PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 240 tys. ocen
8,5 10 1 240205
7,9 53 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Od dłuższego czasu nosiłam się z zamiarem obejrzenia tego serialu, który na IMDB oceniany jest na aż 9,3.
Dobra ocena, dore opinie kilku znajomych.
Zwlekałam aż wreszczie przyszedł króciutki urlop - postanowiłam wreszczie obejrzeć.

Bardzo lubię seriale brytyjskie, Martina Freemana i Benedicta "Cucumbera".
Czekała mnie niezła rozrywka.

I właśnie tu pojawiło się zaskoczenie - straszna nuda, drętwy, wymuszony dowcip, o sztuce pseudo-dedukcji nie wspomnę.
Nie mogłam doczekać się końca każdego odcinka, żeby mieć go już za sobą.
Wyczytałam, że druga seria jest dużo lepsza - ok, dotrwałam.
W połowie pierwszego odcinka drugiej serii nie dałam rady.

Serio, ne wiem co jest takiego w tm serialu, ale nie raz oglądałam seriale z niższymi ocenami niż SHERLOCK, które wciągnęły mnie dużo bardziej.

ocenił(a) serial na 8
dedorka

Może to po prostu nie jest serial dla Cb ??

batman12

Stanowczo. Ocena serialu i liczba fanów nie musi być wyznacznikiem tego, czy ma się ochotę go oglądać. Osobiście odpuściłam po kilku odcinkach dwa niezwykle popularne seriale z oceną wyższą od "Sherlocka", bo nie jest to moja bajka...
Swoją drogą, przerwać w połowie oglądanie "Skandalu"... Dla mnie realne tylko w warunkach natychmiastowej ewakuacji ze względu na zagrożenie życia :-)

ocenił(a) serial na 8
ACCb

Niby tak, ale jak coś jest oceniane tak wysoko, to zawsze wydaje mi się, że nie może mi się nie spodobać. A tu klops.

A jakie popularne seriale odpuściłaś?
Może to coś dla mnie :)

dedorka

O, nawet arcydzieło niekoniecznie musi być nim w powszechnej świadomości :-)
A te dwa seriale to sam top rankingu na filmwebie.

ocenił(a) serial na 8
batman12

Cb??? Zakłądam, że chodzi o słowo "Ciebie"?
Czy tak trudno dopisać cztery litery? Po polsku?

ocenił(a) serial na 8
dedorka

Tak chodziło o "Ciebie". Nie jest trudno napisać i to moja sprawa jak piszę

ocenił(a) serial na 8
batman12

Oczywiście, a moją sprawą jest, że może mnie to razić, prawda?
Po co ta agresja?

ocenił(a) serial na 8
dedorka

Jaka agresja ? Tylko zwracam uwagę że piszę jak chce

ocenił(a) serial na 6
dedorka

U mnie podobnie. Obejrzałam 2 pierwsze odcinki pierwszego sezonu. Odcinek drugi już na siłę kończyłam. Też dziwi mnie trochę tak wysokie miejsce Sherlocka. Nie powiem, że serial mi się zupełnie nie podoba, dobre jest aktorstwo (chociaż momentami Cumberbatch trochę drażni), podobało mi się również osadzenie w XXI wieku, ale jednocześnie sporo starego anglikańskiego stylu... Uważam, że odcinki są za długie. Niestety jak mi nie klei się fabuła i robi się nużąco to trzeba odpuścić, co też zrobiłam :)

lilajka1984

Pierwsze dwa odcinki oceniłaś dość wysoko, więc proponuję się nie poddawać. Jazda zaczyna się od trzeciego :-)

użytkownik usunięty
dedorka

Musiałem dojść aż do czwartej strony forum, żeby znaleźć negatywną opinię. To zadziwiające, że tylu osobom się ten serial podoba. Ja po prawdzie nigdy jakoś za serialami nie przepadałem, ale Sherlock mówiąc obiektywnie jest słabiutki. Obejrzałem pierwsze trzy odcinki.