PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 237963
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Co zmienia fakt, że Sherlock strzeli w bombę zamiast w Moriartiego?

Syrakuz

:) hm, dobre pytanie... No bo właściwie nic nie zmienia. Nigdy o tym nie myślałam a rzeczywiście słuszna uwaga... Chyba, że czegoś w tej chwili nie zauważam i jednak zmienia :>

ocenił(a) serial na 9
brutek

No cóż, wtedy zginęliby wszyscy, włącznie z Moriartym, prawda? Takie poświęcenie. :) No, chyba, że źle to zrozumiałam, ale innego pomysłu nie mam.

ocenił(a) serial na 8
Inuyashka

Zginęli by też strzelcy ;)

ocenił(a) serial na 10
LamaOlga

Gdyby strzelcy mogli zginąć to by chyba nie dawali takiej silnej bomby.

ocenił(a) serial na 10
LamaOlga

Ta bomba była chyba słaba skoro Watson chwycił Moriartiego żeby ten też mógł zginąć, a Moriarti był raczej blisko niego.

Inuyashka

Ale gdyby strzelił do Moriarty'ego bezpośrednio to też zginęliby wszyscy, no oprócz strzelców. Czyli strzelając w bombę dałby okrutną nauczkę snajperom na usługach Jima :)

ocenił(a) serial na 10
brutek

To samo co powyżej.

Syrakuz

Chwycił go raczej żeby nie mógł zwiać, a słaba czy silna - nie znam się ale ładunek wyglądał na sporawy... No w każdym razie innego wytłumaczenia chyba nie wymyślimy.

ocenił(a) serial na 10
Syrakuz

Tam było też coś takiego, że Moriarty mówi, że wszystko co chciał powiedzieć już przeszło przez myśli Sherlockowi i vice versa. Jednak jak SH zmienił cel z JM na bombę to Moriarty wyraźnie się zdziwił (albo tylko ja odniosłam takie wrażenie). Może Moriarty nie wziął pod uwagę tego, że SH chce strzelić nie w niego, a w bombę i to było pokazanie pewnej przewagi SH nad JM (?) Chyba ubarwiam, ale tak mi to przeszło przez myśl xD