PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750071}

Skazany na śmierć: Sequel

Prison Break: Sequel
2017 -
7,6 20 tys. ocen
7,6 10 1 20102
Skazany na śmierć: Sequel
powrót do forum serialu Skazany na śmierć: Sequel

Wiem że polska premiera dosłownie za chwilę. Czy wiadomo jaki polski lektor został zatrudniony do 5 sezonu w C+, czy może jest to Piotr Borowiec bo tak by wynikało ze zwiastunu? Jest takich kilku "zawodników" którzy mogą skutecznie zniechęcić do oglądania, z takim Pawłem Straszewskim na czele który bardzo pięknie masakrował Skazanego emitowanego na TVN7.

ocenił(a) serial na 7
mariuszwojtas

Przed chwilą włączyłam na moment, co prawda nie kojarzę jaki to lektor, ale za to można przełączyć na napisy ;)

mariuszwojtas

Niestety ten sam, z tvnu

ocenił(a) serial na 8
mariuszwojtas

Jarosław Łukomski

ocenił(a) serial na 5
real3000

Zgadza się, Pan Jarosław daje radę, jego głos pasuje do klimatu jaki panuje w "Prison Break".
Dobór lektora jest dla mnie ważny więc jestem zadowolony.

mariuszwojtas

najlepiej i tak się ogląda z napisami.
lektor niekiedy dużo potrafi zepsuć w scenie, napięciu etc.

ocenił(a) serial na 5
dymas23

Oba sposoby oglądania mają swoje wady i zalety. Ja preferuję opcję z lektorem.
Wybór napisów to już zależy od konkretnej produkcji oraz gdy czyta któryś z lektorów "nowej fali" jak:
Straszewski, Ciunel, Szklarz czy Brzostyński (stara fala).
Nie wyobrażam sobie np. oglądania 3H filmu z napisami. Gdzieś po 2H można dostać oczopląsu.

mariuszwojtas

kwestia przyzwyczajenia :)

mariuszwojtas

a kto mu pisze tekst, tzn. kto tłumaczy?

ocenił(a) serial na 10
mariuszwojtas

Bardzo liczyłem na Stanisława Olejniczaka :( Wiadomo czy będzie 5 sezon nadawany w Polsacie ?

Rzor123ski

a w ogóle 3 i 4 sezon były w Polsacie?
bo nie pamiętam

ocenił(a) serial na 10
dymas23

1, 2, 3, 4 były emitowane w Polsacie. Z 1 i 2 sezonu leciały co niedzielę o 20 po 2 odcinki.

Rzor123ski

no 1 i 2 sezon pamiętam, stąd moje pytanie o pozostałe sezony :D bo w sumie nigdy nie oglądałem w tv tylko po premierze w USA

ocenił(a) serial na 10
dymas23

Wszystkie 4 Właśnie były.

ocenił(a) serial na 7
Rzor123ski

O polsacie chyba nic nie wiadomo póki co, ale nawet jeśli będzie, to zapewne w przyszłym roku, ewentualnie końcówka obecnego. Zawsze tak było z premierami PB na polsacie, czyli rok po USA.
Olejniczak dobry był, w ogóle to mój ulubiony lektor, chociaż napisy zawsze na 1. miejscu. ;]

Julia_20

napisy też moim zdaniem najlepsze :D
i szczerze mówiąc dużo się nauczyłem języka oglądając filmy z napisami

ocenił(a) serial na 7
dymas23

O tak, to dobry sposób na podreperowanie języka, ale w tym celu jeszcze lepsze są napisy angielskie ;) Ale tylko jeśli nasz poziom nie jest za niski, bo w przeciwnym wypadku zbyt częste sprawdzanie jakiegoś słowa przeszkadzałoby w oglądaniu.

Julia_20

no w sumie masz rację;)
ale ja nawet dzięki tylko polskim napisom dużo się nauczyłem. teraz oglądam PB w środę rano nowy odcinek bez napisów to rozumiem gdzieś tak 95%. bo później ogladam z napisami jak juz sa i sie sprawdzam po prostu :p