PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238143
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Odcinek 1 Sezon 3

użytkownik usunięty

Niestety nie było mi dziś dane dokładnie obejrzeć odcinka. Dlatego nurtuje mnie jedna rzecz, która wersja skoku była prawdziwa z liną czy z materacem? Chyba będę musiała obejrzeć jeszcze raz ten odcinek, bo wiele mnie ominęło...

Z materacem jest nieprawdziwa, tyle wiem. Ale ogólnie to chyba nie wiadomo co tam się stało.

donmaslanoz14

Niby dlaczego z materacem jest nieprawdziwa?
Całkowicie logiczna a to że Andersonowi odbija i doszukuje się pierdół to inna bajka:)

ocenił(a) serial na 8

Teoretycznie ta z materacem. Pierwsza z nich była jedną z wizji Andersona. Chociaż ja jestem skłonna stwierdzeniu, że żadna z wersji nie jest prawdziwa i skok Sherlocka traktuję jako ciągle nierozwiązaną zagadkę;)

użytkownik usunięty
Pitta

No to wszystko jasne :D dziękuje. Chociaż cały czas miałam nadzieję, że wersja 1 jednak jest prawdą ze względu na pocałunek z Molly :)

Ja się cieszę, bo trzymam kciuki za Johnlocka:)

ocenił(a) serial na 9
ja1992

D tam Moriarti-Sherlock to dopiero para;-).

WOLVERINE55

Tak... fanficki aż buzują od tego..:)

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

No, gdyby to była prawda, to by sie działo, oj działo... :D W sumie ta opcja mi się najbardziej podobała. No, może poza chamsko wydrukowaną i przyklejoną kartką do manekina :(
Wydaje się, że wersja opowiedziana Andersonowi mogła być prawdziwa. A twórcy nie powiedzą, co sie tak naprawdę wydarzyło, bo sami nie wiedzą tak do końca?
Btw, Benedict Cumberbatch w jednym z filmików uchylił rąbka tajemnicy: https://www.youtube.com/watch?v=j6W-qk73CkI

W takich chwilach wszyscy jesteśmy Andersonami :(

Pitta

No jak ta z materacem? Przecież było kilka powodów dlaczego to miało małe prawdopodobieństwo udania się. No i myślisz, że Sherlock powiedziałby prawdę Andersonowi? :D

donmaslanoz14

Jakie to powody?
Jedyny zarzut Andersona to było że John mógłby wyjść zza budynku a przecież Sherlock wyraźnie nim kierował żeby stał w określonym miejscu.
Scena z materacem jest bardzo w stylu Sherlocka i na pewno logiczna w przeciwieństwie do pozostałych.

ocenił(a) serial na 9

na moje oko to ta z materacem była prawdziwa, przecież Moriarty sobie strzelił w łeb. Nurtuje mnie jedynie, dlaczego już po wszystkim na końcu odcinka nie wyjawił tego Watsonowi? Gra się nadal toczy, czy jak? ;p

danioterix

Mamy dalej się zastanawiać...
Scenarzyści nas trollują;D

użytkownik usunięty
ja1992

W sumie jest to tak zaskakujący serial, że w następnych odcinkach może się okazać dosłownie wszystko :D

Nie chcę spoilerować więc nie odpowiem..:)

ocenił(a) serial na 9

Ta wersja z manekinem i żywym Moriatim na dachu(a jak-)).