PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87960}

Simpsonowie

The Simpsons
1989 -
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 79209
8,4 34 krytyków
Simpsonowie
powrót do forum serialu Simpsonowie

W Polsce nie ma fanów Simpsonów, są tylko fanatycy, którzy uważają ten serial animowany (fanatycy nie cierpią jak się go nazywa bajką)za świętość i wyzywają każdego, kto ośmieli się o Simpsonach powiedzieć coś złego, lub niezgodnego z ich zdaniem.

ocenił(a) serial na 10
don2005

Po pierwsze - ja jestem fanem a nie fanatykiem.

Po drugie - bajka, mój drogi niedouczony towarzyszu, to "krótki utwór wierszowany zawierający morał, często przedstawiający spersonifikowane postaci zwiarząt". Serial animowany to nie bajka! Film animowany to nie bajka! Nie ma takiego gatunku filmowego jak bajka!!!

Wam kury szczać prowadzać a nie o filmach się wypowiadać!!! (i pytanie za stówę - kogo parafrazuję??)

ocenił(a) serial na 8
Filo_20

Nie chcę wchodzić w żadną kłótnie filo 18, ale przeczytaj uważnie ostatnie zdanie postu dona2005 i potem przeczytaj swój post.

ocenił(a) serial na 8
yoda0700

Sorry, że pisze dwa posty obok siebie, ale przeczytałem jeszcze raz wszystkie posty do tego tematu i dochodzę do wniosku, że to jest bardzo udana prowokacja. Przecież donowi2005 własnie chodzi o to żeby go wyzywać, żeby potwierdzić to że ma rację. Przyjmijmy więc jego wypowiedź milczeniem ;)

ocenił(a) serial na 10
yoda0700

Zrobiłem to zanim napisałem post. Co więcej, swój post przeczytałem zanim go umieściłem. Więc nie wiem o co chodzi...

ocenił(a) serial na 10
don2005

Józefa Pisłudskiego... To gdzie do odbioru ta stówa ? ^^

A co do tematu: identyczny jest na stronie filmu o Simpsonach, nie warto sobie zawracać głowy tym trollem.

ocenił(a) serial na 10
Lord_Joshua

Jako człowiek honoru muszę wypłacić. Więc proponuję za 15 minut pod pomnikiem Mikołaja Kopernika na toruńskiej Starówce :)

Filo_20

Ja tam do Simpsonów nic nie mam, ale wolę "South Park". Typ humoru z SP jakoś bardziej mi odpowiada.

Thug4Life

O gustach się nie dyskutuje, ale mnie ten South Park jakoś nie bawi. W dzieciństwie może i moją uwagę zwróciłby taki ładunek wulgaryzmów i przemocy, ale obecnie wolę subtelne piętnowanie wad ludzkich w Simpsonach.

Mr__Pink

South Park jest dla ludzi, którzy z pod wulgaryzmów są w stanie wygrzebać to, co w tym serialu najważniejsze. Wyśmiewanie się z absurdów codzienności. Może nie tak subtelne jak w Simpsonach, ale za to na większą skalę. I to właśnie lubię w SP. Jest to serial dla inteligentnych ludzi, którzy lubią myśleć oglądając telewizję. Do Simpsonów nic nie mam, ale dla mnie SP jest po prostu lepszy.

Thug4Life

tak zgadzam sie. powiem krotko, SP to kalka amerykanskiego narodu.

ocenił(a) serial na 10
Gobblin

1.family guy

2 simpsons
3 futurama

tyle