PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87960}

Simpsonowie

The Simpsons
1989 -
8,0 79 tys. ocen
8,0 10 1 79209
8,4 34 krytyków
Simpsonowie
powrót do forum serialu Simpsonowie

Miałem nadzieję, że C+ postąpi z tym serialem jak z "South park", czyli byłaby wersja z napisami. No, ale nie ma co wybrzydzać. Fajnie, że znowu można oglądać Simpsonów u nas.

ocenił(a) serial na 10
Doomsday_Of_Kingpin

oczywiście najlepszy byłby wybór lektor/napisy, może trzeba im kilka maili wysłać, żeby się ogarnęli. Oczywiście i tak lepsze to niż brak simpsonów :)

ocenił(a) serial na 10
Doomsday_Of_Kingpin

No, szkoda, że z lektorem, gorsza jakość:/ Ale jednak C+ jest fajne, że puszcza takie dobre seriale.

ocenił(a) serial na 8
Jessie

Kurde ludzie ale macie problem. Najpierw się żalicie że nie było w ogóle simpsonów, a jak wam dali to narzekacie na lektora. Ciekawe jaka byłaby wasza reakcja na dubbing ?

ocenił(a) serial na 10
yoda0700

Lektor to strata wielu cennych dowcipów polegających, na wszelkiego typu grach słownych - jeśli tego nie rozumiesz yoda, jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, to milcz, zamiast pisać takie pierdoły jak wyżej.
A jak bym usłyszał dubbing to zawyłbym z bólu, owinął się kocem i leżał tak przez 2 godziny, by ochłonąć.

ocenił(a) serial na 8
tom6k

To co napisałem to była ironia człowieku Jeśli czytasz kogoś to jeszcze ze zrozumieniem a nie od razu krytyka. Ja osobiście nie lubię napisów to jest obrzydliwe jak nie zdążysz przeczytać i już ci znika, a po za tym South Park jest dla dorosłych dlatego dali w C+ napisy a Simpsonowie to produkacja dla młodzieży głównie. A druga rzecz obejrzałem tych pierwszych pięć odcinków w C+ i jakoś mnie nie bawiły kiedyś jak oglądałem Simpsonów to kilka razy się nie posikałem ze śmiechu, np jak Bart dostał aparat i matka mu mówi żeby fotografował zwierzątka to on cyknął fotkę rozjechanej wiewiórce.

ocenił(a) serial na 10
yoda0700

nie można pisać ironii człowieku :>

mniejsza z tym, cieszę się, że uzasadniłeś swoje poglądy, ale ja i tak wolę napisy, więc tak jak już pisałem niech zrobią wybór jak w większości programów na c+; poza tym nie mów mi, że się czepiam bo po to płacę abonament za c+, żeby dostawać programy w najlepszej jakości; łaski mi nie robią puszczając filmy, bo to oni muszą walczyć o klienta

pierwsza seria faktycznie nie jest bardzo śmieszna, ale w końcu ma już te 17 lat...

ocenił(a) serial na 8
tom6k

Wiesz co ja jeszcze zauważyłem. Że ci Simpsonowie to ta sama wersja, która była puszczana ponad 10 lat temu na jedynce. Nawet lektor ten sam

ocenił(a) serial na 10
yoda0700

Od 5 marca 2007 roku serial emitowany jest przez telewizję Canal+ od poniedziałku do piątku o godzinie 20. Początkowo wyemitowane zostaną trzy pierwsze sezony z lektorską ścieżką stworzoną kilkanaście lat temu przez TVP, następnie sezony 17. i 18. (aby przed premierą filmu kinowego polscy widzowie mniej więcej wiedzieli, co dzieje się obecnie w świecie Simpsonów), po czym stacja od początku wyemituje wszystkie odcinki, do których opracowuje nową wersję tłumaczenia (napisy i lektor).

Na lipiec 2007 roku planowana jest premiera pełnometrażowego filmu o Simpsonach (w Polsce 27 lipca).

Doomsday_Of_Kingpin

Ja tam wolę lektora niż napisy. Przynajmniej wtedy koncentruję się na oglądaniu filmu, a nie czytaniu napisów. Czytając napisy mogę przegapić jakieś szczegóły na ekranie.

ocenił(a) serial na 10
Marcin174

Tak, to prawda. W Simpsonach trzeba uważnie patrzeć na ekran, bo wiele jest tam drobnych smaczków nawet na 2 czy 3 planie (czasem tylko coś "mignie" przez ekran - np. różne napisy). Dlatego zawsze oglądam w oryginale.