To całkiem fajna kreskówka bo bez przemocy i nikt nikogo nie zabija a trzyma w napięciu i
można nieźle pogłówkować. Przyznam się że kilka razy dałem się nabrać bo myślałem że
złodziejem jest ta postać a wyszło, że zupełnie inna.
Świetna :) Doskonałe poczucie humoru i jak zwykle świetny polski dubbing - syn pani Aleksandrowicz w roli Sherlocka - klasyka :)
No, ten gościu dubbingował również Buttheada! Ale jako Dante Vale też był super! Tak że dubbing naprawdę spoko!
Podoba mi się w niej to że trzeba dużo główkować w przeciwieństwie do kilku debilnych bajek gdzie tylko się leją! A tu nie ma nawet przemocy i te kary które muszą odpokutować złoczyńcy są super! Gdyby takie kary wlepiano polskim złoczyńcom to by na świecie łobuzów nie było :)
Innych takich bajek ze świecą szukać. Właściwie jeśli chodzi o inteligentne bajki bez przemocy to tylko stare bajki mi się kojarzą.
Jak Reksio? Bolek i Lolek? Pampalini łowca zwierząt? Kangurek Hip-hop? Pszczółka Maja? Wilk i zając? :) Uwielbiam stare bajki!
Taaak, dokładnie o te bajki mi chodziło! Dodałbym jeszcze Rocky i Łos Superktoś, Woody Woodpecker, Klejnot snów, Myszka Micky. Teraz takich bajek już nie robią, a często nawet w telewizji nie puszczają...
Te wszystkie wyroki na koniec każdego odcinka kojarzą mi się z Malanowskim (który jak na mój gust jest po prostu genialny)...
Bardzo fajna ja np. zawsze kiedy już wiem kto jest sprawcą pisze sobie na karteczce tą osobę i na końcu porównuję wyniki.
Kreskówka jak na nową to fajna nie ma przemocy chamstw i innych takich jak np w Chowder.
I jeszcze Wujcio Dobra Rada, Steven Universe, Star Butterfly, Dzieciak kontra Kot, Miraculum, Clarence, Kornisz i Fistach - a to tylko początek.