PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=636227}
8,5 40 tys. ocen
8,5 10 1 39670
7,2 10 krytyków
Shingeki no Kyojin
powrót do forum serialu Shingeki no Kyojin

właściwie wszystkim :)
Postaci nie są przerysowane (choć momentami pojawia się przesadne dramatyzowanie - czyli
cecha charakterystyczna większości anime, więc tym się nie przejmuję), każda z nich jest inna i
niepowtarzalna. Główny bohater nie jest idealny i ma swoje wady, co bardzo mi się podoba. Kreska,
do której początkowo nie mogłam się przyzwyczaić również ma swój urok, a także w pewien sposób
podkreśla klimat SnK. Historia jest oryginalna, a ścieżka dźwiękowa... W "Guren no Yumiya" po
prostu się zakochałam.
Z niecierpliwością czekam na kolejny sezon i mam nadzieję, że dorówna pierwszemu.

ocenił(a) serial na 10
AloneTogether

Zajebista jest tam dramaturgia ! :D miny postaci a w tle zajebisty soundtrack , az ciary przechodza :D

ocenił(a) serial na 10
ttrroonnkk

Dramaturgia jak dramaturgia, ale muzyka genialna <3

ocenił(a) serial na 7
AloneTogether

akurat postaci są dosyć sztampowe... Zwłaszcza Eren, Mikasa i Armin. Co drugi główny bohater jest jak Eren. Wnerwiający, szlachetny dzieciak, który co chwila się w coś pakuje. Było, było. Pierwsze skojarzenie to Harry, Hermiona i Ron :D
Ale kreska i muzyka wymiatają zdecydowanie według mnie...

ocenił(a) serial na 10
CorpseBridebyZuu

Podoba mi się Twoje porównanie xD

ocenił(a) serial na 9
AloneTogether

Anime genialne, z tym, że po oglądnięciu 25 odcinków jes to praktycznie szablon zdarty z NGE. Konwencja SciFi zamieniona na Fantasy. Co nie zmienia faktu że wciąga jak cholera.. w 2 dni zrobiłem.

ocenił(a) serial na 9
CorpseBridebyZuu

Porównanie trafne, ale tylko pod warunkiem, że Harry to Eren, Armin to Hermiona, a Mikasa to Ron, ale to też nie do końca. Chociaż z Erenem i Harry'm trafiłś w s 100%. Niemniej jednak postacie w tle czynią różnice, bo tamte zbudowane są już dość nietypowo. Mnie to anime urzekło, a ostatnio coraz ciężej mi jest trafić na naprawdę dobre anime. Ostatnio fascynowałam się SOA, no i oczywiście zawalili mi to po 14. odcinku, teraz już nawet nie śledzę. Szkoda, bo pomysł wspaniały. Tutaj obawiam się trochę jak to dalej się potoczy, bo twórcy Death Note niestety tamto anime skiepścili. Wszystko było genialne do pewnego momentu - nie będę pisała więcej, żeby nie zaspoilerować, ale myślę, że większość osób, które obejrzały to anime będą wiedziały o który moment chodzi - wtedy wypadałoby po prostu skończyć, a nie bezmyślnie kończyć dalej i irytować fanów jednej z postaci. ;)