PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238119
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Wszyscy niemal rozpływają się w zachwytach nad Sherlockiem. Serial jest ciekawy, momentami zabawny i niebanalny. Przyznaje to. Ale postać Sherlocka mnie trochę irytuję. Dużo bardziej zachwycił mnie ostatnio serial Luther. Zdecydowanie mroczniejszy i mocniejszy. Ale to tylko moje zdanie.

jacekturysta

Zaczęłam oglądać serial właśnie pod wpływem powszechnych zachwytów i zgadzam się z Tobą. Serial jest w porządku, ale mnie nie porwał. 1 sezon fajny, ale 1wszy odcinek 2giego (gdzie się na razie zatrzymałam) dziwny. Być może trochę nieuważnie oglądałam, ale to dlatego, że był jakiś nudnawy :)
Nie do końca rozumiem aż takie zachwyty, ewentualnie dla duetu Sherlock&Watson, który przypadł mi do gustu

ocenił(a) serial na 9
jacekturysta

A ja nie rozumiem zachwytów nad Modą na sukces.
Są różne gusta.

ocenił(a) serial na 9
jacekturysta

Ja z kolei nie rozumiem zachwytow na Lutherem, co prawda przyjmnie sie ogladal, ale to w sumie normalny serial policyjny i tyle. Mrocznosc w postaci rozlewu krwi i znecania sie nad ofiarami mnie akurat nie kreci, kwestia gustu.

jacekturysta

Dobrze, że podkreśliłeś, że to tylko Twoje zdanie, bo inaczej bym się obraził.

ocenił(a) serial na 5
jacekturysta

oj tak, serial jest średni. mnie nie porwał. poza tym nie przepadam za aktorstwem Martin'a Freeman'a.