PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87960}

Simpsonowie

The Simpsons
1989 -
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 79126
8,3 29 krytyków
Simpsonowie
powrót do forum serialu Simpsonowie

Zmieniono głos w polskim dubbingu w dzisiejszym odcinku :/ Irytował mnie nowy głos Homera :/ Nie wiecie, czy to na stałe?

Keodred

Wszyscy na tym forum pisza tu zeby wysylac petycje do telewizji zeby dali napisy albo lektora i zeby zlikwidowali dubbing a oni tego nie dosc ze nie robia to jeszcze zmieniaja glos Homera do ktorego w koncu sie jakos przyzwyczailam :/ nie wiem czy na stale ale MAM NADZIEJE ZE NIE! Juz wole ten stary glos...

HollyShort

Stary był bliższy oryginałowi, a ten brzmi jak głos miłego sprzedawcy ze sklepiku w centrum miasta :P

ocenił(a) serial na 9
Keodred

Oj źle zrobili zmieniając głos Homerowi, już się przyzwyczaiłem. Barwa głosu nowego aktora jest bliższa oryginałowi, ale gra tak, że głos wydaje się strasznie idiotyczny. Miło jednak, że starają się wprowadzać zmiany i poprawiać jakość. Widać, że tłumaczenie uległo poprawie i aktorzy bardziej się wczuwają a nowy głos Marge to cuuudo w porównaniu z poprzednim martwym głosem aktorki. Tak trzymać TV Puls.

Keodred

nowy głos Homera jest tragiczny, nie wiem po jaką cholerę go zmieniali bo tamten był znośny

ocenił(a) serial na 10
Witcher

no tak, nowy głos homera się zupełnie nie komponuje. ale babeczka w formie głosu marge jest cud <3

ocenił(a) serial na 10
Lexdee

No niestety taka jest prawda nie da się zastąpić prawdziwego dubbingu, ale ten też, aż taki zły nie jest docenicie to.
Oczywiście ja tam bym wolał orginał, ale większość jednak są dobrze dobrane. Jednak coś mnie wkurza, że dubbing głównych postaci najbardziej mi się nie podoba, ok Marge jest ok, ale Lisa, Bart no i Homer, oglądałem wczoraj właśnie Simpsonów i było widać, że Homer mówi Do'h, a tu nic, może mogłby przynajmniej spróbować.
Trzeba dać czas żeby się zżyli z postaciami i napewno będzie lepiej, ale to i tak nadal jestem za orginalnym dubbingiem z napisami.