PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238162
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Jestem po przygodzie z pierwszym odcinkiem i jak na razie jestem oczarowana.Rewelacyjny klimat,dobre kreacje aktorskie,kryminalnie też całkiem fajnie.Jako,że jest to produkcja dość specyficzna,zastanawiam się czy za 10 odcinków ta formuła się nie opatrzy i nie zacznie mnie denerwować postać Sherlocka i cały klimat serialu.Naprawdę wciąga bez reszty?:)

avosette

Fajny serial ale dupska nie urywa, w każdym razie warto oglądać ale czy wciągnie bez reszty? Wątpię. Postać Sherlocka fajna jest ale serial jest dość naciągany (w niektórych momentach nawet bardzo, skojarzenia z modą na sukces miałem w 3 sezonie :P). Dialogi są nawet ciekawe takie brytyjskie pogawędki Sherlocka z Watsonem. Ogólnie ma taki Brytyjski klimat, dobrze że amerykanie się za tą produkcję nie zabrali. Na aktorów narzekać raczej nie można.

ocenił(a) serial na 10
m29

A mnie tam" wciągnął bez reszty", bardzo polecam

ocenił(a) serial na 10
avosette

Oglądaj i daj serialowi sie rozkręcić od s01e03 jest juz tylko lepiej, a drugie sezon rewelacyjny

avosette

Sherlock zdecydowanie wyróżnia się na tle innych seriali.
Specyficzny humor pełen ironii, nie wszystko jest powiedziane wprost na tacy, dlatego różni widzowie odczytują inaczej niektóre sceny. Nowatorskie interaktywne napisy [niestety TVP2 ich nie wyświetla...], dzięki których możemy jakoby uczestniczyć w akcji serialu, np. w procesie dedukcji Sherlocka. Udane uwpółcześnienie Sherocka na pewno odświeża i przybliża jego postać.

Klimatyczna ścieżka dźwiękowa, ciekawy montaż oraz gra aktorska na bardzo wysokim poziomie.
Ci co znają doylowski pierwowzór, mogą zauważyć niebanalne nawiązania w tej swoistej adaptacji ;)

ocenił(a) serial na 9
avosette

Mnie też dwa pierwsze odcinki nie rozwaliły, ale od 3-go "wciągnęłam się bez reszty" ;)

ocenił(a) serial na 9
avosette

Wciąga, wciąga :P Dialogi rewelacyjne, postacie wykreowane po mistrzowsku. Nie nastawiaj się na klasyczny kryminał, ale na coś całkiem nowego. Powiedzenie "polecam" to eufemizm ;) Dla mnie genialne

ocenił(a) serial na 9
avosette

Warto...każdy kolejny odcinek coraz bardziej wciąga, aktorzy rewelacyjnie dobrani, a Sherlock jest jedyny w swoim rodzaju:).