Na imdb ocena 9,2 więc nastawiony byłem na więcej. Do tego o ironio w serialu co chwile się słyszy że ludzie są głupi i nie myślą ale aby przyjemnie się go oglądało trzeba takowe wyłączyć.
Niestety.
Obiektywnie muszę stwierdzić że przeniesienie Sherlocka do czasów współczesnych to chybiony pomysł. Choć może po prostu twórcą się to nie udało. Tak samo było w przypadku filmu Coriolanus, gdzie przeniesiono sztukę Szekspira do naszych czasów (tego się już w ogóle oglądać nie dało).
Według mnie nie zasługuje na więcej niż 7 i na tyle oceniam.
Abstrachując od wspólczesnosci. Obejrzałam może dwa odcinki, w ogole film mnie nie wkrecił. uwielbiam sherlocka holmesa, nawet jak zrobił to Guy Ritchie, elementary tez mi sie podoba, ale jakos nie podpasował mi aktor, ktory wcielił sie w role sherlocka. niestety. przykro mi nie podoba mi sie
Błąd ortograficzny = brak myślenia, no ciekawe spostrzeżenie drogi Watsonie.
Btw zauważyłem go sam i byłem pewien że ktoś z tym wyskoczy, ale niestety nie da się edytować postów.
A jakżeby inaczej skoro trzeba dosłownie ociupinkę pomyśleć, żeby napisać coś poprawnie? Już nie mówię o tym, że błąd jest rażący i brzydki a przeglądarki internetowe mają coś takiego jak słownik.
Pewnie pisałem późnym wieczorem i byłem zmęczony po prostu. Tak mają słownik tylko że samo słowo jest napisane poprawnie i przeglądarka tego nie wychwyci. W innym przypadku bym to poprawił od razu.
Wracając do tematu bez znajomości ortografii nawet godzinę myśląc nad wyrazem zrobi się w nim błąd.
Ale z tego co widzę to znasz zasady ortografii ;p
Wracając do tematu poruszonego w twoim poście. Myślę, że to jest serial zarówno dla ludzi, którzy nie chcą przy nim myśleć tylko się rozerwać, jak i tych co to się doszukują szczególików, teorii i tym podobnych ;) Dlatego też trafił do tak szerokiego grona odbiorców.
Jeśli w ogóle ci się nie podobał to czemu dajesz 7 ? Ja uważam że ten serial jest świetny, wciągnął mnie i po kilka razy obejrzałam odcinki. Postacie jak profesor Moriarty czy Sherlock Holmes zostały przedstawione w inny sposób co mi się spodobało. Dla mnie to genialne odświeżenie postaci i nadanie im nietypowych charakterów