PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87960}

Simpsonowie

The Simpsons
1989 -
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 79126
8,3 29 krytyków
Simpsonowie
powrót do forum serialu Simpsonowie

Od września 2008 roku TV Puls rozpocznie emisję popularnego serialu animowanego - "Simpsonowie". Stacja zapewnia, że wymeituje wszystkie serie. Od kilku miesięcy także Canal+ emituje "Simpsonów".
Serial "Simpsonowie" jest najdłużej wyświetlaną w godzinach największej oglądalności produkcją telewizyjną za Atlantykiem. Miarą sukcesu kreskówki są 23 nagrody Emmy, 22 Annie Awards (najważniejsze nagrody wśród animacji), i wiele innych. Od 1997 roku "Simpsonowie" utrzymują pierwszą pozycje wśród seriali animowanych wszechczasów.

Simpsonowie to lekko dysfunkcyjna familia mieszkająca w Springfield. Homer, głowa rodziny, pracuje w elektrowni jądrowej. Wolny czas spędza pijąc w pobliskim pubie - Moe's Tawern, objadając się pączkami, wpadając na nietrafione pomysły i… udzielając złych rad dzieciom. Jego żona Marge to wcielenie idealnej gospodyni domowej i supermamy - kochająca, dbająca o rodzinę, znosząca cierpliwie szaleństwa niepoprawnego męża.

Homer i Marge mają trójkę dzieci: Barta, cwanego 10-latka, który uwielbia bawić się kosztem innych, Lisę, wzorową uczennicę, która uwielbia grać na saksofonie oraz wiecznie ssącą smoczek małą Maggie. Zwariowana rodzina bez przerwy wplątuje się w szalone przygody.

"Simpsonowie" od września w TV Puls od poniedziałku do piątku o 18.30.

źródło: media2.pl

Cieszmy się i radujmy!

Utylizator

Strasznie się cieszę :D Już dawno wyczekiwałam, aż jakaś stacja puści najwspanialszy serial na świecie. Szczerze powiem iż obstawiałam takie stacje jak polsat czy tvn, ale TV Puls jest dla mnie miłym zaskoczeniem i już zaczynam wyczekiwac ;)

BlairOne

Niezłe zdziwko. Będę oglądać na pewno!! ;) Ciekawe, jakie będzie tłumaczenie...

Utylizator

nareszcie :D :D :D jejciu mam nadzieje, że to prawda na 10000%, oraz że dadzą lektora, a nie dubbing....

ocenił(a) serial na 10
my00askim

Super :)
W końcu będę mógł oglądać Simpsonów w telewizji (nie mam Canal+) i nie ściągać z neta, co i tak mi nie wychodzi. Również sądziłem, że to będzie TVN czy Polsat, ale Puls też może być :)
A Simpsonowie z dubbingiem mogliby być ok, pod warunkiem że D'oh! nie zostanie przetłumaczone i zostanie zachowany w tej kwestii oryginalny głos. Choć serial z lektorem w sumie byłby lepszy :)

ocenił(a) serial na 8
Utylizator

Fajnie by było jakby były napisy a nie lektor bo i tak małe dzieci nie beda ogladac tego serialu

użytkownik usunięty
SRV

Dzisiaj wróciłem właśnie z gór, wchodzę na neta po 2 tygodniach, włączam portal wirtualnemedia.pl i patrzę: "Kultowi Simpsonowi w TV Puls". Zapewne jest to dzięki panu Rupertowi Murdoch, który od chyba półtora roku jest akcjonariuszem w tej telewizji, a wcześniej pracował w zarządzie FOXa, stacji gdzie leciały premierowe odcinki "Simpsonów". Jestem tak szczęśliwy, ze będę mógł oglądać codziennie Homerka i jego rodzinkę!!!!

ocenił(a) serial na 8

Właśnie przeczytałam że Simpsonowie mają lecieć w tv:D.Wreszcie i pora też bardzo dobra,będzie się można odstresować po cięzkim dniu;).Tylko nie spodziewałam się,że serial wyemituje akurat tv Puls,praktycznie nie oglądam tej stacji ale teraz to się zmieni

ocenił(a) serial na 10
SRV

uwaga jest dubbing !!!!! pa licho to zrobili

ocenił(a) serial na 10
Utylizator

spox napisy by były ok ale lektor też spoko
tylko szkoda że tak późno bo wyjeżdżam :(

Chucky_Tbg

Serial ten prawdopodobnie będzie emitowany z wersją z dubbingiem :]

makintosz

z tego co wiem, to ten serial na polski nie został przetłumaczony. <i dobrze ;]>

ocenił(a) serial na 10
makintosz

dubbing jak będzie to już wole nie oglądać wcale

Utylizator

troche będzie słabo z dubbingiem xP ale ważne że będą w Pulsie ;D

użytkownik usunięty
Ambiance

UWAGA!!! Simpsonowie w TV PULS będą emitowani po 3 razy:
Premiera od poniedziałku do piątku o 18.30 (po jednym odcinku)
Powtórka od poniedziałku do piątku o 23.00 (po jednym odcinku)
Powtórka w soboty od 12.00 do 14.30 (po 5 odcinków z całego tygodnia). Widać, że PULSowi zależy na tym serialu i bardzo się cieszę, że są aż 3 pory emisji Simpsonów. Pozdrawiam :)

TV Puls ma ksiorkę :) Dubbing zaczęli robić na 2 tygodnie przed emisją. Mają tępo, ale pewnie to odbije się na jakości. Po coc tak się pocić?
Lektor jest lepszym rozwiązaniem.

Jeśli nie wierzycie, że będzie dubbing, to sami się przekonajcie 1 września o 18.30 :]

ocenił(a) serial na 9

Na pewno puls zyska oglądalność
.
.
.

ministertornister

Mam nadzieję, że Puls nie będzie cenzurował Simpsonów. Bo to w końcu telewizja prochrześcijańska... Nie pasuje mi ten serial do tego kanału :)

juliee_

dzieki dzieki dzieki TV Puls super stacja, ktora w koncu poszla po rozum do glowy i pusci cos co nie jest serialem brazylijskim i to w normalnej porze ... dokladnie o takiej kiedys bylo na rtl

ocenił(a) serial na 10
Shoother

Yeah! Wreszcie w niekodowanej telewizji :D
Bardzo fajnie, że dają powtórki o 23, bo nie zawsze mam czas o 18:30.
Wszystkie sezony oglądałem już kilka razy, ale z chęcią obejrzę jeszcze kilka razy.

użytkownik usunięty
Est85

a wiecie co? mój tata uważa, że "The Simpsons" to bajeczka dla małych dzieci i ze jestem infantylny oglądając to. dodaję że mam 15 lat i uważam Homera i jego rodzinkę za doskonałą satyrę Ameryki, tłumaczę mu to, ale on mówi że jestem głupi oglądając to! Jak mu to wytłumaczyć???

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem