PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238162
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

uważam, że odcinek pilotażowy, który nie wyszedł oficjalnie jest o wiele lepszy od "a study in pink",
który wszyscy oglądamy. oprócz tego, że nie zawiera wątku brata Holmesa i Moriatiego, dużo więcej
wnosi do głównych postaci. oglądając oficjalny odc. 1 czułam się, że twórcy próbują mi powiedzieć
"jesteś głupia, musimy ci wszystko dosadnie wytłumaczyć, słowo w słowo". dialogi naciągane, w
których na siłę próbują nam opisać dokładnie całą sytuację. "unrated pilot" wnosił wiele więcej
tajemniczości oraz iskry zarówno w postać Holmesa jak i Watsona.

ocenił(a) serial na 6
kaskaizyd

Kwestia gustu, mnie akurat podoba się bardziej wyalienowany Holmes, niż ten żywiołowy z "unaired".

ocenił(a) serial na 10
kaskaizyd

Gdzie można obejrzeć ten nie oficjalny odcinek pilotażowy? I jest chyba jeszcze jeden jakiś? Proszę pomóżcie bo już tyle czasu szukam i znaleźć nie mogę ;(

Vessa122

Na a-n-y-f-i-l-e-s, wersja oryginalna, dobra jakość. Trzeba wpisać "Sherlock s01e00".
Także uważam, że o wiele lepsza wersja niż odcinek. Sherlock "żywiołowy"? To żart?? Jedyna różnica to lekka zmiana w wyglądzie, ogólna koncepcja postaci jest zachowana. Lepsza scenografia, sprawniejsza realizacja, niektóre sceny ciekawiej przedstawione no i Sherlock w pełni księżyca - miód :)

ocenił(a) serial na 1
petra4

Sherlock w pełni księżyca a.k.a najbardziej gejowska scena w historii :D

ocenił(a) serial na 10
petra4

a jest tylko po angielsku, można gdzies znależć z napisami ?

alka893

Z polskimi napisami jest na c-h-o-m-i-k-u, do ściągnięcia.

ocenił(a) serial na 6
petra4

Bardziej ludzki jest w tym nieemitowanym, nawet wygląd ma inny, zwyczajny - jeansy i koszula. Pewnie ze względu na budżet scenografia jest bardziej teatralna, nieco klaustrofobiczna. Ten Sherlok z pilota jest bardziej nowoczesny, ten z właściwej serii bardziej klasyczny. Koncepcja podobna, ale jednak poszli w dużo większe wyobcowanie bohatera, co mnie akurat się podoba, Sherlok powinien taki być - z innej bajki, osobny, na uboczu, samotny tropiciel. Za to w nieemitowanym pilocie wygląda bardzo młodo i niewinnie.

ocenił(a) serial na 10
libella

odcinek jest inny ale mnie bardziej się podoba mieszkanie Sherlocka, to drugie jest strasznie niefajne, pierwsze ma swój klimat.

ocenił(a) serial na 10
kaskaizyd

Ja ze swojej strony wolę "Studium", chociaż w "Pilocie" było kilka naprawdę fajnych scen (np. "pijany" Holmes ;)), których trochę szkoda.

ocenił(a) serial na 9
kaskaizyd

Ja wolę " studium" - w pilocie nie podoba mi się kolorystyka filmu - taka zielonkawo- buraczkowa. Zimno niebiesko- czarna z nowszej wersji lepiej mi pasuje do nowoczesnego Sherlocka i do urody Benedicta . I dużo lepsze zakończenie- w pilocie ta przeciągająca się rozmowa Sherlocka z Watsonem połączona z umawianiem się na kolacje i patrzeniem sobie głeboko w oczy jest aż śmieszna.

ocenił(a) serial na 6
littlegoldfish

W pierwszym sezonie Sherlok bardzo dobrze i młodo wyglądał, w ostatni mu trochę przybyło lat, nie?

ocenił(a) serial na 9
libella

No niestety latka lecą :) ale i tak najlepiej lubię oglądać trzecią serię. Z pierwszej najbardziej podoba mi się 1 odcinek.