PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 237963
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock
ocenił(a) serial na 10
kasia275

odpowiedź pewnie cię nie zachęci - prawdopodobnie jesień 20......13. W zdrowym ciele twardy duch.

rose_16

Tragedia, ale cierpliwie poczekam:)

ocenił(a) serial na 9
kasia275

Ja będę się pocieszać maratonami obu serii Sherlocka ;D

babajaga0707

Ja też to zrobię :D

ocenił(a) serial na 10
kasia275

Stwierdziłam że chyba popadłam już w obsesje, bo każdy odcinek oglądałam średnio po 3, a nawet 4 razy. Chyba lepiej będzie jak zgłoszę się do psychologa ;) no ale za każdym razem czuję te same emocje <3

ocenił(a) serial na 10
Lenaaa_me

Spoko! Ja też tak mam. Myślę, że jak się zgłosimy razem do lekarza to można liczyć na jakąś zniżkę ;)

ocenił(a) serial na 10
kasia275

"Obejrzałam całego "Sherlocka". Jak mam teraz żyć?"
Hahaha :) Brzmi jak początek sesji u psychologa albo na spotkaniu czegoś w rodzaju AA.
No cóż pozostaje powolny odwyk i zażywanie w małych dawkach :)
Pomaga czytanie książek sir Arthura Conan Doyle'a, naprawdę polecam...
A na razie mogę tylko powiedzieć razem z innymi uzależnionymi od "Sherlocka"; wspieramy Cię Kasiu :)

ocenił(a) serial na 10
asztan

Na początku mojego odwyku obejrzałam większość filmów z BC. Potem miałam odwyk drastyczny - dwa tygodnie bez, potem znowu zaczęłam oglądać, ale w małych dawkach. No i zaczęłam czytać książki, co jest tragiczne bo nie mogę znaleźć połowy opowiadań. Wspieramy Cię.

rose_16

Na razie przeczesuje yt i poszukuje filmików o Benim i o "Sherlocku". Zabija mnie ta kolejna fascynacja! Kiedy ja jeszcze nie zdążyłam ochłonąć po Tomie Hardym! Muszę podzielić moje serce:)
Wezmę się za papierowego "Sherlocka",a co!:D

ocenił(a) serial na 10
kasia275

O tak - też to miałam - yt i tylko Benedict Cumberbatch. Moja koleżanka nawet mi BC narysowała - taka z niej dobra artystyczna dusza.

ocenił(a) serial na 9
kasia275

Łaa, filmiki z SH na yt, coś co fani lubią najbardziej! :)

Veronica_Green

No dokładnie, nie ma to jak Sherlockowe fanvidy ;D

Black_Leather_Jacket

O absolutnie, codziennie je oglądam :D

kasia275

Ja też. Jestem już chyba uzależniona ;P

Black_Leather_Jacket

Może stworzymy nowy temat, w którym będziemy się dzielić tymi ulubionymi fanmade'ami?:D

kasia275

Taki temat już nawet jest ;)
http://www.filmweb.pl/serial/Sherlock-2010-528992/discussion/Ulubione+sherlockow e+filmy+na+youtube,1910182

Black_Leather_Jacket

O czyli mam co robić dzisiaj:) Obejrzę wszystkie filmiki z tego tematu :D

kasia275

Dobry pomysł ;D Są świetne ;)

Black_Leather_Jacket

Jest jakaś oficjalna strona polskiego fandomu Sherlocka? :D

kasia275

Jest chyba coś takiego na tumblr, ale tutaj akurat nie jestem pewna ;/

ocenił(a) serial na 10
kasia275

Polecam jeszcze obejrzenie starszego serialu z Jeremy Brett'em w roli Holmesa :D Jest równie świetny!
Nim dojdzie do kolejnego sezonu "Sherlocka" będzie jeszcze kilka produkcji z Benem, więc to mnie jeszcze pociesza :)
W te wakacje czytam wszystkie książki sir Arthura Conan Doyle'a.

Miss_Catherine

Popieram, serial z Brettem rządzi :)

ocenił(a) serial na 10
kasia275

Pomaga czytanie Doyla, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś to koniecznie się za niego weź, oglądanie filmów z Bennym i Holmesa z Jeremym Brettem, który jest wspaniały. Jeśli masz AXN crime to możesz oglądać w telewizji, a jak nie to większość jest na yt.

ocenił(a) serial na 10
Basiek11

Chyba wszyscy przechodzą przez takie załamanie po obejrzeniu obu serii :D czytanie książek i opowiadań naprawdę pomaga, polecam też obejrzeć filmy Ritchiego oraz inne filmy z Cumberbatchem (jeśli to głównie dzięki niemu czujecie się tak zauroczeni Sherlockiem). Kiedy zobaczyłam go po raz pierwszy w 'Szpiegu' cieszyłam sie jak małe dziecko :D

kasia275

Może podczas oczekiwania przeczytaj sobie całego Doyla? Pooglądaj inne Sherlock'owe filmy lub filmy z Cumberbatchem.
No i zawsze możesz poczytać fanfiction i oglądać Sherlock'owe przeróbki na yt.

ocenił(a) serial na 9
kasia275

Parę dni temu skończyłam oglądanie obu sezonów i czuję się dokładnie tak samo. Nie spodziewałam się, że serial aż tak mną zawładnie. Na razie oglądam ulubione momenty i fanowskie filmiki na youtube. Trzeba z czegoś żyć ;p

ocenił(a) serial na 10
kasia275

I coś jeszcze, o czym wcześniej zapomniałam: genialne i przekomiczne słuchowisko radiowe "Cabin Pressure" w którym jedną z ról gra Benedict. Pomaga na wszystkie smutki i żale :D

ocenił(a) serial na 10
Basiek11

Zgadzam się! Cabin Pressure jest świetne! :D

ocenił(a) serial na 9
kasia275

Jaki dramatyczny ten wpis :p ja również obejrzałam całego Sherlocka w kilka dni a teraz czekać tyle miesięcy na kolejne odcinki.. ech. To mówicie, że czytać SH? Muszę spróbować tej metody, ale trzeba wpierw książkę zdobyć :D

ocenił(a) serial na 10
Barrette

Książki są na prawdę świetne, warto je przeczytać :)

kasia275

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja nie wiem jak żyć czekając tak długo na Sherlocka :D

warren2

Koszmar normalnie. I nie pomaga fakt, ze jestem "zakochana" w Benedykcie xD

kasia275

Nie Ty jedna jesteś nim zafascynowana. Niesamowita gra aktorska, mimika twarzy, gestykulacja, głos, kości policzkowe... Ehh, znowu się nakręcam! ^^

ocenił(a) serial na 9
warren2

Dodałabym ,że ma piękne dłonie . D

babajaga0707

Oj ma... Ostatnio zreblogowałam jego dłonie na tumblerze...:D Tumblr też nie pomaga, nic a nic:)

ocenił(a) serial na 9
kasia275

Faktycznie , chyba zaraz zapodam sobie jeden odcinek na pocieszenie D

babajaga0707

Haha, ja właśnie na pocieszenie oglądałam sobie wczoraj ostatni odcinek :) Najlepszy, włącznie z tym z panią Dominatrix ^^

ocenił(a) serial na 9
warren2

Nie dziwię się ,że humor ci dopisuje . jest na co popatrzeć D

babajaga0707

Oj tak. I czekam na Hobbita, bo jestem ciekawa jak wypadną tam nasi główni bohaterowie Sherlocka :)

ocenił(a) serial na 9
warren2

Tak, tak . Zwłaszcza Benek mnie interesuje , bo Martina już widziałam w charakteryzacji D

babajaga0707

Od charakteryzacji ważniejsza jest gra aktorska i ogółem jak wypadną na przestrzeni całego filmu :)

ocenił(a) serial na 9
warren2

Nie mam wątpliwości ,że pokażą w pełni kunszt aktorski . To znakomici aktorzy . Obaj stworzyli wiele ciekawych kreacji nie tylko w Sherlocku

ocenił(a) serial na 9
warren2

O tak. Benek jest boski. Ale tylko w serialu. Genialny z niego aktor, ale urodą to on nie grzeszy. Jest po prostu brzydki. Ale w serialu tak fajnie go przerobiono, że momentami sama zaczęłam mieć na niego ochotę ;P Do momentu, jak sobie przypominałam, jak on wygląda naprawdę;D

kasia275

Okej jestem zakochana w "Sherlocku" i w Benedykcie boszzz, ale trudne imię...dobrze, że moje pasuje do jego nazwiska...Ok muszę przestać! Idę obejrzeć jakiś filmik lub wywiad na yt :D

kasia275

Jest już jakaś informacja odnośnie daty premiery 3 sezonu?

ocenił(a) serial na 10
bincle

Jesień 2013.

ocenił(a) serial na 10
kasia275

Twój post idealnie wyraża moje uczucia.
Żaden serial mnie tak nie zahipnotyzował!
Jeszcze nie widziałam 2 sezonu, ale w piątek to nadrobię. Mogłabym już, ale staram się dzielić przyjemność... Niestety nie dam rady dłużej i obejrzę wszystkie 3 odc od razu. Boję się, że to mój ostatni post, bo sądząc po wypowiedziach tutaj 2 sezon jest jeszcze bardziej emocjonujący niż pierwszy i obawiam się zawału.
Boże błogosław Sherlocka Holmesa i ześlij nam więcej sezonów! (Szybko...!)

nika_005

Fajnie że odświeżyłaś temat, bo tak się złożyło, że dzisiaj dzisiaj zaczęłam od początku oglądać :D

ocenił(a) serial na 10
nika_005

słusznie obawiasz sie zawału :D

ocenił(a) serial na 10
twitchy

Ja oglądam zawsze od początku; skończyłam pierwszy sezon a już mogę cytować większość scen. Szkoda, że nauka na studiach mi tak nie wchodzi :D W przerwach od nauki włączam sobie fragmenty, ulubione scenki i cóż, zostaje w głowie :)
Jutro pierwszy odc drugiego sezonu, muszę stopniować napięcie. Reszta w piątek.
Wiem, że było pełno postów na temat 3 sezonu, ale zamulę i zadam je jeszcze raz- są już jakieś plotki czy będzie? Bo raz widziałam, że na wiosnę 2013 a później, że na jesień... Mam nadzieję, że będzie 3 sezon i jeszcze kilka kolejnych...