PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=404956}

Siły pierwotne

Primeval
2007 - 2011
7,3 3,1 tys. ocen
7,3 10 1 3101
Siły pierwotne
powrót do forum serialu Siły pierwotne

4x07 - finał.

ocenił(a) serial na 10

SPOILERY.

No to ja już obejrzałam. Kurczę, spodziewałam się czegoś lepszego. No i mogli powiedzieć, co takiego odkrył Connor, poza tym, że będą się mnożyć anomalie. Bo coś tam na tym rysunku jednak było.. Rok czekania c.C

Tekst odcinka? 'Meet Molly' > Danny przedstawia swoją maczetę Abby i Connorowi xD

Tak myślałam, że Ethan to brat Quinna. No nic..

Anomalie zaczęły się (brzydko mówiąc) buntować, przewidywalne. Pewno 5 sezon będzie polegać na tym, że nie będą w stanie ich już zamykać, a one będą się klonować, zwierzaki będą wyłazić, no i ARC wyjdzie na jaw, ludzie się dowiedzą i tak dalej.. Według jednego anomaliami ktoś steruje (może Helen przeżyła? o.o), a jeszcze inny twierdzi, że coś innego. Zagmatwali troszkę.

+ Emily & Matt. Szkoda, że Emcia musiała wrócić :<

ocenił(a) serial na 10
ladraqkumeia

Zrobię dubla, bo znalazłam mega wiadomość :D
Sezon 5 będzie w Maju, radujmy się ^___^ Ale nie na itv1, tylko na Watch. Radujmy się =D

(do tego gdzieś wyczytałam spoilery, ale mało mnie przekonują..)

ladraqkumeia

A ja proszę o to, byście nie wdawali się w dyskusję przed środą :D. Tzn., jeśli chcecie to piszcie w tym temacie, tylko małe informacje, a nie dyskutujcie tutaj o swoich spekulacjach, teoriach itp. przed środą, kiedy to prawdopodobnie pojawią się polskie napisy. To jak, zgodzicie się nieco ograniczyć xD?

ladraqkumeia, pokażesz te spoilery?

ocenił(a) serial na 10
ClaudiaBrown

Jednak napisy będą dopiero jutro, bo właśnie się dowiedziałam o sprawdzianie jutrzejszym z łaciny. Mam jakieś.. 80% ;]

ocenił(a) serial na 8
ladraqkumeia

Oglądałam po angielsku,ale się zawiodłam i tak.Też miałam nadzieję na coś lepszego.Jeszcze zobacze jak obejrzę z napisami.

A jak sezon 5 będzie w maju,no to super.Mam tylko nadzieję że będzie lepszy od 4.

ocenił(a) serial na 8
Primeval

A Ethan to w końcu jest jego bratem czy nie?

ocenił(a) serial na 10
Primeval

Napisy będą dzisiaj :) Już wzięłam się za tłumaczenie.

Ethan to Patrick, brat Danny'ego.

Spoilery... oryginału Ci nie dam, bo znalazłam je właściwie przypadkiem. Nawet nie wiem, czy są prawdziwe.. Ale było to w stylu:

Minął rok/dwa odkąd ostatnia anomalia się pojawiła. Lester i Phillip rozważają zamknięcie ARC, gdyż ich praca najwyraźniej nie jest potrzebna, a rząd potrzebuje pieniędzy. I wtedy, nagle, otwiera się mnóstwo anomalii z przyszłości, przez które przechodzą drapieżniki. Nie tylko te modliszkostwory i drapieżniki widzące dźwięki, ale także rekiny (poznaliśmy je bodajże w 1.3 :)). Ludzie panikują, znaczna część kraju jest ewakuowana. Praca ARC wychodzi na jaw, a Drużyna ma nie lada zadanie: powstrzymać plagę tysięcy drapieżników, których jedynym celem jest wymordowanie ludzkości.

Coś tam jeszcze z Mattem było, ale nie pamiętam. Myślę, że to jednak tylko plotka, bo mi się osobiście taki obrót spraw nie podoba xD

ladraqkumeia

A gdzie będą te napisy :-)?

ocenił(a) serial na 10
ClaudiaBrown

na napiprojekt :)

ocenił(a) serial na 8
ladraqkumeia

A może mi ktoś podać link do napisów,bo nie mogę znaleźć:(

ladraqkumeia

chyba w 2.4 bo w 1.3 były mozazaury i hesperornisy:]

ladraqkumeia

Nooo. To mi się podoba. Właściwie do oglądania tego odcinka zabrałem się od niechcenia, ale zdecydowanie było warto.

<spojler>

Wątek Matta, jego ojca i ich misji zaskoczył mnie. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się takiego obrotu spraw, niby to wszystko składało się w logiczną całość, ale jakoś nie poświęciłem temu należytej uwagi. To zabawne, ale kiedyś przeszło mi przez myśl, że Ethan może być bratem Danny'ego. Szybko z tego zrezygnowałem, bo... nie zgadzały mi się imiona. Drobna porażka ;) Manipulacja anomaliami, Burton i notatki Helen, o których mówił Danny to naprawdę niezła kombinacja. Czyli możemy spodziewać się apokalipsy w piątym sezonie (no, a przynajmniej wstępu do niej). I Nowy Świt nabiera barw.

</spojler>

ocenił(a) serial na 10
HoracyIT

Pewnie Phillip okaże się tym, kogo szuka Matt.. lub [niedajBożemójkochany] Connor, bo ponoć ma go tak praca pochłonąć, że będzie mu się sypać wszystko. Łącznie ze związkiem z Abby, ale też inne znajomości. Może być cienko :C

ocenił(a) serial na 8
ladraqkumeia

Mnie ciekawi to co Danny powiedział o Philipie i Helen...
a na Connor'a to jestem wściekła że z Philipem pojechał ;p

Primeval

noooo

ocenił(a) serial na 6
ladraqkumeia

a czy ktoś z tu obecnych wie, gdzie można znaleźć ten odcinek w formacie rmvb? peb ma wszystkie poza tym jednym :(

ocenił(a) serial na 8
zuzens

może poszukaj na exsite.pl ale nie jestem pewna czy będzie.

ocenił(a) serial na 10
zuzens

http://watchseries.eu/serie/primeval tu masz wszystkie odcinki każdego sezonu a do ściągnięcia są poszukaj tylko po serwerach chyba że wyślę ci mailem 390 parę mega jak co daj znać

ocenił(a) serial na 6
Barti1155

dzięki piękne za chęć pomocy :D
ale widzisz, chodzi o to, że ja wiem gdzie znaleźć linki do odcinków. problem polega na tym, że wszystkie te odcinki są w formacie avi, mają ponad 300 MB, a ja muszę oszczędzać transfer, dlatego szukam czegoś w formacie rmv (mają średnio ok. 130 MB, to duża różnica dla mnie).
na exsite.pl ma tylko aviki, a http://watchseries.eu/serie/primeval z jakiegoś powodu nie chce mi wogle zaskoczyć :/

ocenił(a) serial na 10
zuzens

zuzens odezwij się na GG :88947229 to podam ci stronę gdzie można obejrzeć online ten odcinek

ocenił(a) serial na 8
Barti1155

można obejrzeć całe 3 sezony i 5 odcinków 4 PL na youtube.

ocenił(a) serial na 10
Primeval

a na stronie http://i i t v. i n f o / są wszystkie oprócz od 5 do 10 3 serji złóżcie adres do kupy bo nie moge inaczej

ocenił(a) serial na 10
Barti1155

Czemu na filmweb pokazują, że 12 lutego rzekomo leci nowy odcinek? o.0

ocenił(a) serial na 8
ladraqkumeia

Aż sprawdziłam xD
nie mam pojęcia,mogli się pomylić bo przecież nikt nie słyszał o odcinku 4x08....specjalnie nawet szukałam ale nic nie pisze nigdzie:(
Czyżby to była niespodzianka? XD

ocenił(a) serial na 8
ladraqkumeia

oOo...jeszcze szperałam i znalazłam ten 4x08 ze bedzie 12 ale wiecej nic nie ma,a 19 lutego 4x09....ale nic dokładnie nie pisze.

A wie ktoś co się stało z BBC entertainment,bo na tym kanale oprócz AXN był emitowany serial a teraz nie działa przynajmniej mi:(

ocenił(a) serial na 10
Primeval

No przecież powiedzieli, że tylko 7 odcinków ma 4 sezon.. to jakiś suprajs, czy pomyłka? Bo ja też szukałam i nic.. Oo' Na stronie itv też nic nie ma..

ocenił(a) serial na 10
ladraqkumeia

http://tvcountdown.com/s/primeval

Lol, to prawda? W.g itv serial się skończył na 7 odcinku.. i dla mnie to na finał wyglądało o.o

ocenił(a) serial na 6
ladraqkumeia

http://en.wikipedia.org/wiki/Primeval#Episodes

ocenił(a) serial na 10
zuzens

akurat wikipedii to ja nigdy nie wierzę o.o

ocenił(a) serial na 6
ladraqkumeia

IMDB mówi to samo.

ocenił(a) serial na 10
zuzens

pożyjemy, zobaczymy.. z powietrza te informacje się nie wzięły.. może to będzie coś jak Primeval Evolved?

ocenił(a) serial na 6
Primeval

gdzie to wynalazłaś?

ocenił(a) serial na 8
Barti1155

Teraz juz na youtube jest i 4x05 a 4x06 chyba dokończe wstawiac jeszcze dzisiaj :-)

ocenił(a) serial na 6
Barti1155

nie używam GG :(
poza tym trochę boję się, że będzie to coś sporego i wymiecie mi resztę transferu. chyba poczekam aż ktoś wrzuci odcinek na Youtube. jakość słaba, ale rozmiar niewielki. jeszcze raz dzięki wielkie za chęć pomocy! :D

ocenił(a) serial na 8
zuzens

No właśnie,mnie też wikipedii się nie chce za bardzo wierzyć::P

Dzisiaj 12 luty....wszystko się okaże,a jeśli to prawda to powinien też być odcinek 4x09 19 lutego.
Fajnie by było gdyby to prawda z 4x08 i 4x09 ale dlaczego nikt o tym nie wiedział ani nie mówił?

ocenił(a) serial na 6
Primeval

bo to spisek! twórcy nie chcą dzielić się z nami całą serią więc milczą! zatrzymują resztę odcinków tylko dla siebie!

nie wierzycie wiki, google, imdb, ale wierzycie filmwebowi? xD
przecież Primeval (i inne brytyjskie seriale) słyną z krókich sezonów.

ocenił(a) serial na 8
zuzens

znalazłam na jakieś stronce.program czy coś takiego xD i pisze że dziś będzie 4x08...
http://www.on-tv-tonight.com/tv-schedule-2.12.11.html

ocenił(a) serial na 6
Primeval

wyczuwam powtóreczkę poprzednich odcinków (co mi przypomniało, żeby wrócić do mojego własnego rewatchu) lub błąd. sama stacja ogłosiła przecież, że sezon 4 i 5 będą miały w sumie 13 odcinków.

co by to nie było, mam nadzieję, że jeśli już nastąpi ostatni ostatni odcinek Primeval (po raz kolejny mam nadzieję, że nie zrobią z tego drugiego SPN i nie będą kombinować i przeginać i ciągnąć tego w nieskończoność), będzie miał on ręce i nogi \o/
*wraca do rewatchowania serii drugiej*

ocenił(a) serial na 8
zuzens

A jak chcesz to możesz już obejrzeć Primeval 4 youtube,wstawiłam 6 odcinków i dzisiaj jeszcze chyba wstawie 7:-)
Tylko nie wiem czemu niektóre filmy nie wyszukują sie wyszukiwarce ale wszystkie są na moim kanale.

ocenił(a) serial na 6
Primeval

może to tak, jak z aukcjami na Allegro. trzeba poczekać trochę aż zaskoczą w wyszukiwarce, mimo że na liście moich aukcji już je widzę. przynajmniej u mnie tak to działa xD

czekam na 7, resztę już widziałam. możesz mi powiedzieć jaki ma rozmiar taki odcinek na youtube?

ocenił(a) serial na 8
zuzens

Jedna część to mniej więcej od 65 MB do 120 MB tak gdzieś mniej więcej.W formacie RMV nie chce się przetworzyć i wyskakuje jakis błąd;/
już wrzucam 1 część 7 odcinka powinnam dzisiaj jeszcze cały wstawić:-)

ocenił(a) serial na 8
Primeval

Tylko tak jak pisałam jak nie bedzie czegoś trzeba szukać na moim kanale.

ocenił(a) serial na 10
Primeval

Ej, cholera, to niebezpieczne.. bo jak ten odcinek faktycznie będzie dzisiaj leciał, a nikt o nim nie wie, to nikt go nie nagra i go nie obejrzymy o.0

A może producenci zrobili sobie z nas jajca i dali 10 odcinków, jak w 3 sezonie? xD chociaż dla mnie 7 sezon.. to tak w sumie połowa finału, chociaż..

ocenił(a) serial na 10
ladraqkumeia

7 odcinek* :p

poproszę znajomych z anglii, by włączyli TV jak rzekomo 8 odcinek ma lecieć..

ocenił(a) serial na 8
ladraqkumeia

no w programie http://www.on-tv-tonight.com/tv-schedule-2.12.11.html pisze że dziś będzie 8 odcinek a 19 lutego 9 odcinek :O

zuzens

kiedy na eztv.com?