A więc czy:
1. Była jakaś parodia House'a w simpsonach?
2. Bądź Scrubs
3. W którym odcinku którego sezonu była parodia Lotu nad Kukułczym Gniazdem i Lśnienia?
4. Była jakaś wzmianka o Polsce w tym serialu?
ad 3
Parodia "Lśnienia" była w "Treehouse of Horror V" (S6E06)
Odcinki parodiujące "Lot nad Kukułczym Gniazdem" pojawiłysię już w tym temacie:
http://www.filmweb.pl/topic/1077424/nawiązania+do+%22Lotu+nad+kukułczym+gniazdem %22.html
4. wzmianki o Polsce były aż 3,niestety nie pamiętam odcinków.
jedna wtedy kiedy w szkole był ONZ
druga kiedy była olimpiada
a trzecia o papieżu kiedy kiedy był odcinek o ewolucji
jak znajdę w jakich to dam znać ;]
Ja dwie sceny o Polsce w Simpsonach pamiętam :)
Kiedy ONZ przyjechał Milhouse przebrany był w strój ludowy krakowiaka :)
Druga:
Moe wyjął karabin i zapytał: kto jest irlandczykiem?
Jeden z nich mówi: ja!
Moe w niego strzela a on: chwila! Jestem Polakiem!
xD
Pamiętam jak ONZ przyjechał i byli reprezentanci krajów (w tym Polski) i Bart z każdego kręcił bekę. Podszedł do Polaka i mówi: O, Polska - zbyt łatwe :D
Witam
Może pamiętacie sezon 18, odcinek 8. Kiedy Nelson i Bart zostali przyjaciółmi bo Bart jako jedyny przyszedł na jego urodziny. Jest scena w której Nelson daje mu na dachu szkoły kamizelkę po czym jest scena w której oboje przechadzają się po szkole i leci charakterystyczna muzyka (dokładnie ta: http://www.youtube.com/watch?v=Lh5TLc7gkco) kojarzycie może z jakiego filmu jest to przeróbka? Pamiętam że to na pewno jakiś gangsterski film. Bardzo dziękuje za pomoc.
Tak to jest genialna scena, uwielbiam ten odcinek. Nelson wprowadza go w podziemny, cool świat. To oczywiście parodia Chłopców z ferajny "Goodfellas" Scorsese z r.liotą, deniro, pesci itd.
Dobre były parodie Sopranos i odcinek Debarted, który cały jest parodią infilitracji "Departed".
Ad. 1. - Była jedna scena poświęcona House'owi w jednym z odcinków z cyklu Treehouse of Horror.
4.
i jest kolejna wzmianka o Polsce w sezonie 20 odcinek 15 ,,Wedding For Disaster". Kiedy Bart i Lisa odnajdują kluczę z inicjałami SB myśląc że to jest Pomocnik Bob . A on odpowiada na to że ten skrót może oznacza dawną tajną policję w Polsce (Służbę Bezpieczeństwa)