PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485787}

Siostra Jackie

Nurse Jackie
2009 - 2015
7,2 8,2 tys. ocen
7,2 10 1 8192
7,0 4 krytyków
Siostra Jackie
powrót do forum serialu Siostra Jackie

Witam,
Obejrzałam 2 sezony z ciekawości.
Po 1- Eddie Falco, znana mi z serialu Oz, po 2 zachęcające komentarze.
Wszyscy wydają się zachwyceni serialem i główną bohaterką, a ja właściwe...nie lubię jej.
Trudno mi lubić pielęgniarkę uzależnioną od leków, zdradzającą męża i dzieci, notorycznie kłamiącą i łamiącą zasady. Ciekawi mnie czy tylko ja to tak widzę?
Powodem dla którego obejrzałam sezony mimo wszytko i czekam na kolejny są.....bohaterowie drugoplanowi. Zoey - mistrzostwo, Gloria czy MoMo. Naprawdę świetne postacie!
Ciekawi mnie co myślicie :)

The_Battle_of_LA

"uzależnioną od leków, zdradzającą męża i dzieci, notorycznie kłamiącą i łamiącą zasady."

Hmm, skąd kogo mi to przypomina... o, tak!, House.
Może ktoś napisać jak ten serial wypada w porównaniu do House'a?

The_Battle_of_LA

Moim zdaniem to nieudolna kopia House'a. Nic więcej.

ocenił(a) serial na 10
mala.lwica

A mnie o dziwo serial kojarzył się z Housem do momentu gdy nie zaczęłam go oglądać. Moim zdaniem jest zupełnie inny. Co z tego, że opowiada o szpitalu? Bohaterowie i koncepcja są zupełnie różne. Mam też wrażenie, że postać Jackie [i w ogóle cała historia] nie jest tak przerysowana jak w Housie. W "Siostrze Jackie" mamy brutalną rzeczywistość.
I ja też nie przepadam za główną bohaterką, ale i tak jestem ciekawa co będzie dalej :P Poza tym oprócz Jackie jest tam mnóstwo innych ciekawych postaci więc serial naprawdę wciąga.

The_Battle_of_LA

Ja osobiście nie widzę żadnych oprócz vicodinu podobieństw. Motyw szpitala był jeszcze przed Housem więc nikt nic nie chciał plagiatować. Uważni odbiorcy byliby w stanie zauważyć że Jackie jest osobą dobrą w głębi duszy, a jej twardość, nieczułość to poprostu część fabuły serialu.
Myślę że to właśnie Siostra Jackie może zostać jeszcze lepszym serialem od House'a, który już powoli zaczyna nudzić.

ocenił(a) serial na 8
BarneyStinson

osobiście nie widzę podobieństw do Housa, całkiem inna bajka. Jackie jest złym człowiekiem, a zarazem świętą jak powiedziała Zoye. Bo jak można tolerować prochy, a z drugiej strony pomaga.... ale i tak dla mnie mistrzostwo to postać dr. O'Hary ten akcent, śmiech i osobowość... jak ją widzę na ekranie to się śmieje.