Jak sie ucieszyłem gdy na początku pojawiły sie napsiy na ekranie. Już myślałem że tak będzie przez cały
odcinek. A tu klops! PULS mnie zawiódł i to totalnie! Tak sie cieszyłem, że w końcu nadrobie zaległosci a tu
zonk. W połowie odcinka wyłączyłem TV. Tego nie da sie oglądac przecież :( Kiedy w polsce zrozumieją, że nie
wszystko co rysunkowe musi być dla dzieci...
Ma ktoś maila do PULS? Bo chce im 'miłego' maila wysłać!!
dzięki wielkie!! niech wszyscy piszą, bo to SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
haha... i dobrze... ja w sumie troche łagodniej zacząłem, ale ogólnie cały list jest przepełniony furią ;) :P
kurde, co za beznadziejny dubbing. Głosy w ogóle nie pasują do postaci - najgorzej jest z Marge i Bartem. Kurde - piszmy, niech dadzą napisy, a jak nie da rady to w ostateczności lektora. Tylko nie ten debilny dubbing! Popsuli całą kreskówkę!
Efekt jest identyczny, jak mówiący po niemiecku Winetou.Katastrofa. Jestem wielkim fanem Barta i rodzinki, ale tego nie da rady oglądać (słuchać). Charakterystyczny głos Marge tutaj zamieniony jest na jakąś znudzoną dziunię, co chyba przysypiała w studio, ponieważ intonacja głosu, albo się zmienia, albo wogóle nie pasuje do danej sceny.
ja dokładnie tak samo jak ty Kristofer. Na początku napisy świetnie, a później głębokie zażenowanie. Skończyłem niedawno oglądać pierwszą serię z napisami w komputerze i miałem nadzieję, że obejrzę w pulsie wszystkie serie zgodnie z zapowiedzią telewizji, choć przyznaję nie wierzyłem w napisy, byłem pewny, że odcinki będą z lektorem, a tu dubbing.
Dzisiejszy odcinek pokazał, że dubbing to miernota w każdym możliwym zanczeniu tego słowa. Głos Barneya okropny, a syntezator mowy Ivona - Marge jak zwykle bez duszy.
W dodatku kilkakrotnei pojawiły się oryginalne głosy. Co to za jakiś miszmasz??!
Pozdrawiam!
Dziś się zawiodłem bardzo. Niedopracowany dubbing to żaden dubbing, piosenki powinni też tłumaczyć.
Muszę za to przyznać że po trzech odcinkach przyzwyczaiłem się już do polskich wersji Lisy, Barta (dobry dubbing) oraz Homera (zaciąga, ale daje radę).. za to Marge to kompletna porażka - zero emocji i głos niepodobny nawet do oryginału.