Skazany na śmierć: Sequel

Prison Break: Sequel
2017
7,6 20 tys. ocen
7,6 10 1 20500
Skazany na śmierć: Sequel
powrót do forum serialu Skazany na śmierć: Sequel

Na końcu odcinka S04E22 pokazany jest nagrobek Micheala z datą śmierci 11.4.2005. W pierwszym odcinku pierwszego sezonu data śmierci na nagrobku (który notabene jest już w innym miejscu) to 11.4.2010!
wtf?

allebarte

już o tym pisałem w kilku postach.
też tego nie rozumiem i póki co nikt tego nie wyjaśnił.

dymas23

grób był w Kostaryce/Panamie, na bank nad morzem/wodą, natomiast teraz ot tak jest w USA?

Qdom

no ja to wiem.
może ten nad wodą był taki symboliczny, a ten w USA niby prawdziwy.
nie wiem xd ciekawi mnie to jak cholera.
głupio by było jakby to była tak wielka pomyłka i nie zostanie to wyjaśnione.

allebarte

Pomyłka to na pewno nie jest, ale myślę, że nie zostanie to wyjaśnione, nie ma na to czasu. Może faktycznie tamten był taki symboliczny, bez pogrzebu, a ten prawdziwy odbył się jak wrócili do Stanów.
Co do daty to akcja miała się dziać 7 lat po ostatnim odcinku, gdyby tak było to obecnie akcja byłaby w 2012, a gdyby chcieli aby działa się w czasach obecnych to mielibyśmy 12 lat odstępu, jednak trochę za dużo, bohaterowie aż tak się nie zmienili, a gdyby Michael ukrywał się 12 lat... No za dużo. Może też była konieczność aby akcja działa się w czasach obecnych, nie wiem... Może w Jemenie nie było takiej wojny wcześniej ? Chyba tak było najłatwiej, zmienić datę nagrobku bo śmiercią Michaela zakończył się serial, swoją drogą premiera ostatniego odcinka była w 2009, może to też ma jakiś wpływ...

NoToJazda

moim zdaniem przesunęli akcję do 2017 żeby ta ręka T-Baga była bardziej realistyczna niż powiedzmy miałby to być 2012 rok no i to kontrolowanie auta z komputera w innym aucie