Na końcu odcinka S04E22 pokazany jest nagrobek Micheala z datą śmierci 11.4.2005. W pierwszym odcinku pierwszego sezonu data śmierci na nagrobku (który notabene jest już w innym miejscu) to 11.4.2010!
wtf?
no ja to wiem.
może ten nad wodą był taki symboliczny, a ten w USA niby prawdziwy.
nie wiem xd ciekawi mnie to jak cholera.
głupio by było jakby to była tak wielka pomyłka i nie zostanie to wyjaśnione.
Pomyłka to na pewno nie jest, ale myślę, że nie zostanie to wyjaśnione, nie ma na to czasu. Może faktycznie tamten był taki symboliczny, bez pogrzebu, a ten prawdziwy odbył się jak wrócili do Stanów.
Co do daty to akcja miała się dziać 7 lat po ostatnim odcinku, gdyby tak było to obecnie akcja byłaby w 2012, a gdyby chcieli aby działa się w czasach obecnych to mielibyśmy 12 lat odstępu, jednak trochę za dużo, bohaterowie aż tak się nie zmienili, a gdyby Michael ukrywał się 12 lat... No za dużo. Może też była konieczność aby akcja działa się w czasach obecnych, nie wiem... Może w Jemenie nie było takiej wojny wcześniej ? Chyba tak było najłatwiej, zmienić datę nagrobku bo śmiercią Michaela zakończył się serial, swoją drogą premiera ostatniego odcinka była w 2009, może to też ma jakiś wpływ...