Jak przebiegnie spotkanie Johna z Sherlockiem? Czyj ślub odbędzie się w drugim odcinku? Czy Moriarty i/lub Irene powróci? Jakie będą relacje Sherlocka z Molly i Mycroftem po „Reichenbach Fall”?
Wiadomo, że pierwszy odcinek napisał (chyba napisał, skoro w marcu mają to kręcić) Gatiss, autor całkowicie odjechanego pomysłu na Baskerville, twierdzący, że nie wierzy, że John na widok Sherlocka po prostu zemdlał... Wiadomo, że scenarzyści uwielbiają grać z opowiadaniami Conan-Doyle’a, coś zatrzymując, coś lekko zmieniając, a coś podając całkowicie na odwrót. Wiadomo też, że światowy rozgłos serialu po pierwszej serii zmobilizował ich na tyle, że druga była jeszcze lepsza :-)
Pospekulujmy, może taka zabawa choć trochę skróci nam czekanie na kolejną serię...
Hm, jeszcze kilka komentarzy musi pojść w świat zanim zacznę wyczuwać ironię i żarty w waszych wypowiedziach :( za to fryzurę miał taką bardzo nie watsonową ^^
Ciekawe, że nikt jeszcze nie włamał się do komputera Gatissa, żeby sprawdzić, jak wyjaśnił sprawę na poczatku trzeciej serii. Bo zakładam, że już swój scenariusz popełnił...
Poza tym zobowiązanie do tajemnicy zobowiązaniem, ale istnieje cos takiego jak słowotok w stanie upojenia alkoholowego. I też nikt nic nie szepnął kumplowi po dziesiątej kolejce? Podziwiam. Rzeczywiście, ekipa jak wielka rodzina :-)
Gatiss pewnie to przewidział i dobrze zabezpieczył swój komputer:) A co do reszty ekipy to muszą się pilnować... i zero alkoholu;D
Dużo teorii :-) Jak dla mnie, 3M: Molly, Mycroft, miękkie lądowanie (śmieciarka-szmaciarka, ze stertą pierzyn, gąbek itd.)
No właśnie. Przed chwilą skończyłam oglądać ostatni odc. 2 sezonu i też nurtuje mnie to pytanie. Jak Sherlock przeżył ten upadek? Bo nie wyglądało na miękkie lądowanie...
Ja też właśnie skończyłam. :) Zastanawiam się skąd Sherlock wiedział, że będzie skakał? xD No bo powiedział Molly, że podejrzewa, że umrze, ale skąd wiedział jak? Moriarty mógł równie dobrze powiedzieć mu, żeby się zastrzelił... :P
Pewnie to sobie jakoś wydedukował, no bo jak inaczej, to przecież Sherlock:) Już nie mogę doczekać się 3 sezonu i mam nadzieje, że wszystko się wyjaśni...
Moriarty mówi Sherlockowi przy herbatce: "I owe you fall". Myślę, że chodziło mu nie tylko o upadek wizerunku SH, ponieważ potem na dachu stwierdza, że dobrze, iż Holmes wybrał wysoki budynek.
To chyba jest najbardziej prawdopodobne. Wcześniej nawet nie zwróciłam na to uwagi...
Ja też jakoś tego nie pamiętałam. xD Bardziej mi jakoś utkwiło jak mówił "I'll burn you..."
Apropo the fall - fajny filmik trafiłam: http://www.youtube.com/watch?v=G1Fm5S88bpg
Mogłoby tak być: http://selinabln.tumblr.com/post/41296036478/ive-watched-you-all-those-years-joh n-and-ive ?
No i jak nie kochać tego serialu?
OMG! Przecież serce pęka! Chłopaki się zamęczą... Autorka powinna to wysłać do Sue Vertue (jako kobieta jest pewnie bardziej podatna na emocje) i może przyspieszyłaby jakimś cudem realizację serialu...
Swoją drogą - z jakich filmów to są kadry?
Z Martinem nie wiem ale z Benedictem to "Inseparable" (cały do obejrzenia na YT, ok 10 minutowy).
Niesamowity. Tak oszczędny fabularnie, a tak gęsty emocjonalnie...
Po "Parade's End" (który był przecież kręcony zaraz po "Sherlocku") widać, że BC potrafi całkowicie się przeobrazić do roli. Ale tu zagrał takimi niuansami... Mistrzostwo.