Pytanie bo albo przeoczyłem, albo nie uważnie obejrzałem poprzednie. Czemu wracając z misji
musieli podmienić Erena i się ukrywać. Czemu król myśli że są zdrajcami, skoro wysłał ich na tą
misję ?
jeżeli dobrze zrozumiałem całość była farsą, żeby złapać Annę, choć nie do końca rozumiem w jaki sposób wejście przez nią do podziemi miało udowodnić jej niewinność (słowa Armina)
Armin wiedział, że jeśli to ona jest kobietą- tytan, będzie chciała wykorzystać tą okazję (pomoc w ucieczce) by przemienić się ponownie w tytana i pojmać Erena. Gdyby zdecydowała się wejść do podziemi, Armin, Eren i Mikasa czuli by się bezpieczni, ponieważ nie mogłaby się tam przemienić. W ten sposób odprowadzając ich do bramy, Annie dowiodła by swojej niewinności i pokojowych zamiarów wobec nich. Myślę, że to właśnie o to chodziło Arminow, chciał ją w ten sposób sprawdzić.
Czyli nie tyle udowodnić niewinność Anny, bo wiedział o jej prawdziwym obliczu, a sprawdzeniu czy jest w niej jeszcze namiastka "dobrego człowieka" :)
Czyli on zmyślał to że król chce ich pojmać za zdradę, i o tym że mają zebrać broń bo będą walczyć ? Tak ?
Nie jestem tego do końca pewna. Przed sądem było powiedziane że Eren udowodni czy jest przydatny dla ludzkości poza murami - niestety nie sprawdził się (chociaż nie zdradził ludzi), zawiódł też dowódca a złapanie kobiety tytana - Annie pokazałoby, że jednak tamta misja nie była całkiem bezużyteczna - dzięki złapaniu jej można by dowiedzieć się kto jest za to odpowiedzialny i dlaczego - co uchroniłoby Erena.
Jaką zdradę! Król podważył zasadność ich wyprawy która pochłonęła tyle ofiar, kosztowała zbyt wiele, a w dodatku nic nie osiągnęła. Bo generał Erwin chciał pojmać kobietę tytana pod płaszczem wyprawy o odpicie muru Rose i pozyskania danych o tytanach z piwnicy Erena. ;)
Cała szopka z Annie była o POTWIERDZENIE że jest kobietą-tytanem, nie mieli pewności, Armin tylko zakładał - jak sam powiedział ze względu na to że Annie miała sprzęt do trójwymiarowego manewru Marco który nie żył, oraz drogą dedukcji doszedł do tego że kobietą tytanem jest ktoś z 104 rekrutów ze względu na kilka faktów (wszystko powiedziane pod koniec odcinka przy kulminacyjnym momencie na schodach). :)
No cóż, cała seria obejrzana na chory mózg. Takie przejasnienie się przydaje XD
mnie zastanawia jak chcą zamknac serie w 2 odc a nic nie wiadaomo o kluczu zabrał go ten szef zwiadowców nie wiemy co z tą piwnicą, nie wiemy co ojciec Erena mu wstrzyknął [po co można się domyślić] ska ojciec ma TĄ wiedze i co jest w piwnicy? czemu sie nie podzielił swoimi odkryciami? [mógł uratować mnóstwo istnień itp.]
czy bedzie 2 sezon?
A i podobno ostatni odcinek mają puszczać w kinach oczywiście nie u nas ;) więc może jakiś dłuższy z niespodzianką ?
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/aBKwGAO_700b.jpg
Bazując na akcji jaka dzieje się w mandze to nie zamkną serii w 2 odcinkach nie ma szans, dlatego 100% pewności że będzie 2 sezon :)
Najlepsze jest to że przez najbliższe chociażby 5 odcinków, nadal nie dowiemy się co jest w piwnicy Erena, ale zostanie nam to zrekompensowane Wielkim i Opancerzonym tytanem i od groma dodatkowymi pytaniami które nie będą dawać nam spokoju ;)))
Czemu mieliby zamykać serię w 2 odcinkach?? Nie rozumiem, masz na myśli, że zapowiedzianych odcinków jest 26? Jeśli tak to spokojnie, to będzie baardzo długie anime, 200/200+ odcinków minimalnie. Manga ponoć ma się ukazywać teraz częściej, a chaptery pozostać tak samo obszerne, więc jeśli to prawda to nawet fillery nie grożą póki co.
Jest 25 odcinków. Jeden był specjalny, oznaczony numerem 13.5 - podsumowanie dotychczasowych wydarzeń.