PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238026
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

http://www.sherlockology.com/news/2014/1/9/his-last-vow-review-090114

I rada na końcu:
"When the end credits start, do not turn off your television or change the channel. Watch to the very
close." ...

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Nie mogę się doczekać! Tak bardzo nie chcę czuć się zawiedziona po tym sezonie..

ocenił(a) serial na 10
zuza_k

Ja też;D I zastanawiam się strasznie co oni znowu na końcu wymyślili, przy tych napisach końcowych... Jakby mało było zagadek do tej pory... A odcinek dopiero za 3 dni;/;/

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

:) pierwsze odcinki taka komedia dla nas trochę..większości ludzi..... scherlock staje sie ludzki mniej zagadek a moze to mialo byc mylne i ten humor z 2 pierwszych odcinków mial nas przygotowac na to co teraz bedzie kocham ten serial ciekawi mnie co teraz odwalą wczesniej byl Jim moriaty i nas zaskoczyl byl cudowny to moze teraz ktos lepszy i na koniec skok scherlock a jednak przeżył i dostaliśmy zagadke na 2 lata jak to zrobił morze znowy dostaniemy cos

czarna_mamba_9

Może coś w stylu, że Mary umarła, a po napisach jest zbliżenie na jej dłoń, i poruszenie palcami :) To by było mocne :D

TomKruz

Aha, no i mam nadzieję że ludzie wrzucający odcinek w internet nie obetną końcowych napisów, jak było przynajmniej w moim przypadku :P

ocenił(a) serial na 10
TomKruz

No mocne, tylko ta ręka była już chyba w trailerze, no i ten lekarz... mi się wydaje że to jednak będzie w odcinku skoro to wrzucili to trailera;)
Dlatego ja oglądam na live-streamie, tam nikt nic na pewno nie utnie:D:D

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Chyba, że live stram się zatnie w najlepszym momencie. Trochę się tego boję, ale nie wytrzymam do następnego dnia :)

ocenił(a) serial na 8
zuza_k

Nie no tak się teraz nakręciłam, że to już podchodzi pod jakiś żart bo tak bardzo pragnę czegoś co dopełni serię i wytłumaczy tą lekkość i humor poprzednich epizodów. Jak nigdy chcę porządnego dramatu i łez :D i nowy czarny charakter, tylko na zdjęciach fascynuje a co dopiero w akcji.

ocenił(a) serial na 10
zuza_k

Nie strasz, nie zatnie się, niech nawet o tym nie myśli!!!! :D

ocenił(a) serial na 8
czarna_mamba_9

podczas ostatniego odcinka zacinał mi niezawodny filmon więc radzę przygotować sobie więcej linków a nie sypać wszystkimi przekleństwami świata jak ja :D

ocenił(a) serial na 10
kasia161717

Mi właśnie na początku też się trochę zacinał w 2 odcinku, ale potem się uspokoił;) Też na wszelki wypadek naszykuję więcej linków, nam nadzieję, że w niedzielę będzie ok;)

ocenił(a) serial na 8
czarna_mamba_9

oby :)
unikajcie The Guardian. Może zniszczyć His Last Vow, spoilery. To naprawdę trzeba nie mieć szacunku do twórców i dla widzów, ręce opadają tym bardziej, że to prasa wywija takie numery ;/

ocenił(a) serial na 10
kasia161717

Ja widziałam jakiś wycinek z gazety z jedym mega spoilerem - nie wiem czy to The Guardian, nie wiem czy to prawda co tam napisali, czy po prostu sobie gazeta jaja robiła... Chyba że to był zwykły fake...

ocenił(a) serial na 10
kasia161717

Oczywiście musiałam zajrzeć do the Guardian, ale do końca nie przeczytałam

SPOILER!!!!

Czy ja właśnie przeczytałam, że Sherlock znalazł dziewczyne?!?! Mam nadzieję, że to żart. Albo, że to jakaś przykrywka

ocenił(a) serial na 10
zuza_k

COOOOO?? ja słyszałam inny spoiler, tutaj to jest::
https://24.media.tumblr.com/b688e90e64989a02bc39e960e1e19597/tumblr_mz1qqtTUts1r 099hho1_1280.jpg
Kto wie w co wierzyć...

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Widziałam ten spoiler. Ale o ile dobrze rozumiem to tam jest napisane, ze on bierze narkotyki, zeby zwrocic uwage mediów, bo to element jego planu. To by nawet do Sherlocka pasowało.
Tez nie wiem już w co wierzyć, czasem mi się wydaje, że to Moffat rozpuszcza te wszystkie plotki, żebyśmy sie stresowali :)

ocenił(a) serial na 10
zuza_k

Nie zdziwiłabym się;) Albo właśnie Gatiss z Moffatem trollują, albo gazety same to wymyślają... Poza tym jest jeszcze pytanie: czy Gatiss i Moffat by zdradzili cokolwiek prawdziwego dotyczącego 3 odcinka...?

czarna_mamba_9

MISTRZOWIE Trollingu! Podpuszczają fanów, wysnuwają masę spekulacji i tak od końca pierwszego sezonu! Na początku stycznia Moffat przeprowadzał wywiad z Cumberbatchem i nie omieszkał wcisnąć takiego fragmentu: "Between you and me, when it comes to Sherlock, I think Benedict will be going for quite a while yet. Unless we kill him in episode three, of course."
Natomiast po 2 sezonie, kiedy internet zalewały spekulacje odnośnie tego jak Sherlock przeżył upadek tez nie darowali sobie podsycania niepewności: http://www. youtube. com/watch?v=xUo4x1SG2Ms
Nie wiem co się stanie z internetem dziś w nocy, tumblr umrze!!!!!!!!!!!!!!! :D

ocenił(a) serial na 10
fioletowameba

Dokładnie! W dodatku się doskonale bawią naszym kosztem i straszą. Ten filmik też widziałam... Ergh zabić ich to mało...

ocenił(a) serial na 1
zuza_k

The Guardian zdenerwował się, bo podczas Q&A zadał głupie pytanie i został zgaszony. To rodzaj wendety. Gazety lubią przekręcać, szczególnie z zemsty :) ja bym się na razie nie trzymała Guardiana, moja droga, don't worry :)

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

Właśnie, tyle tych spoilerów w gazetach, w dodatku w każdej inne... Wątpię, by Gatiss i Moffat cokolwiek zdradzili, więc to wszystko pewnie ściemy... Mam nadzieję, bo i pomysł dziewczyny, i ten drugi spoiler do którego wrzuciłam link mi się wcale nie podobają!!!

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

Tam jest napisane (z tego co pamiętam, bo drugi raz nie zajrzę) coś w stylu "wydaje się, że Sherlock znalazł sobie dziewczyne". To może po prostu chodzi o to, że poprosił kogoś zeby udawała jego dziewczynę, zeby sprawić wrazenie ze nie jest sam. Zresztą Moffat kiedyś powiedział, że Sherlock zawsze będzie bez dziewczyny.
Możliwe tez że to zemsta tak jak mówisz :) na razie staram się nie przejmować ale to oczekiwanie jest nie do zniesienia, zwłaszcza jak juz tak blisko!

ocenił(a) serial na 1
zuza_k

Podobno w którymś opowiadań w kanonie ACD (nie doszłam jeszcze do niego, damn) Holmes zaręcza się z jakąś kobietą, żeby dotrzeć do kogoś i wyjaśnić sprawę. Może kolejne zapożyczenie :) wątpię, żeby na serio Sherlockowi dali dziewczynę, Moffat, Gatiss i Thompson mają jeszcze trochę rozsądku :D

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

Właśnie w opowiadaniu o Milvertonie, więc to całkiem prawdopodobne :)

ocenił(a) serial na 1
zuza_k

Najbardziej mnie dobija "nie wyłączajcie telewizorów i nie przełączajcie kanałów do samego końca!". O co chodzi, dlaczego, co się dzieje, czegoś takiego nie było jeszcze, mam się bać, cieszyć, płakać, nie mam pojęcia, please D:

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

Prawdopodobnie bać, cieszyć i płakać;) Mnie ta akcja z napisami też dobija....

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

Ja przeczytałam wszystkie opowiadania ale nie pamiętałam tego faktu. Teraz zrobiłam mały research i rzeczywiście zaręczył się z pokojówką i to w którym opowiadaniu? W opowiadaniu "Charles Augustus Milverton"! Coś może być na rzeczy..

Mnie strasznie ciekawi co bedzie po tych napisach końcowych!! Dlaczego oni nam to robią?

ocenił(a) serial na 10
zuza_k

Pewnie chcą,żebyśmy gryźli palce w oczekiwaniu na następny sezon;-)
chce się mylić,ale myślę,zę ten myk z napisami to ma być właśnie takie wprowadzenie w nowy sezon...
znając złośliwość Moffata;-)
ale moze to właśnie będzie tylko jakis sympatyczny,niegroźny dodateczek dla fanów;-)

zuza_k

To pewnie przykrywka tak jak w książce.. Pamiętajmy co Sherlock powiedział o uczuciach na weselu Johna..
Że logikę przekłada ponad szczęście i miłość...
Ponadto Moffat powiedział że Sherlock nie będzie miał dziewczyny..

ocenił(a) serial na 1
ja1992

Czyli nie trza się bać :D będzie nawet zabawnie według mnie.
ARGH NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ!!!

ocenił(a) serial na 1
TomKruz

Ta dłoń należy chyba do Sherlocka :) widziałam porównanie dłoni z trailera do dłoni Benedicta. Bardzo podobne, takie same długie palce, cera i wypielęgnowane paznokcie. Do tego sądząc po kącie ułożenia dłoni osoba, do której ta dłoń należy nie leży w łóżku, tylko obok. Wydaje mi się nawet, że osoba ta trzyma głowę na łóżku. Więc według mnie to Sherlock oparł głowę na łóżku szpitalnym. Ciekawe tylko czy w tym łóżku ktoś jest...

HungerGamer

To na pewno jest dłoń Bendigo.. On ma takie delikatne te dłonie:)