jak dla mnie bardzo interesujący serial, tylko troche za krótki :(
hmmm nie jest rewelacyjny, ale podoba mi się :) 26 odcinków, masz racje troszkę za krótki
no teoretycznie jest to tylko 26 odcinkow, ale zwazywszy na to ze to anime to mozna powiedziec ze to standardowa dlugosc serii... co do serialu to mnie rowniez sie spodobal, aczkolwiek nie wiem do konca czemu :D... poprostu ma cos w sobie, moze dramatycznosc watkow mnie urzekla(jakie rzet?), moze w glebi serca jestem milosnikiem broni bialej... pozatym filmowi towarzy tez wspanialy opening i ending :D... polecam fanom przygod samurajow i nie tylko... choc akurat konwencja tej serii nie przypomina czasow japonskich wojownikow...
Tak zgadzam sie serial teoretycznie nie jest nadzwyczajny ale cos w sobie ma. Moze to humor, ktory mimo teoretycznie powaznego watku glownego pojawia sie na kazym kroku. Ja tez jestem milosnikiem broni bialej i do anime przyciagna mnia miedzy innymi Ninja Scroll( film a nie serial, ktory uwazam za przecietny :-)).
A co do dlugosci serii to ich wiekszosc ma 12-26 odcinkow z naciskiem na 24 i 26. Moim zdaniem to dobrze bo wole obejzec swietna choc krotka animke (jezeli 8,5 godzin ciaglego ogladania to malo, a nie licze openingu i endingu, jesli chcesz obejzec na raz:-)) niz tasiemca z ktorego robi sie telenowela poludniowo amerykanska :-)