Siła wyższa

2011 - 2012
5,9 2,7 tys. ocen
5,9 10 1 2671
Siła wyższa
powrót do forum serialu Siła wyższa

Znowu zakon, księża, pewnie jeszcze jakiś policjant i burmistrz, tudzież wójt - i przednia polska komedia dla ludności gotowa !!! Nie mam zielonego pojęcia o czym to będzie (i nie chcę wiedzieć), ale profilaktycznie daję 1/10.

ocenił(a) serial na 3
andre250

Coś mi się wydaje że to będzie mix Rancza Plebanii i Sióstr
To nie będzie komedia ale dramat

andre250

Jak można oceniać serial, którego jeszcze nie wyemitowali??

ocenił(a) serial na 3
laura_16

Może jakiś skok w czasie odbyli

ocenił(a) serial na 7
andre250

Serial zapowiada się bardzo ciekawie ,co do opinii andre250 to wole serial o księżach niż np seriale typu Klan ,M jak miłość ,Barwy szczęścia itp

clericuzio

a ja wolę nic, niż te, które wymieniłeś i jakieś nowe banialuki o mnichach, księżach i zakonnicach :/ ile można o tym samym ?

clericuzio

Szczerze mówiąc ja też wolę te o księżach niż głupie M jak Miłość, kto z kim, gdzie, jak i dlaczego. Durne pasożyty. A Siła wyższa ma tylko trzynaście odcinków. Jak nie będzie miało oglądalności to nie będą emitować dalej - prosta sprawa.

ocenił(a) serial na 7
Zuzulek

1. zły dobór aktorów
2. zwiastuny w tv nie za bardzo przyciągają do oglądania
3. wolę ranczo

ocenił(a) serial na 7
julianna_dosaith

Po pierwszym odcinku mogę powiedzieć, że zapowiada się całkiem dobrze. Było sporo scen, które były zabawne. Podoba mi się też sam pomysł na wybór głównego wątku "pojedynek o rząd dusz", między zakonem a buddystami. Czekam na kolejne odcinki.

ocenił(a) serial na 7
gosia26104

po pierwsze nie było jeszcze premiery a z zapowiedzi są scenki z różnych pierwszych odcinków np. trocxhe z 1 troche z 2 a nawet troche z 3 odcinka

ocenił(a) serial na 7
julianna_dosaith

:) na vod.pl pojawił się przedpremierowo 2 dni temu, teraz już chyba go nie ma

gosia26104

Jest: vod. pl/sila-wyzsza-buddyjski-grom,92695,w.html

andre250

Zobacz sobie francuski film z lat '50 "Mały światek don Camillo" albo przeczytaj książkę. Zobaczysz, że to co jest teraz u nas w modzie: spór księdza z burmistrzem, ksiądz na rowerze, rozwiązywanie wiejskich problemów siłą., było wymyślone już pół wieku temu.

andre250

Obejrzałem dzisiaj po raz pierwszy część odcinka, i potwierdzam mój pierwszy post - tylko siąść i płakać.... Scena z zakonnicą (słabiutką aktorką panią Żak) z buddyjskim mnichem (absolutnie fatalna gra aktorska pana Dracza), klepiących zdrowaśki , spowodowała natychmiastową reakcję w postaci wyłączenia tego "komediowego" serialu... Może innym się to podoba, ja zaś mówię zdecydowanie NIE dla takich produkcji.