zdaniem najlepszy z całej serii;).

Serial bazuje na brytyjskiej wersji, która powstała znacznie wcześniej(bodajże w 2003 roku). Też ją ostatnio zacząłem oglądać(na razie jestem przy 4 sezonie) w oczekiwaniu na 5 sezon us;).

ocenił(a) serial na 10
sex_w_pralce

Skins to chyba najlepsze porównanie w kwestii tego jakiego typu to jest serial, ale o ile amerykańska wersja Shameless jest genialna to już z Skins im nie poszło :P

ocenił(a) serial na 8
lord_miki

Ja bym nazwal ten serial takim rodzinnym CALIFORNICATION

ocenił(a) serial na 10
sifm86

z Californication oglądałem tylko kilka odcinków ale nie wydaje mi się aby był on takim dramatem

ocenił(a) serial na 10
sex_w_pralce

zgadzam się ;) serial dla mnie genialny, tyle ile się wypłakałam i wyśmiałam, zszokowałam na tym serialu...ehhh

ocenił(a) serial na 10
wisnia1892

musisz zobaczyć ten serial jak dla mnie ....hmmmm zaryzykuję jeden z lepszych