ten serial ma więcej niż 37 odc. !!!
obejrzałam już 85, więc wiem co pisze..
Sıla, mając 3 lata, została sprzedana bogatej rodzinie ze Stambułu. Wiedzie normalne życie w europejskim stylu przekonana przez adopcyjnego ojca, że jej biologiczna rodzina nie żyje. Przed 18 urodzinami do Stambułu przybywa jej prawdziwy ojciec i brat pod pozorem zabrania jej do umierającej matki. Dziewczyna mimo szoku jedzie z nimi na prowincję położoną przy granicy z Syrią, gdzie życie toczy się według tradycji i ścisłych reguł plemienia Genco. Genco są rodem, do której należą wszystkie ziemie i ludzie, którzy na nich żyją. Na czele rodzin stoją agowie, a całym klanem dowodzi wielki Boran Aga, który szanuje tradycję, ale stara się zapobiegać rozlewowi krwi. Zgodnie z tradycją, kiedy brat Sıli porywa siostrę Borana, aby młodzi uniknęli śmierci musi nastąpić wymiana narzeczonych. Sıla zostaje zmuszona przez rodzinę do poślubienia Borana. Życie w nowym miejscu według zasad, których nie rozumie z nieprzychylnymi teściami okazuje się koszmarem młodej kobiety. Rozpoczyna się gra o miłość i wolność, a także nadzieję dla lokalnego społeczeństwa na zmianę okrutnych tradycji.
Na cda jest z polskim lektorem ale dopiero 15 odcinkow (napewno bedzie reszta bo dziewczyna dodaje zaraz po emisji w tv czyli od pon do pt po jednym)
Mnie tak wciągnęło, że obejrzałam już wszystkie odcinki, czyli 158, tyle tylko, że w wersji słowackiej, ale da się zrozumieć:)