Uwielbiam postać Sherlocka Holmesa, ale postać stworzona w tym serialu jest....tragiczna. nie jestem w stanie się przestawić. Sherlock tu jest arogancki, roztrzepany, chamski, agresywny. Widzi jakieś szczegóły, a umykają mu oczywiste sprawy. Buuuu Czy już nie tworzą dobrych seriali kryminalnych?
Dodam, ze moje negatywne emocje zapewne podniósł fakt iż ludzie piali z zachwytu nad tym serialem... poszedłem do empiku, kupiłem. A tu taki średniak. I nie chodzi o wydana kasę (na gorsze rzeczy więcej wydawałem), ale po prostu wielki niesmak pozostał. Ten dokumencik O sherlocku... mam na jednej z płyt. Obejrzę. Dzięki.
Czytając ten watek narzuca mi się takie polskie "nażekactwo" . Najbardziej mnie rozbawiła wypowiedź pana ycon, że to wszystko już było w innych serialach tak było bo zostało zerżnięte z twórczości Sir Artura Conan Doyla. Serial jest wspaniały bo udało się według mnie dobrze uchwycić klasyk w naszych czasach bez amerykańskiego stylu. Oczywiście nie każdemu się podoba taki angielski sposób opowiadania fabuły.