PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=636227}
8,5 39 tys. ocen
8,5 10 1 39396
7,2 10 krytyków
Shingeki no Kyojin
powrót do forum serialu Shingeki no Kyojin

Coś podobnego?

ocenił(a) serial na 9

Co proponujecie? Tylko z większą ilością sezonów :)

ocenił(a) serial na 8
n8n

Podobne, niepodobne... ale może Kill la Kill? Anime wciąż jest nadawane, obecnie wyszło 19 (z bodajże 24) odcinków. Jest to raczej komedia, jednak swego rodzaju poważny wątek też występuje. Fabuła wciąga, bohaterowie i muzyka też wypadają przyzwoicie.
Jeśli chodzi o coś bardziej w stylu Shingeki no kyojin to polecam Shiki (22 odcinki). Jedno z lepszych anime jakie widziałam, inspirowane "Miasteczkiem Salem" Kinga, wciąga i pożera, krwi też nie brak. Świetna muzyka, ciekawa grafika, oryginalni bohaterowie.... No warto po prostu.
Elfen Lied - co prawda krótkie, ale warte uwagi. Mieszanka horroru, dramatu i Sci-Fi. Krew, rozrywanie ciała itp.
Corpse Party: Tortured Souls - krew, flaki i wszechobecna śmierć . No i flaki.
Hm... to może jeszcze dorzucę Death Note i Phantom: Requiem for the Phantom. Zwłaszcza to drugie jest godne polecenia.

ocenił(a) serial na 9
Dominiqe

Dzięki serdeczne, obadam w krótkiej przyszłości, o Death Note słyszałem, ale chodziło mi właściwie o coś konkretnie w klimacie "Attack on Titan", lub "Evangelion" :)

ocenił(a) serial na 7
n8n

Jeżeli poszukujesz czegoś w klimacie SnK, mogę ci polecić "Death Note". Na pierwszy rzut oka zupełnie nie podobne ale jak się głębiej dopatrzeć to mamy coś takiego:
-świat w obliczu nieznanego niebezpieczeństwa
-ludzie umierają w niewyjaśniony sposób
-główny bohater ma niezwykłą moc
Na pewno by ci się spodobało, ale jak wspomniałem obie serie łączy tylko podobny klimat. Jeśli naprawdę chciałbyś znaleźć coś podobnego wejdź sobie:
http://www.anime-shinden.info/top/index.php#show_adv
zaznacz: post-apokaliptyczne, akcja, tajemnice, okruchy życia, shounen/seinen i może coś ci wyskoczy.

ocenił(a) serial na 9
Brazyliszek

Ooo dzięki serdeczne :)

ocenił(a) serial na 8
n8n

Trudno powiedzieć co masz na myśli mówiąc "podobne" ale z niewielkiej ilości anime które obejrzałem najbliżej chyba do Fullmetall alchemist, głównie przez te żołnierskie klimaty. Potrafi być krwawo i poważnie (Holokaust i dyskusja na temat człowieczeństwa) ale ogólnie klimat jest lżejszy niż tutaj z racji większej ilości głupiutkich wstawek komeiowych (Ale jeśli bawiło cię zachowanie Saszy to może też ci się to spodoba)
Poza tym dostrzegałem pomniejsze podobieństwa w stylu bohatera z, tajemniczym znikającym ojcem, wczesna strata matki, a parę lat po tym kończyn :)

ocenił(a) serial na 9
Niktwazny8

Chodzi mi o coś niezwykłego, nie klimaty sensacyjne, czy psychologiczne, tylko właśnie coś takiego... Boskiego(?)! Jakieś duże potwory, super moce, żeby się coś działo :)

ocenił(a) serial na 9
n8n

To może Ergo Proxy?

ocenił(a) serial na 10
Amagi

Zdecydowanie Ergo Proxy! Podobnie jak w Shingeki no Kyojin panuje tam postapokaliptyczny klimat, główny(a) bohater(ka) zostaje wrzucony(a) w wir wydarzeń nie z własnej woli, a pierwiastek boskości ucieleśnia się w Proxych. Jeżeli spodoba ci się polecane już tutaj Death Note, to w następnej kolejności proponuję właśnie Ergo Proxy.

ocenił(a) serial na 9
Wratislavian

Dzięki za polecenia, na pewno skorzystam. :)