PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 239 tys. ocen
8,5 10 1 238738
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

właśnie skończyłam oglądać 3 odcinek 3 sezonu i coś przykuło moją uwagę,pragne dodać,że tym razem oglądałam go bez lektora,co jest niewyobrażalnie lepsze i zmienia jakość i sens filmu(nie pomijając przyjemności jakiej dostarcza sam głos Bena!!) polecam.. otoż po tym jak Sherlock zastrzelił Magnussena,jego brat rozmawia z "szychami"z agencji na temat przyszłości SH,i jeden z nich zarzuca mu stronniczość i powiązania rodzinne, na co Mycroft odpowiada,że nigdy nie był sentymentalny i stwierdził cytuję:"wiesz co się stało z tym drugim"..dziwne prawda????zresztą w którymś z odcinków chyba 2giego sezonu,bracia Holmes siedzą na fotelach i rozmawiają,podczas tej rozmowy Mycfoft równiez stwierdza,że ich rodzice nie mieli skali porównawczej z innymi dziećmi,i stąd ich rodzice wpadli na pomysł "3przyjaciela"..zastanawiające...jakkolwiek się to wyjaśni,bądź i nie,4 sezon dostarczy nam na pewno wiele wrażeń i uchyli kilka tajemnic z życia samego SH..
na pewno powróci 'TA KOBIETA" ..
zapraszam do dyskusji,bo jestem ciekawa waszych opinii!!!

aneta20_04

Ten temat był poruszony gdzies indziej, bodajże w dyskusji nt. 3 sezonu.
3 przyjaciel to byłby Rudobrody.
A poza tym tak, mają brata.

Bellatrix26

a jednak...dziękuję za info....

aneta20_04

Kobieta powróci? Naprawde, skąd o tym wiesz?
i weź tu człowieku czekaj dwa lata :/

Lena567

widziałam na filmwebie zwiastun 4 sezonu i tam się pokazała,i będzie raczej gorąco między nią a Sherlockiem!! dla mnie również czekanie 2 lata to istne tortury!!!przeciez to cała wieczność!!!

aneta20_04

jest juz zwiastun 4 sezonu? O.O

Phony

.."thy kingdom come" na youtubie,pomyliłam się
http://www.youtube.com/watch?v=LvE_aO0iphA

aneta20_04

Przecież nie ma jeszcze żadnego zwiastunu 4 sezonu, nawet nie zaczęli kręcić.

aneta20_04

Zwiastun czwartego sezonu to nie był na sto procent. Zwykły fanvid. Na czwarty sezon będziemy sobie musieli poczekać, ale jest na co, więc jakoś może przeżyjemy. Ah ten hiatus...

Coldplayer42

a padła już konkretna data gdzieś czy ciągle tylko "nie wiadomo, ale najprawdopodobniej 2016 r."? Gdzieś czytałam, że BBC naciska żeby wyszedł jeszcze w grudniu 2014 r., ale to raczej nierealne

aneta20_04

muszę obejrzeć w końcu po angielsku, bez lektora i napisów

Phony

naprawdę polecam!! niczym niezmącony głos Bena to istna muzyka dla uszu i duszy:):)

Phony

Polecam! Moim zdaniem oglądanie Sherlocka z lektorem jest przestępstwem! :)

aneta20_04

Z opowiadań Conan Doyla niewiele wynika nt rodzeństwa braci Holmes. Ale są jeszcze twórcy filmowi, którzy w 1975 opowiedzieli historię "Przygód najsprytniejszego z braci Holmes", niejakiego Sigersona. Obsada: Gene Wilder i Marty Feldman mówi za swoje ;)) P.S. Zgadzam się co do głosu Benedicta - powiem szczerze, że jednym z głównych powodów, dla jakich wybrałem się na "Hobbita" był smok, któremu głosu Benek użycza - to głębokie mruczenie w sali kinowej, ech... :))

aneta20_04

Jeśli chodzi o oryginał (kanon) to nie mieli brata.Natomiast należy pamiętać,że ten serial to alternatywny Sherlock,taki fanfiction filmowy,więc kto wie,co wymyślą twórcy serialu.

tajnyagent013

dziękuję za odpowiedź:)

aneta20_04

Mam pewną hipotezę, która jest dosyć mało prawdopodobna, ale jeśli jest ktoś kto mógłby pomóc mi ja rozbudować lub pozbawić mnie nadziei, że jest prawdziwa to proszę o pomoc.
A może Mycroft i Sherlock mieli brata, o którym wiedział tylko ten starszy, bo np. zaginął przed narodzinami Sherlocka czy coś w tym stylu( chociaż dorosły Sh chyba by się domyślił. A może nie...?). Potem Mycroft by go odnalazł w tajemnicy przed rodzicami i odkrył, że jest jakimś geniuszem zła czy coś podobnego i byłby przeciwko niemu ( "wiesz co się stało z tym drugim"). Ale to tylko domysły...

aneta20_04

Heh, też teraz zobaczyłem ten odcinek i zwróciłem na to uwagę.