Jak myslicie jaki powod ma Michael w wypuszczeniu Ramala na wolnosc? I dlaczego ten dlugowlosy homo wychodzi z zalozenia ze Ramal zabije Michaela skoro sa po tej samej stronie barykady?
Może ma coś, co Michael potrzebuje/będzie potrzebował albo został do tego nakłoniony, grożono mu? I teraz tak naprawdę udaje, że jest z nim w przyjacielskich stosunkach. Coś na kształt jak było z np. Abruzzim (potrzebował transportu), Westmorelandem (kasa), czy Whistlerem (gdy "zlecono" mu wyciągnięcie go z więzienia, w przeciwnym wypadku miała stać się krzywda Sarze i LJ'owi).
I ostatnie pytanie.
Czy współwięzniowie nie wiedzą o tym, że Scofield/Outis jest terrorystą z "ramienia" ISIL? Przecież to była ogólnodostępna informacja, chyba wszyscy o tym wiedzieli. Wychodzi na to , że nie ponieważ ich miny mówią wszystko.
Na pewno jest do czegoś potrzebny. Może do ucieczki z kraju? Przecież po ucieczce z więzienia, Isis by ich od razu odstrzelili, a tak Outis ma talizman w postaci ich lidera, którego sami chcą odbić. Potem jakoś Ramala wykiwa, Ci którzy oglądali trailery wiedzą o czym mówie. ^^
Chodzi mi o ostatnią scene z trailera pt. "Breaking out of that Rusty Cage" ^^
Aczkolwiek, pewnym jest że się znają dobrze i od dawna to planują. Nie było tak, że Ramal wychodzi z izolatki, a Scofield podbija i szepcze po cichu "hej, planuje stąd zwiać, piszesz sie? w zamian zrobisz dla mnie to i to". Poza tym Scofield nazwał go bratem, więc relacja między nimi musi być głębsza niż z Abruzzim czy Lechero, z którymi trzymał się jedynie z racji wspólnych interesów, a potem i tak na koniec zrobił w balona. : D
Też myślałem, że ten arab będzie przepustką do opuszczenia kraju. Ale swoją drogą to wszystko dziwne.
Czy Scofield na pewno chce opuszczać kraj? On tam jest z jakąś ważną misją. Być może rządową. Może ma za zadanie rozwalić całe ISIL od środka?
Na dziś dzień na pewno możemy odrzucić opcję wyprania mózgu. Outis doskonale wie kim są jego bliscy. Nie chciał korzystać z pomocy brata, ale domyślał się, że tylko on potrafi znaleźć szejka światła (człowiek w desperacji potrafi wszystko). Wie, że ma syna, dodatkowo wie gdzie chodzi do szkoły. Generalnie wie, że jego bliscy tam sobie żyją. Przekazuje informacje i wytyczne z prędkością światła.
Wychodzi na to, że Scofield musi mieć jakąś wtykę w bliskim otoczeniu Sary. Może to rzeczywiście jej mąż jest podstawiony i całość jest ukartowana przez ich dwóch?
Do tego dochodzi wątek: dlaczego Scofield zasponsorował operację ręki T-Bagowi, generalnie dlaczego ta całą korespondencja trafiła do niego oraz jak Lincoln wyobraża sobie dalsze życie w Jemenie? Oddał paszport tym samym bilet do wolności, a wg opinii Cnote'a miał w Jemenie nie przeżyć ani dnia.
T-Bag na pewno pojawi się w 3 odcinku skoro teraz go nie było.. i być może chociaż czegoś się dowiemy
Może ten cały mąż Sary, Jacob to tak naprawdę jest ziomek Scofielda, który chciał by on z nią wychował jego syna i razem byli?
W ogóle on na jakimś trailerze jest z kimś, jakąś organizacją i patrzy na ekran jakiś... czy coś w tym stylu.
Następny odcinek ma tytuł The Liar. Czyli ktoś w tej układance jest kłamcą. Teraz pytanie kto :) Nie pomyśleliście dlaczego C'note przeszedł na islam i jakim cudem nałapał takich kontaktów o których zwykłemu muslimowi by się nie śniło. Wie kim jest Michael, potrafi wszystko szybko zweryfikować ze swoimi kontaktami w jakiejś super tajnej bazie. Moze on tez w jakims stopniu pociaga za sznurki?
"Wychodzi na to, że Scofield musi mieć jakąś wtykę w bliskim otoczeniu Sary. Może to rzeczywiście jej mąż jest podstawiony i całość jest ukartowana przez ich dwóch?"
Tylko dlaczego w trailerze spuszczał mu soczysty wpie^$#? ^^
"Do tego dochodzi wątek: dlaczego Scofield zasponsorował operację ręki T-Bagowi"
W tej ręce pewnie coś jest wmontowane co mu się przyda, bardziej mnie zastanawia skąd wziął na to kase i jak ją przelał na konto doktora siedząc w celi/izolatce na drugim końcu świata. : D Może ten skośny z telefonem i kartą kredytową mu pomaga i "zamówienie pizzy" nie było pierwszą przysługą jaką wyświadczył Outisowi?
Michael spuszcza wpier**l temu mężowi Sary?
ale ogólnie to małżeństwo jest nieważne przecież skoro Michael żyje xd
https://www.youtube.com/watch?v=-WIGpq8zgy4 6 sekunda. Co prawda nie widać że to Jabob, ale widziałem na instagramie zdjęcie z planu, które było zrobione w tym pomieszczeniu. Pozowali na nim ubrany w białą bluzke Miller i wyraźnie poobijany Feurstein w czarnej koszuli z dwójką dublerów i członkami ekipy filmowej. Jak będe miał chwile to znajde.
Właśnie szukałem tego trailera, gdy Sara i Michael(czy też Kaniel) przytulali się :P Dzięki!
Będą razem to pewne :D
Tylko jakie okoliczności muszą to spowodować. Po tych dwóch odcinkach jest więcej pytań niż odpowiedzi. Myślę że końcówka trzeciego odcinka rozjaśni nam ciut więcej, ale jeszcze bardziej pogmatwa. Taki urok Prison Breaka.
Ciekawe w którym odcinku Sara i Michael się spotkają... na jakimś trailerze było jak Michael rozmawia z Sarą przez telefon :P
może jeszcze w 3 odcinku będą rozmawiać, może Michael ogarnie tel od tego gościa co 'zamówił pizze' z jego telefonu.
chyba, że później z pomocą Linca się z nią skontaktuje
Chyba to jest najbardziej możliwe, bo pod koniec 3 odcinka pewnie uciekną, a to było we więzieniu jeszcze ta rozmowa.... o ile uda im się uciec w 3 odcinku.
chyba że no nie wiem..
będzie chciał się upewnić czy schowała wszystkich przed tą burzą...
nieeee wiem :D
Pewnie będzie chciał się wytłumaczyć jak upozorował śmierć i po co to zrobił... sam chce wiedzieć to xD
Jeszcze jedna rzecz mi nie daje spokoju. W pierwszym odcinku Sara opowiada dziecku ze jego ojciec byl jak burza czy cos w ten desen. W drugim odcinku Michael ostrzega Sare przed....burzą. Nie wierze ze to zwykla gra słów. Tam musi byc jakiś kapo ktory przesyla miedzy nimi informacje
Zauważ gościa, który siedzi w szpitalu w czarną marynarkę i czytający gazetę, jestem pewien że to on przesłuchiwał Sarę wtedy.
Zaraz się okaże, że to syn Michaela jest wtyką xD
W końcu ma wysokie IQ po ojcu :D
Jeśli ktoś ogląda trailery/zdjęcia promo odcinków to wie w którym będą uciekać.
A scena z Michaelem rozmawiającym poprzez wideo rozmowe z Sarą odbywa się w izolatce, czyli Michael coś przeskrobie żeby tam trafić. W sumie była scena jak biją się z Whipem na dziedzińcu, może to było ukartowane, żeby Scofield trafił do karceru i w spokoju mógł porozmawiać ze swoją miłością? Tylko po co, przecież mógł to zrobić w celi, skoro żółty ogląda sobie Queen na youtubie, to Scofield mógł równie dobrze w celi zadzwonić.
zbyt dużo trailerów nie chcę od samego początku oglądać, aby podczas oglądania odcinków mieć chociaż trochę zaskoczenia.
Zauwazyliscie cos takiego. Nie bez powodu wspominam o Cnote. C'note jest o tyle podejrzany, że na imię i nazwisko Kaniel Outis reaguje od razu, wie że te terrorysta z ISIS itp...
Ale co jest śmieszne to to, że nie rozpoznaje twarzy Michaela z listów gończych.
TEGO samego gościa z którym siedział w Fox River. Jak on mógł go nie rozpoznać to ja nie wiem....To już jest naprawdę granica absurdu.
On zawsze, od początku coś mu nie pasowało z braćmi... nieraz chciał ich sprzedać, zdradzić itp.
Jestem przekonany, że ten moment będzie w 3 odcinku.... tylko trzeba czekać, ach..