PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87960}

Simpsonowie

The Simpsons
1989 -
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 79199
8,4 34 krytyków
Simpsonowie
powrót do forum serialu Simpsonowie

Uwielbiam Simpsponów i do tego jestem osobiście wielkim fanem horrorów i się zastanawiam jakie odcinki z serii Treehouse of horror warto obejrzeć. Obejrzałem na razie 2 pierwsze (chyba) i jak na razie byłem rozczarowany. Chętnie obejrzę odcinki w których pojawia się wiele zabawnych nawiązań do kultowych horrorów.

ocenił(a) serial na 10
szmyrgiel

Ogólnie poziom odcinków specjalnych jest adekwatny z poziomem serialu. Chociaż można powiedzieć, że odcinki halloweenowe wolniej się rozkręcają i później się kończą (trzymają jeszcze przez pewien czas poziom nawet jak już serial zszedł na psy).
Co do konkretnych odcinków to może trzy kolejne z sezonów 5, 6 i 7 (S05E05, S06E06, S07E06). Z czegoś nowszego to powiedzmy odcinek z 12 sezonu (S12E01). We wszystkich jest cała masa nawiązań do horrorów, czy też takich seriali jak np. Opowieści z Krypty, czy Strefa mroku. Oczywiście nie wiem ile uda się to tobie wyłapać (zależy to od twojego obycia w gatunku) ale zdaje się w S06E06 jest sporo oczywistych odwołań.

MishaPl

Dziękuję bardzo. Kiedyś przyjrzę się tym odcinkom :).

ocenił(a) serial na 9
szmyrgiel

Pierwsze dwa nie były jakieś świetne, ale na pewno kolejne trzy były kapitalne. 4, 5 i 6. Szczególnie ten z Lśnieniem. Szczerze - właśnie dzięki temu odcinkowi obejrzałem dzieło Kubricka

ocenił(a) serial na 8
szmyrgiel

Za to najnowszy odcinek z 25 sezonu to chyba najgorszy Treehouse of horror jaki zrobili.

ocenił(a) serial na 10
Sk8ter

Cóż najgorszy może nie ale rewelacji też nie było tylko couch gag był dobry zrobił smak na odcinek ale potem robiło się coraz gorzej tylko niestety