PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 51140
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

Myślicie że Frank cokolwiek zrozumiał po szpitalu? Tzn. wiadomo że bez jego pijackiej gęby i pomysłów serial leży, ale może jakaś namiastka przemiany?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
paw_2

Nie zauważyłam żadnej przemiany w ciągu tych trzech nowych odcinków. Facet jest taką samą mendą jak wcześniej. Może i pobił swój rekord w trzeźwości, ale nie bynajmniej dlatego, że sam tego chciał. Nadal ma na wszystko wyje... i wykorzystuje ludzi, w tym swoje tragicznie naiwne dziecko. Wątek miał potencjał i scenarzyści to spaprali, wielka szkoda.

Nic nie spaprali, gdyby Frank stał się nagle super tatusiem, grzecznym, zero alkoholu itp. to ten serial zrobiłby się po prostu nudny ;d

użytkownik usunięty
Quaint_2

A wiesz co to jest 'character development'?

Nie, nie znam fachowych nazw, tym bardziej kiepsko u mnie z angielskim ale wydaje mi się, że jest to coś związanego ze zmianą/rozwojem postaci, mogę się mylić oczywiście ; ) ale jeśli chodzi właśnie o to to w jakim kierunku Frank miałby się rozwinąć, oglądałaś wersje UK? Tam Frank nie przechodzi żadnych diametralnych zmian i wyszło to tylko i wyłącznie serialowi na lepsze.

użytkownik usunięty
Quaint_2

Tak. I nie wiem w którym ja momencie napisałam, że Frank ma się zmienić 'nagle' w grzecznego, superowego tatusia. Postać ma stopniowo ewoluować, a nie stać w jednym miejscu przez cały serial. Nie wiem co ciekawego jest w osobie, która w każdym odcinku leży zachlana pod mostem albo szuka kolejnych durnych sposobów na wyłudzenie kasy (a teraz dragów i organów). Ale jeżeli nie chcieli rozwijać tej postaci, to mogli nie kręcić tak głębokiej i obiecującej końcówki 3 sezonu. Nie lubię niekonskwencji i tyle.
Nie, nie oglądałam. I mało mnie obchodzi co robili z nim w pierwotnej wersji, interesuje mnie wersja amerykańska:)

Wyczytałem na jakiś portalach poświęconych serialom, że końcówka była taka dlatego że nie było pewne zamówienie 4 sezonu, nie wiem czy chodziło o oglądalność *chociaż to stacja kablowa więc wątpię* czy o coś innego, pewnie chcieli tak trochę wiesz "rozczulić" widzów jeśli miałby to być koniec xd
Jeśli Frank nadal pozostałby starym pijakiem i ćpunem ale jakoś ciekawie pociągnęliby inne kwestie to czemu nie, mogłoby być ciekawie :D

No mnie też w sumie mało obchodzi bo wersja UK jest imo bardzo średnia ale w końcu wersja amerykańska czerpie od wersji angielskiej więc raczej będą się trzymać podobnych schematów.

I w sumie może Frank w wersji UK po piątym sezonie się zmienia, nie wiem bo nie dałem rady dalej ciągnąć oglądania tej wersji :D