Skazany na śmierć: Sequel

Prison Break: Sequel
2017
7,6 20 tys. ocen
7,6 10 1 20500
Skazany na śmierć: Sequel
powrót do forum serialu Skazany na śmierć: Sequel

Zaczerpnięte z oficjalnego fanpage'a Prison Break:

It's not over by a long shot. Near the ending after Lincoln gets up and the camera points back at Michael and starts moving there is someone standing back in the trees with a blurry face. Season 6 is definitely happening

czyli:
Po tym, jak Lincoln wstaje, kamera wraca na Michaela i zaczyna się poruszać. Po chwili, w oddali między drzewami stoi ktoś z rozmazaną twarzą.

Sprawdziłem - faktycznie, można się w tym czegoś na siłę doszukiwać. Sam nie wiem co o tym sądzić, ale.. zauważcie, że w momencie, gdy ta "rozmazana twarz" się pojawia - muzyka się zmienia.

To oczywiście jedna z potencjalnych furtek do 6. sezonu. Jeśli wyłapaliście inne - piszcie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
pawkotrn

Serio ktoś tam jest? Można jakiegoś screena czy coś, bo ja nie widzę...

ocenił(a) serial na 8
Vempersgame

też nic nie widzę

ocenił(a) serial na 8
pawkotrn

ale kiedy wstaje? już na samym końcu? aż sprawdzam zaraz (:

ocenił(a) serial na 7
pawkotrn

ciężko powiedzieć, czy ktoś tam stoi, czy to np. tylko gałąź drzewa, bo tło jest rozmazane.
tutaj pełna dyskusja na ten temat: https://www.facebook.com/PrisonBreak/photos/a.180300945111.255658.52268280111/10 159245542625112/?type=3&comment_id=10159247383505112&comment_tracking=%7B%22tn%2 2%3A%22R9%22%7D

pawkotrn

Nic tam nie ma, to drzewo.

ocenił(a) serial na 7
pawkotrn

ale muzyka jednak się zmienia...

ocenił(a) serial na 10
pawkotrn

moze ktos wstawic to zdjecie na jakims innym hoscie czy cos?
nie dziala mi ten link kompletnie

ocenił(a) serial na 10
xixu221

http://imgur.com/a/XfCHr
Chyba o to chodzi ;)

ocenił(a) serial na 10
Bl4deP0Ver

A na pierwszym mała wpadka, John Abruzzi zmartwychwstał

Bl4deP0Ver

sprawdziłem to.. i specjalnie pokazali to miejsce, przesuneli kamere.. takze cos moze w tym byc...

ocenił(a) serial na 8
pawkotrn

o którym momencie mowa (minuty) ja chyba jakiś inny serial oglądam, bo ni uja nic nie widzę ani muzyka się nie zmienia O.O

ocenił(a) serial na 9
Mortemignis

Ja tez tam nic nie widze natomiast z kwiatow przed nimi ulozona jest SOWA :)

Sendilkelm

oddal się od ekranu, ja na poczatku tez nie widzialem nic, ale jak sie oddaliłem, to szok ;o faktycznie jakaś twarz tam jest. :D

ocenił(a) serial na 7
pawkotrn

Nikogo tam nie ma. I nie doszukujcie się niczego na siłę. A co do muzyki to zmienia się ona, by zrobić przejście do sceny w Fox River

cloudy_olive

oddal się od ekranu. :D

ocenił(a) serial na 7
iTEASE

A w którym to dokładnie momencie? Bo oddaliłam się od ekranu i nadal nic nie dostrzegam

iTEASE

oddaliłem się i co? nic nie widzę :D

ocenił(a) serial na 7
pawkotrn

Gdyby ten rozmazany kleks był twarzą, to osoba ta musiałaby stać znacznie bliżej, czyli byłaby widoczna postać. I kształt byłby owalny, tak to jakiś dziwny jest. Myślę że to światło słońca odbija się od liści po prostu :) Niemniej, ciekawe to podejrzenie ;]

ocenił(a) serial na 10
pawkotrn

Nikogo tam nie widzę, ale co do furtek:
- motyw sowy (?)
- nie pokazali co dalej z Sucre
- brak Mahone (może w kolejnym sezonie by wrócił)
- brak syna Lincolna (!)
- mało momentów Michaela z synem
- dalsze życie T-Baga
- serial się przyjął, $$$

Moim zdaniem zrobią jeszcze co najmniej jeden sezon.

ocenił(a) serial na 7
Skaterek

Moim zdaniem sowa była inspiracją dla podwójnej twarzy.
Mahone z tego co gdzieś czytałem, odmówił powrotu do PB.

ocenił(a) serial na 9
pawkotrn

W zasadzie chyba do wszystkiego byłą inspiracją pomiędzy Michaelem i Jacobem. Podwójna twarz była już tylko zwięczeniem całości tego. Zresztą sam Michael tuż przed wejściem do centrum dowodzenia Jacoba powiedział (zaraz po tym jak sowa w ZOO odwróciła się oczami do Jacoba) w retrospekcji do niego: "Liczy się to, co kryje się za oczami" czyli oczy były wewnętrznych częściach dłoni, a twarz na zewnętrznych i o to ciągle chodziło, przykrywka.

ocenił(a) serial na 8
Skaterek

moim zdaniem 5 sezon powstał tylko dlatego by rozwiać wszelkie wątpliwości co do zakończenia 4.
zmieścili się z 9 odcinkami w 5 sezonie, akcje przyśpieszyli na maksa i grali tylko ci potrzebni aktorzy.
nie pchali więcej nie potrzebnych twarzy takich jak sofia czy l-jay i tak dalej..... bo to by tylko wydłużyło odcinki a chcieli zakończyć w uj szybko z tego co widać, a jaką role by odegrali? laska burrowsa latała by z pistoletem czy l-jay by lał każdego jak jego ojciec? hehe

niestety wyszło jak wyszło ale tak to odbieram właśnie, że zagrali najpotrzebniejsze twarze by zakończyć i wyjaśnić wszystko z 4 sezonu i tyle

też bym wolał żeby sezon 5 miał normalną liczbe odcinków z 20 i grali wszyscy

ocenił(a) serial na 9
Mortemignis

ja myślę że sezon został skrócony z 13 "półsezonowych" jak to zwykle bywa do 9 dlatego tak na szybkiego wszystko jest zrobione . rozkorzeniłem też że mogli się nie wyrobić na start sezonu 2016/17 dlatego nie mogli zacząć w 2016 jesienią z 13 odcinkami tylko musieli skrócić już na wiosnę do 9 ;) 9 + 13 = 22 dlatego widoczne są braki fabularne akcja jest przyśpieszona brakuje 4 odcinków według mnie

pawkotrn

Nie przyjrzałem się, ale kwestią która to rozwiąże jest pytanie i odpowiedź - czy ta ' postać ' jest od samego początku tego ujęcia czy pojawia się dopiero z czasem ? Bo jeśli jest od początku to nie jest żadna osoba, jeśli pojawia się z czasem to jest to na pewno jakaś twarz.

pawkotrn

To światło jakieś, ale faktycznie muzyka się zmienia po czym zmienia się jeszcze i przechodzi na F.R. Nie sądzę aby ktoś tam był chociaż uśmiechnięty Majkel, to światło + to muzyczne przejście może zwiastować coś w stylu "jednak jeszcze nie wiesz, że nie jesteś wolny". Jednak jeśli nie będzie kontynuacji to nic kompletnie bym się nie doszukiwał ale jeśli by była to można coś fantazjować i się dopatrywać na siłę kształtów, osób itp

ocenił(a) serial na 8
pawkotrn

Rzeczywiście, coś się tam kryje...

...paranoja.

Doszukiwanie się na siłę. S6 tak, czy tak zrobią, bo #skoknakase.
Powrót się przyjął, wiele jest pozytywnych opinii, więc zrobią kolejny sezon i pogrzebią znów ten serial.
Bo ile można uciekać? Ile jeszcze tajnych agentów będzie ścigało tyłek Scofielda i jego rodziny? Przecież to już od dawna jest jakieś sci-fi.
Jeżeli S6 ma powstać, to ponownie musi być krótki. 9 odcinków było spoko. Wszystko działo się szybko, mało zbędnych zapychaczy i zbędnych postaci.
Max to jak dla mnie 13 odcinków. Zrobienie pełnego 23-odcinkowego sezonu mija się z celem, bo zrobi się takie gówno jak w S4.
A co do fabuły S6, niech dadzą retrospekcje. Niech pokażą jak Scofield zaczął majstrować plan, co robił przed Jemenem, czyli ucieczki z tych wszystkich więzień.
Chociaż... to na dłuższą metę byłoby nudne i nie byłoby takiego napięcia.

Wg mnie w S6 popisowo spier*olą ten serial, bo przecież nie ma szans, że zostawią go po tym krótkim sequelu.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

gdyby nie niska oglądalność w fox sezon 6 był by robiony z rozmachem i zapowiedziany już dawno, niemniej zagraniczne telewizje były raczej przygotowane na co najmniej 2 sezony i kupiły w większości prawa na wyłączność do transmisji stąd może być nacisk na kolejny sezon dodatkowo padły rekordy ze streamingu oficjalnego Prison Break Wentworth Dominic Scenarzysta i Sarah chcą kolejnego sezonu, musimy czekać na 2 rozwiązania 1: zielone światło FOX 2: sprzedaż praw do telewizji internetowej typu netflix itp. w co jednak wątpię

pawkotrn

Ja myślę, że sezon 6 jest więcej niż pewny.
Moim zdaniem Whip sfingował swoją śmierć, a w 6 sezonie powróci Mahone, obaj będą rozbrajać takie komórki jakie zakładał Jacob. Z tego co przeczytałem to Paul Scheuring powiedział, że w jego głowie Jacob zmarł 15 sekund po ostatniej scenie czy coś takiego, ale to kłamstwo, dobrze wiemy, że Jacob przeżył i razem z Bagwellem uciekną z więzienia, a pomoże im w tym C-Note bo podobno Jacob będzie go szantażował skrzywdzeniem jego rodziny. Podobno też Lincoln rozejdzie się z Shebą bo mu się znudzi i wiedząc, że nadchodzą kolejne przygody dobrze wie, że czeka na niego już kolejna niewiasta.
Whip z Mahone ujawniają się Michaelowi, gdyż potrzebują go w pewnej akcji, gdy ten widzi Whipa mówi w swoim stylu ' Whip... Ja wiedziałem, że sfingowałeś swoją śmierć ' .
Michael, Lincoln, Whip i Mahone dowiaduję się od Abruzziego ( którego widzieliśmy przecież pod koniec ostatnich scen w ostatnim odcinku 5 sezonu ), że Jacob i Bagwell będą próbowali uciec i się na nim zemścić. Abruzzi będzie donosił Scofieldowi o ich planach w zamian za załatwienie mu wolności. Jak się okazuję z czasem Bagwell chce wykorzystać Jacoba do ucieczki, a potem wrobić go w śmierć Abruzziego, niefortunnie gdy są już na wolności Bagwell niechcący wrabia C-Note, a Jacob wyjawia mu, że ten szantaż na jego rodzinę to był żart.
Bagwell odłącza się od Jacoba, dowiaduję się, że jego syn żyję i dołącza do Panów. Razem będą chcieli raz na zawsze pozbyć się Jacoba, ale ! Jacob nie jest głupi i dobrze o tym wie, zatrudnia więc Gretchen i Sucre bo ten poczuł, że ich przyjaźń została zdradzona na rzecz Whipa. Dołącza również Lechero bo jak się okazuję przeżył i chce się zemścić na Scofieldzie.
W ten sposób mamy starcie : Jacob, Gretchen, Sucre, Lechero kontra Michael, Lincoln, Whip, Mahone i Bagwell.

Szczegóły 6 sezonu nie zostały jeszcze zdradzone, a to tylko zarys.
Jeszcze później okazuję się, że córka C-Note jest dorosłą kobietą i jest z LJ'em w związku, ale to już poboczne wątki, C-Note będzie chciał zabić LJ'a, ale zaraz pokaże się Lincoln no i tak dalej...
Okazuję się również, że Lincoln ma dziecko z Sofią, ale ta znowu jest z Whistlerem bo ten jednak żyję. Lincoln za bardzo się tym nie przejmuję i zostawia ich w spokoju.

NoToJazda

whistler żyje choć dostał kulkę w łeb xd ciekawe xd

dymas23

To nie była prawdziwa broń, to taka zmyłka...
Dowiedziałem się również, że Whistler zapłacił córce C-Note za to aby była w związku z LJ'em, przez co C-Note chce teraz go zabić ( LJ'a ), a Lincoln nie może na to pozwolić, dlatego też nie zwraca uwagi na to, że Sofia ma z nim dziecko i Whistler ma ją dla siebie.
Zdradzono też, że Sami to brat Lechero i on też będzie w przyszłym sezonie, przeżył.

NoToJazda

Dobre info kolego masz xd

dymas23

:D :D :D

ocenił(a) serial na 8
pawkotrn

Widzę to coś, ale żeby to miała być twarz to nie sądzę... chyba że kolejny sezon miałby być o kosmitach, wtedy czemu nie. :D