PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238090
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Moja rodzicielka, słuchała radia ZET przed chwilką (koło 18) i w radiu przekazano mniej więcej coś takiego: pewna amerykanka, chce podać do sądu BBC za uwspółcześnienie Sherlocka przez BBC, ponieważ jak twierdzi jej mąż kiedyś kupił prawa autorskie do adaptacji filmowej, które podobno nabył od jakiejś rosyjskiej arystokratki, spokrewnionej z Doylem.
Czy ktoś coś słyszał?

Czy to już paranoja, czy też moja własna matka zaczęła trolować ?

Kei_Kei

http://www.express.co.uk/news/uk/453427/Sherlock-Holmes-under-the-hammer-as-BBC- face-lawsuit-from-American-heiress

ocenił(a) serial na 10
Kei_Kei

Wątpię żeby to było możliwe ;) BBC nie pozwoliłoby sobie na coś takiego, a nawet jeśli, to jakoś by to rozwiązali. Nie zrezygnują raczej z TAKIEJ produkcji.

Arwen241

Też mam taką nadzieję.

ocenił(a) serial na 9
Kei_Kei

Z tego co się orientuję, to prawa do Sherlocka zostały w UK uwolnione, więc Sherlock jest bezpieczny.

ocenił(a) serial na 10
Kei_Kei

Wydaje mi się że nie ma co się bać;)

ocenił(a) serial na 10
Kei_Kei

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2538467/Sherlock-time-Christmas-BBC-boss es-urge-producers-fast-track-new-episodes.html :) nie tylko będzie, ale może też szybciej niż się spodzeiwamy :)

ocenił(a) serial na 10
martusia91111

Już to wyliczenie gdzies tu robiłam,ale jest tak piękne, ze zrobię je znowu: filmowanie na wiosnę(marzec powiedzmy) do czerwca to daje im 3/4 miesiące,które wystarczą,potem krótkie wakacje;-) potem wszystkie te obróbki i montaże,dogrywania itd. i w październiku mogliby być gotowi ;-) jesli nie będzie żadnych przeszkadzających produkcji na innych kontynentach (jak Hobbit w N.Zelandii) to naprawdę może wyjść....

ocenił(a) serial na 9
Kei_Kei

Radio Zet! I wszystko jasne. Bujda na resorach, więc nie warto się tym przejmować. Słyszałam w tym radiu już gorsze bzdury :D

Kei_Kei

Cieszę się, że są takie zdania. To była zbędna panika. Dzięki

Kei_Kei

Tyle milionów widzów przed telewizorami, bbc nie da sobie tego odebrać :D. A szefowie stacji mocno naciskają, żeby ruszyć z produkcją jak najszybciej, więc strzelam, że Sherlock 4 zagości z powrotem w naszych sercach w kolejne święta (jeju, jak to samo zrobią z Sherlockiem 5, to chyba polubię Gwiazdkę :P)!

anja__

Sherlock mówił w ostatnim odcinku że odlatuje i wróci może za 6 miesięcy bodajże. Zawrócił od razu, ale może to dla nas jakaś "ukryta wiadomość" ;)

ocenił(a) serial na 8
Kei_Kei

już to przerabialiśmy parę miesięcy temu, zetka wczesna jak zawsze...

ocenił(a) serial na 7
Kei_Kei

Prawa autorskie trwają na czas życia autora + 70 lat. Nawet gdyby faktycznie taka akcja była, to i tak nic po niej, bo Doyle zmarł w 1930.