Uwielbiam Simpsponów i do tego jestem osobiście wielkim fanem horrorów i się zastanawiam jakie odcinki z serii Treehouse of horror warto obejrzeć. Obejrzałem na razie 2 pierwsze (chyba) i jak na razie byłem rozczarowany. Chętnie obejrzę odcinki w których pojawia się wiele zabawnych nawiązań do kultowych horrorów.
Ogólnie poziom odcinków specjalnych jest adekwatny z poziomem serialu. Chociaż można powiedzieć, że odcinki halloweenowe wolniej się rozkręcają i później się kończą (trzymają jeszcze przez pewien czas poziom nawet jak już serial zszedł na psy).
Co do konkretnych odcinków to może trzy kolejne z sezonów 5, 6 i 7 (S05E05, S06E06, S07E06). Z czegoś nowszego to powiedzmy odcinek z 12 sezonu (S12E01). We wszystkich jest cała masa nawiązań do horrorów, czy też takich seriali jak np. Opowieści z Krypty, czy Strefa mroku. Oczywiście nie wiem ile uda się to tobie wyłapać (zależy to od twojego obycia w gatunku) ale zdaje się w S06E06 jest sporo oczywistych odwołań.
Pierwsze dwa nie były jakieś świetne, ale na pewno kolejne trzy były kapitalne. 4, 5 i 6. Szczególnie ten z Lśnieniem. Szczerze - właśnie dzięki temu odcinkowi obejrzałem dzieło Kubricka
Za to najnowszy odcinek z 25 sezonu to chyba najgorszy Treehouse of horror jaki zrobili.