PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=737421}
7,4 4,8 tys. ocen
7,4 10 1 4754
Skazane
powrót do forum serialu Skazane

Maciek

użytkownik usunięty

Zastanawia mnie gdyby serial trwał dłużej choćby 14 czy 15 odcinków na jaki ok wyrok zdecydowali by się scenarzyści dla tej postaci.Czy:

1.Uznali by że była to klasyczna obrona konieczna,zabił bo musiał,nie mógł postąpić inaczej i zaraz po krótki procesie,wręcz bardziej formalnościach wypuszczą go na wolność.

2.Uznają że niby obrona konieczna jednak dadzą mu dość niski wyrok np w zawieszeniu bo niby jednak zabił człowieka,ewentualnie spędzi w więzieniu rok czy dwa.

3.Wyrok będzie surowy bo prokurator uzna mimo okoliczności łagodzących że zabił człowieka,próbował zatrzeć ślady,uciekł z miejsca zdarzenia,a drugi z bandytów zezna iż miał broni,ani nie mieli i mógł odejść z siostrą nie strzelać,jednakże strzelił,niepotrzebnie i przekroczył obronę konieczną i dostanie stosunkowo dużo np 6 czyli tyle ile zostało ojcu i wyjdą niemal razem,jednak wersja mało realna.

Wydaje mi się że albo zaraz go wypuszczą ewentualnie dostanie wyrok w zawieszeniu,lub spędzi tam max 2 lata.A wy jak myślicie?

ocenił(a) serial na 8

Witam.

Właśnie w 2 dni obejrzałem cały sezon i też się nad tym zastanawiam... Szkoda, że to tak ucięli...
Według mnie zawiasy, ewentualnie jakiś niski wyrok do 2 lat.

Pozdrawiam