PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 50750
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

Czy są różnice między wersją amerykańską, a oryginałem z wielkiej brytani?
Kto oglądał niech mi odpowie :)

Spidey_

Fabuła jest całkowicie inna, zaczyna się podobnie ale później toczy się już wszystko całkowicie inaczej, moim skromnym zdaniem gorzej, o ile wersja US jest może troszkę przesłodzona to i tak jest dużo, dużo lepsza od brytyjskiej, więc jeśli chcesz się zabrać za brytyjską to musisz mieć naprawdę silne nerwy żeby przetrwać tą telepiącą się kamerę, bardzo dziwny akcent i kilka innych mniejszych 'błędów'. Chociaż warto dla fabuły, jest ciekawie, nie powiem że nie ;D

Quaint_2

Jeśli chodzi o akcent i styl kamery, to jest to normalne, taki angielski styl.

Spidey_

Może i masz rację ale mi osobiście ciężko się takie coś ogląda xd

Quaint_2

Z doświadczenia wiem,że zazwyczaj wersje brytyjskie(pierwowzory) są lepsze od amerykańskich,ot choćby w przypadku serialu Skins. Rewelacyjni bohaterowie,muzyka,Bristol jako miejsce akcji,akcent brytyjski balsamem dla mych uszu:) Wersji USA nie dało się oglądać,trąciło klimatem Beverly Hills do spółki z American Pie.Natomiast jeśli chodzi o Shameless,to każdy mówi,że wersja amerykańska jest lepsza.Ja jeszcze nie oglądałam.Poza tym odcinki można oglądać tylko po angielsku,nie ma nigdzie napisów jakby kogoś to interesowało.

ocenił(a) serial na 10
avosette

Amerykańska zdecydowanie lepsza, ale różne są gusta... a napisy są na napi, poza tym dwa sezony leciały na hbo, a trzeci można ściagnąć z napisami.