PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87960}

Simpsonowie

The Simpsons
1989 -
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 79055
8,3 29 krytyków
Simpsonowie
powrót do forum serialu Simpsonowie

Ja najpierw obejrzałem kinówkę, podobało mi się bardzo, ale kiedy chciałem obejrzeć serial to
zatrzymałem się na chyba 3 sezonie. Kiedy serial się rozkręca?

Kubasek

Od czwartego sezonu, a tak naprawdę to od siódmego.

Awdar

To czwarty czy siódmy? :)

Kubasek

To już siódmy, a wcześniejsze po wszystkim, jako ciekawostkę ;)

Awdar

Widziałeś wszystkie odcinki, włącznie z krótkimi przerywnikami z Tracey Ullman Show?

Kubasek

Nie, nie oglądałem shortów.

A i jak zaczynasz od siódmego, to zacznij od ostatniego odcinka szóstego sezonu, bo to jest jedyny w dziejach serialu tak wyraźnie zrobiony dwuodcinkowiec z cliffhangerem w środku ;)

Awdar

Nie wiem jak ciebie, ale mnie strasznie wkurza jak ktoś porównuje The Simpsons do Family Guya. Ja oglądam oba seriale i jakoś nie widzę podobieństwa :)

Awdar

Oglądasz z napisami, czy bez?

Kubasek

Z napisami, to jeden z seriali, których nie zrozumiałbym bez. Nie wiem o co idzie, bo w większości nie mam z tym problemu. Chyba o ich sposób mówienia.

Co do Family Guya, to w Simpsonach było kilka aluzji, w jednym z odcinków haloweenowych Homer tworzy swoje klony, jeden z nich wygląda jak Peter, w europie policja ma listę amerykańskich przestępców, gdy ją przegląda, to jest tam m.in. Peter z podpisem "plagiator" itd. ;)

Awdar

Wydaje mi się, że ludziom te seriale wydają się podobne, bo w obu główni bohaterowie są strasznymi idiotami ;) Poza tym nie widzę podobieństw.

ocenił(a) serial na 8
Kubasek

http://www.myspace.com/video/oli/family-guy-steals-from-simpsons-part-1-of-2/149 29265

Awdar

Ty też myślisz, że Simpsonowie nie nadają się dla dzieci? Bo ja tak nie uważam. Owszem, są w tym serialu elementy zrozumiałe tylko dla dorosłych, ale jeśli miałbym wybierać, to wolałbym swojemu dziecku puścić Simpsonów, niż przykładowo "South Park", albo "Family Guy".

Awdar

Oglądasz też nowe odcinki?

Kubasek

Mam 2- czy 3-odcinkowe opóźnienie.

Awdar

Film ci się podobał?

Kubasek

Tak, kilka rzeczy było wkurzających (chłopak Lisy, wciśnięty na siłę, tylko po to, by miała jakikolwiek wątek, Marge, która nagle przestaje kochać męża, ale generalnie tak).

Awdar

Od dawna oglądasz Simpsonów? Ja zainteresowałem się tym seriale, po obejrzeniu kinówki.

Kubasek

Od dziecka, jak jeszcze nie miałem Netu, oglądałem na nieistniejącym już FoxKids.

Awdar

Ponoć na FoxKids leciała ocenzurowana wersja?

Kubasek

Nie zauważyłem, ale mogłem nie zauważyć, skoro najpierw widziałem właśnie tę wersję z Foxa.

Awdar

Jakiej postaci z rodzinki nie lubisz? Ja nie lubię Lisy.

Kubasek

Krusty'ego. Jest wkurzający na maxa, zapatrzony w siebie artysta. Kreskówki o kocie i myszy też nie lubię.

Lisa istotnie czasem jest wkurzająca z tą swoją wizją lepszego świata i czasem też zwyczajnie wredna. I najbardziej niewiarygodna, sorry, ale 8-letnie dziecko się tak nie zachowuje.

Awdar

A jaką postać lubisz najbardziej? Domyślam się, że Homera ale poza nim? Nie wiem czemu, ale najbardziej lubię Maggie :) Niby nic nie mówi, ale jest słodka :)

Kubasek

Słodka i inteligentna, w kinówce miała swietny moment z tą skałą zrzuconą na tego urzednika ;) Lubie Celtusa i Lennego, i mr Burnsa na swój sposób też, tj. lubię odcinki z nim.

Awdar

Który sezon jest teraz emitowany w USA?

Kubasek

24.

Awdar

Ty też uważasz, że poziom serialu strasznie spadł? Bo czytałem takie opinie?

Kubasek

Nie, 23. sezon był bardzo fajny. Obecny jakoś nie może się rozkręcić, ale będzie lepiej. Ludziom może przeszkadza ilość nawiązań do amerykańskiej kultury, polityki (u nas naprawdę nie każdy musi wiedzieć, kto to jest Dick Cheney) itd.

Awdar

A gdybyś miał wskazać jeden odcinek, który jest twoim ulubionym który by to był? Moim ulubionym odcinkiem jest ten, w którym Homer zaczyna brać leczniczą marihuanę. Fajne wizje potem miał :) A w którym sezonie był ten odcinek, bo zapomniałem?

Kubasek

13x16.

Moje ulubione to Maggie w klasztorze (parodia Dana Browna) i opowieść w opowieści w opowieści (rodzinka jest uwięzina w jaskini i Lisa opowiada jak spotkała Burrnsa) ;)

Awdar

Znasz stronę thesimpsons.pl? Są tam napisy do wszystkich odcinków i forum dyskusyjne. Można tam znaleźć nawet napisy do shortów.

Kubasek

Znam, ale nie piszę, nawet nie pamiętam już hasła stamtąd ;)

Awdar

W Napiprojekcie są napisy do wszystkich odcinków?

Kubasek

Nie wiem, bo oglądam przez i i t v, czyli z już założonymi napisami.

Awdar

Podaj adres :)

Kubasek

http://i i t v. info/the-simpsons/

Tylko bez tych spacji między literami, inaczej filmweb nie pusci komenta (walka z piraceniem).

Awdar

Obraz jest dobrej jakości?

Awdar

Zarejestrowałem się na tej stronie, ale okazało się, że są tam odcinki zgrane z canal+.

Kubasek

Te nowe są z napisami, potem zastępują je tymi z C+, głupio, to fakt. Ale na bieżąco masz z napisami.