PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 240 tys. ocen
8,5 10 1 240263
7,9 53 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Pomijając oczywistości takie jak rozwiązanie ostatniej zagadki i "śmierci" Sherlocka. Na co macie nadzieję?

ocenił(a) serial na 10
HiddenStone

Ja mam nadzieję na odcinek nawiązujący do jednego z moich ulubionych klasycznych opowiadań "Charles Augustus Milverton" :3

ocenił(a) serial na 10
lolo1609

I tak też będzie, Charles będzie przeciwnikiem Sherlocka w nowym sezonie. Wystąpi w 3 odcinku, którego tytuł to 'His last vow'.
I tak btw - to opowiadanie też należy do jednego z moich ulubionych i mam wrażenie, że Charlesa polubię bardziej od Jima. :D

A co do tematu - na pewno chciałabym zobaczyć więcej relacji Sherlocka z Mycroftem, coś o ich dzieciństwie.

ocenił(a) serial na 10
Dusio

Oooch cudownie ^^ ja tam uwielbiam to opowiadanie bo jest takie ... inne. Tak samo jak "Ostatni ukłon" i "5 pestek pomarańczy". Swoją drogą, czytałam kiedyś gdzieś ficka w którym Charles był loverem Jima i potem mścił się na Sherlocku xd to była całkiem ciekawa koncepcja

ocenił(a) serial na 10
lolo1609

'Inne', tak, dokładnie. W końcu nie wożą czterech liter z miejsca na miejsce, ale biegają, uciekają i tak dalej. No i podobała mi się relacja Sherlocka z Charlesem. O ile z Jimem była to chęć pokonania, tak tutaj mamy czysty hejt. Przez to jestem cholernie ciekawa jak to będzie w wersji BBC.

ocenił(a) serial na 10
Dusio

'Czysty hejt', dobrze powiedziane xD Och, poleje się krew, polecą głowy, a na koniec sezonu fani zjedzą paznokcie razem z palcami

ocenił(a) serial na 10
lolo1609

Nie pamietasz moze tytulu tego fica albo jak go znalezc ? Chetnie bym przeczytala :)

ocenił(a) serial na 10
LadyDarkness

Ehhh, niestety nie. kiedyś trafiłam na niego w otchłani internetu i od tego czasu nie mogę go znaleźć :<

ocenił(a) serial na 10
lolo1609

No to nic, szkoda. Ale i tak dziekuje :)

ocenił(a) serial na 10
lolo1609

Dokładnie, ja tez czytałam bardzo dużo opowiadań Doyla i uwielbiam "5 pestek pomarańczy" i "Charles Augustus Milverton" po prostu to są jedne z najlepszych... a w "Sherlocku" mają bardzo dobrego scenarzystę... te wszystkie dialogi są świetne... *__*

Dusio

Lars Mikkelsen jest mocny, zapowiada się kapitalny pojedynek zarówno fabularnie jak i aktorsko.

ocenił(a) serial na 10
HiddenStone

Nic z Larsem nie oglądałam, ale bardzo mi podszedł wizualnie - jest idealny do tej roli. A biorąc pod uwagę to, że wystąpi w ostatnim odcinku serii tylko upewnia mnie w przekonaniu, że dostaniemy mocny ep. W końcu trzeba skończyć tak, aby biedni fani umierali (kolejne 2 lata, yeah) w oczekiwaniu na ciąg dalszy.

HiddenStone

Ja mam nadzieję, że za Mary kryje się jakiś ciekawy pomysł na postać. Wiele osób już jej nienawidzi (dla zasady), ale jak okaże się irytującą Mary Sue to wszyscy będą czekać aż kopnie w kalendarz. Wydaje mi się jednak, że może nas ta postać zaskoczyć pozytywnie i wprowadzić coś ciekawego.

ocenił(a) serial na 9
HiddenStone

OOO! Nasi ludzie!
Wypowiem się jutro. To będzie teoria :)

ocenił(a) serial na 9
HiddenStone

ja bym chciala poprostu zobaczyc ten 3 sezon,bedzie dobrze jak go dozyjemy

ocenił(a) serial na 10
HiddenStone

no nie wiem

HiddenStone

Mam ogromną ochotę zobaczyć:
-więcej relacji Sherlock/Mycroft, bo jestem absolutnie w niej zakochana
-dużo Johnlocka - interesuje mnie reakcja Sherly'ego na ślub z Mary, no i przede wszystkim, jak John przyjmie jego powrót
-Sebastiana Morana albo Victora Trevora (szczególnie tego drugiego)
-Charlesa - wiem, że to zupełnie inna postać niż Jim, ale jestem ciekawa, jak Lars wypadnie w roli "good, old fashioned villain", bo Andrew zrobił to perfekcyjnie

ocenił(a) serial na 10
morphine_toast

"... no i przede wszystkim, jak John przyjmie jego powrót"
Przywali mu w nos.