Znowu zakon, księża, pewnie jeszcze jakiś policjant i burmistrz, tudzież wójt - i przednia polska komedia dla ludności gotowa !!! Nie mam zielonego pojęcia o czym to będzie (i nie chcę wiedzieć), ale profilaktycznie daję 1/10.
Coś mi się wydaje że to będzie mix Rancza Plebanii i Sióstr
To nie będzie komedia ale dramat
Serial zapowiada się bardzo ciekawie ,co do opinii andre250 to wole serial o księżach niż np seriale typu Klan ,M jak miłość ,Barwy szczęścia itp
a ja wolę nic, niż te, które wymieniłeś i jakieś nowe banialuki o mnichach, księżach i zakonnicach :/ ile można o tym samym ?
Szczerze mówiąc ja też wolę te o księżach niż głupie M jak Miłość, kto z kim, gdzie, jak i dlaczego. Durne pasożyty. A Siła wyższa ma tylko trzynaście odcinków. Jak nie będzie miało oglądalności to nie będą emitować dalej - prosta sprawa.
1. zły dobór aktorów
2. zwiastuny w tv nie za bardzo przyciągają do oglądania
3. wolę ranczo
Po pierwszym odcinku mogę powiedzieć, że zapowiada się całkiem dobrze. Było sporo scen, które były zabawne. Podoba mi się też sam pomysł na wybór głównego wątku "pojedynek o rząd dusz", między zakonem a buddystami. Czekam na kolejne odcinki.
po pierwsze nie było jeszcze premiery a z zapowiedzi są scenki z różnych pierwszych odcinków np. trocxhe z 1 troche z 2 a nawet troche z 3 odcinka
:) na vod.pl pojawił się przedpremierowo 2 dni temu, teraz już chyba go nie ma
Zobacz sobie francuski film z lat '50 "Mały światek don Camillo" albo przeczytaj książkę. Zobaczysz, że to co jest teraz u nas w modzie: spór księdza z burmistrzem, ksiądz na rowerze, rozwiązywanie wiejskich problemów siłą., było wymyślone już pół wieku temu.
Obejrzałem dzisiaj po raz pierwszy część odcinka, i potwierdzam mój pierwszy post - tylko siąść i płakać.... Scena z zakonnicą (słabiutką aktorką panią Żak) z buddyjskim mnichem (absolutnie fatalna gra aktorska pana Dracza), klepiących zdrowaśki , spowodowała natychmiastową reakcję w postaci wyłączenia tego "komediowego" serialu... Może innym się to podoba, ja zaś mówię zdecydowanie NIE dla takich produkcji.