PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87960}

Simpsonowie

The Simpsons
1989 -
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 79127
8,3 29 krytyków
Simpsonowie
powrót do forum serialu Simpsonowie

Seria 23

ocenił(a) serial na 7

Oglądał ktoś z Was 1 odcinek nowej serii?? Jakie wrażenia? ;)

użytkownik usunięty
ancia84

Oglądałam i niestety to nic specjalnego.. :(

ocenił(a) serial na 7

Prócz kilku niezłych momentów, reszta faktycznie bez rewelacji.... Może kolejne odcinki będą lepsze.

ocenił(a) serial na 6
ancia84

Mam wrażenie że twórcom znudziła się kreskówka -komedia i próbują innych gatunków filmowych. Ale efekt średnio udany jak na razie

ancia84

Strasznie średnio niestety. Dwa, góra trzy momenty do prawdziwego uśmiechu, to jednak za mało, jak na Simpsonów..

ocenił(a) serial na 8
ancia84

mógłby mi ktoś zdradzić co w nim będzie?
tylko tak ogółem bez szczegółów :)
z góry dzięki ;)

popkowata

Edna i Ned są razem, chyba już na stałe, ale zostaje to zaznaczone tylko na marginesie odcinka. Wiele osób myślało, że cały 23x01 będzie dalej o nich, a są raptem dwie sceny z nimi, ale bardzo jasno jest pokazane, że są teraz parą. A rdzeń odcinka? - Homer zaprzyjaźnia się z nowym ochorniarzem z elektrowni, który ma mroczną przeszłość. A potem torturują go Ukraińcy ;] Resztę obejrzyj sama ;)

ocenił(a) serial na 7
ancia84

2 odcinek gorszy od pierwszego.... ehh... co jest?!?

ancia84

A mi się podobało. Łączenie kogoś z rodzinki "w parę" z którąś z postaci z tła to długoletnia tradycja Simpsonów. Tu wyszło nadspodziewanie fajnie, między Łysym a Bartem naprawdę była chemia. Choć trzeba przyznać, że trochę za szybko to poszło, zwłaszcza na początku. Cała gadka o wyższości wiedzy zdobywanej w praktyce od tej z książek ledwo zasygnalizowany, ale wiadomo, jak trzeba się zmieścić w 20 minutach, no to trzeba. W pamięci zostaje jeszcze dowcip o koszulkach z różnych szkół no i Martin jako klamka ;] I plakat wyborczy Ralpha, nawiązanie do odcinka w którym kandyduje na prezydenta. I Special Guest Star z tyłówki, zwróciliście uwagę?

Minusem jest to, że pewnie od za tydzień Bart dalej będzie jaki był a obaj panowie będą się, jak dotychczas zachowywali jakby ledwo się znali, ale to już kwestia konwencji całego serialu.

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Wszystko pięknie tylko dlaczego nie jest to ani trochę śmieszne?

petrrr

Przy każdym sezonie, a już na pewno przy każdym powyżej 10. dominowały takie właśnie komenty, a po kilku latach wszyscy, a w każdym razie większość, rozpływała się nad tymi samymi odcinkami.

ocenił(a) serial na 7
ancia84

No cóż, pierwszy odcinek był naprawdę kiepski natomiast drugi był jednym najlepszych w ostatnim czasie. Zdecydowane 9/10 dla drugiego odcinka.

ocenił(a) serial na 7
ancia84

No w końcu Treehouse of Horror XXII podobał mi się :D

ancia84

Pierwszy naprawdę zły odcinek za nami. Najlepsze jest to, że dwa wątki (wredna Roz i przyjaźń Barta z Nelsonem, w tym drugim mogliby fajnie pociągnąć rywalizację Mildhouse'a z naszym kujonkiem)) miały potencjał, ale były - oba - tak potwornie poganiane, że szok. Zamiast tego zafundowano nam głupkowatą historyjkę o foczkach, w której chyba nikt nie wie, o co miało chodzić. W pamięci został mi tylko motyw z Roz tłumaczącą Homerowi sens swoich słów ;/

PS: dr Nick żyje! Tj. nie zginął w filmie ;)

ocenił(a) serial na 6
ancia84

Wreszcie!!! Food wife- naprawdę świetny odcinek:)