Wiem że polska premiera dosłownie za chwilę. Czy wiadomo jaki polski lektor został zatrudniony do 5 sezonu w C+, czy może jest to Piotr Borowiec bo tak by wynikało ze zwiastunu? Jest takich kilku "zawodników" którzy mogą skutecznie zniechęcić do oglądania, z takim Pawłem Straszewskim na czele który bardzo pięknie masakrował Skazanego emitowanego na TVN7.
Przed chwilą włączyłam na moment, co prawda nie kojarzę jaki to lektor, ale za to można przełączyć na napisy ;)
Zgadza się, Pan Jarosław daje radę, jego głos pasuje do klimatu jaki panuje w "Prison Break".
Dobór lektora jest dla mnie ważny więc jestem zadowolony.
Oba sposoby oglądania mają swoje wady i zalety. Ja preferuję opcję z lektorem.
Wybór napisów to już zależy od konkretnej produkcji oraz gdy czyta któryś z lektorów "nowej fali" jak:
Straszewski, Ciunel, Szklarz czy Brzostyński (stara fala).
Nie wyobrażam sobie np. oglądania 3H filmu z napisami. Gdzieś po 2H można dostać oczopląsu.
Bardzo liczyłem na Stanisława Olejniczaka :( Wiadomo czy będzie 5 sezon nadawany w Polsacie ?
1, 2, 3, 4 były emitowane w Polsacie. Z 1 i 2 sezonu leciały co niedzielę o 20 po 2 odcinki.
no 1 i 2 sezon pamiętam, stąd moje pytanie o pozostałe sezony :D bo w sumie nigdy nie oglądałem w tv tylko po premierze w USA
O polsacie chyba nic nie wiadomo póki co, ale nawet jeśli będzie, to zapewne w przyszłym roku, ewentualnie końcówka obecnego. Zawsze tak było z premierami PB na polsacie, czyli rok po USA.
Olejniczak dobry był, w ogóle to mój ulubiony lektor, chociaż napisy zawsze na 1. miejscu. ;]
napisy też moim zdaniem najlepsze :D
i szczerze mówiąc dużo się nauczyłem języka oglądając filmy z napisami
O tak, to dobry sposób na podreperowanie języka, ale w tym celu jeszcze lepsze są napisy angielskie ;) Ale tylko jeśli nasz poziom nie jest za niski, bo w przeciwnym wypadku zbyt częste sprawdzanie jakiegoś słowa przeszkadzałoby w oglądaniu.