- Ile jest ogólnie odcinków ? Wiem, że są odcinki specjalne i razem wychodzi z 35, ale słyszałam, że jest więcej...
- Czy te odcinki specjalne są na podstawie mangi i są kontynuacją wydarzeń po 25 odcinku?
- 25 odcinków serii głównej
- 3 odcinki OVA (1 przetłumaczony na pl, trzeci odcinek w robocie) - odcinki są powiązane z serią główną, ale nieobejrzenie ich nic nie psuje. Akcja dzieje się między odcinkami serii głównej. Wyjątkowo bardzo ciekawe OVA, polecam, bo rzadko się zdarza, żeby seria spod tytułu OVA była ciekawa.
- 9 odcinków picture drama - odradzam, jeżeli masz sentyment do tego anime, bo są to parodystyczne scenki, które mogą zniesmaczyć fana serii przyzwyczajonego do klimatu oryginału. Scenki oczywiście niepowiązane z serią główną.
- 1 odcinek specjalny (recap) - nie ma co oglądać, po prostu zwykła powtórka scen z oryginalnej sceny. Jeżeli obejrzałaś 25 odcinków, to spokojnie możesz to odhaczyć jako obejrzane bez oglądania.
- 2 filmy pełnometrażowe - niestety, również recapy, ta sama sytuacja co powyżej. Zwykłe streszczenie serii.
Póki co, to jest wszystko. Kontynuacja anime przewidziana jest na bodajże 2015 rok, ale nie pamiętam dokładnie, lepiej poszukać w bardziej wiarygodnych źródłach. Lepiej oglądać powoli, bo zakończenie jest tak otwarte, że zakończysz je z krzykiem bólu i uczucia pustki ;)
'Lepiej oglądać powoli, bo zakończenie jest tak otwarte, że zakończysz je z krzykiem bólu i uczucia pustki ;)' No wiem, już jestem po obejrzeniu 25 odc :c Ale wydawało mi się, że to nie może być koniec, bo tyle kwestii nie zostało rozwiązanych, że koniec samego anime/mangi byłby niemożliwy xD Tak czy inaczej cieszę się, że to nie koniec, bo ciężko znaleźć informacje na ten temat i nie wiedziałam,czy autor wziął się za 2 serię czy nie. Dzięki za pomoc!
Mimo wszystko cieszę się, że zdecydowali się zatrzymać i poczekać aż w mandze uzbiera się dostatecznie dużo materiału na kolejną serię - bo wnioskuję, że właśnie z tym mamy tu do czynienia.
Jednym z największych plusów serii jest to, że nie ma tu beznadziejnych fillerów, które potrafią zaniżyć poziom, że ho ho. Dzięki temu cały sezon trzyma poziom, choć ostatnie kilka odcinków i tak sięgnęło po pewne zmiany w stosunku do oryginału.
A tym, którzy bardzo nie mogą się doczekać ciągu dalszego, polecam mangę właśnie, choć oczywiście jeśli ktoś nadgoni i to, to będzie musiał z miesiąca na miesiąc czekać na kolejny chapter.