Skazany na śmierć: Sequel

Prison Break: Sequel
2017
7,6 20 tys. ocen
7,6 10 1 20500
Skazany na śmierć: Sequel
powrót do forum serialu Skazany na śmierć: Sequel

Słyszałem i liczyłem po cichu że twórcy rzeczywiście odetną się od tego co stało sie po 2gim sezonie i może jakoś zakończą ten serial z klasą (Bo miał trwać 2 sezony i miał sie skończyć przy tej łódce). Naprawde pierwszy i drugi sezon były fenomenalne po czyzm zrobili z tego niezłą kupę w postaci zwiedzania więzień na całym świecie. 6 sty sezon ucieczka z więzienia na Marsie a 7my podróż w czasie i ucieczka z Fox river ponownie bo akurat Michael zapomniał spinki od Sary a to mu jest potrzebne by uciec z więzienia na Gwieździe Śmierci 9tym sezoenie. Bo w 8mym jego brat wylądował w Rzymskim więzieniu w czasach Juliusza Cezara.

toddlockwood

nawet jeśli by tak było to przecież nikt ci nie każe oglądać

ocenił(a) serial na 5
dymas23

Grzeczniej kur wa, ma rację!

krzysztof7

ty mi życia nie bedziesz ukladac :) sam badz grzeczniej hejterze za dyche

toddlockwood

Dobrze. Dzieki tobie przestanę oglądać piąty sezon.

toddlockwood

Serial miał się skończyć gdzieś w połowie pierwszego sezonu, ale ze względu na świetną i rosnącą oglądalność zwiększono i przedłużono sezon, potem wprowadzano kolejne. Także nie wiem o czym Ty mówisz na początku.
Zwiedzanie więzień na całym świecie ? A o czym jest ten serial jak nie o więzieniu ? A skoro jest o więzieniu to chyba nie będziemy cały czas w Stanowych więzieniach, lepiej pokazać jakieś inne, zróżnicować to. Gdzie indziej zobaczysz jak wygląda więzienie w Jemenie ? Panamie ? Nigdzie.
3 sezon moim zdaniem świetny, nie wiem nawet czy nie mój ulubiony właśnie ze względu na więzienie - Sone. Brak strażników wewnątrz, totalna samowolka więźniów, róbcie sobie tam co chcecie.
Tak wiem - Sona nie istnieje, jest to fikcyjne więzienie stworzone na potrzeby serialu, jednak na pewno w pewnym stopniu było odwzorowane to jak wyglądają takie więzienia.
Co do reszty Twojej wypowiedzi to nawet nie trzeba się odnosić, pokazałeś jaki poziom prezentujesz. Nikt Ci nie każe oglądać.

NoToJazda

może i Sona jako akurat to więzienie nie istnieje, ale musiało być też czymś wzorowane i na pewno gdzieś w tamtych krajach są takie więzienia..
a jakby mieli pokazywać tylko amerykańskie więzienia to myślę, że nawet serial by takiej oglądalności nie miał..
bo po co komu ciągle to samo..
a co do teorii toddlockwood na temat dalszych sezonów to już powiedziałem- nikt mu nie każe oglądać.
a jeśli by było w jakimś stopniu interesujące to ja na pewno bym chociażby z ciekawości na to spojrzał :D

dymas23

Nie rozumiem dlaczego wam ktoś każe w takim razie to oglądać :)

A tak poważnie. Mogli by zakończyć to na drugim sezonie i rozpocząć 3ci z innymi bohaterami, innym więzieniem itd. Tak jak zrobili to np w True Detective. Tutaj można by zrobić wszytko.
Ale bagweel z jakąś cybernetyczną reką, geniusz Michael który po raz którys tam trafia do kolejnego więzienia jakieś cuda na kiju. To już jest tak naciągane jak niewiem :D

toddlockwood

Każe nam ciekawość, sentyment, obsada... Dla mnie jest to najlepszy serial jaki w życiu oglądałem, może komuś wyda się to przesada, ale dla mnie na zawsze taki pozostanie, zawsze z ogromną chęcią i sentymentem będę go wspominał i oglądał nawet za 40 lat, wszystkie sezony nawet po kilkanaście razy.
Nawet jeśli 6 sezon miałby być skopany to ja i tak włączę ze względu na aktorów, z szacunku za poprzednie sezony. Tyle.

Mówisz, że mogli rozpocząć 3 sezon w innym więzieniu, a co zrobili ? Przecież był inny kraj, inne więzienie, nowe otoczenie, dodane nowe postacie. Gdyby totalnie zrezygnowali z obecnej obsady i wprowadzili kogoś nowego to byłoby jeszcze większe oburzenie - ' skoro kontynuujecie serie to przynajmniej mogliście zostawić obsadę, po co to zmieniliście ? ' . Prison Break to Prison Break i dobrze, że nie wzoruję się na żadnych innych serialach, niech idzie swoim torem bo to jest odpowiedni i najlepszy tor.
Co do tej ręki to jak ktoś jest milionerem to każda rzecz jest możliwa, jak widać sponsor Bagwella nim jest. Naciągane to nie oglądaj... To tak jakbyś obejrzał film - nie spodobał się, drugi raz nie obejrzysz. Obejrzałeś pierwszy odcinek, nie spodobał się, nie włączaj drugiego.

NoToJazda

chyba nie warto z takim się wdawać w dyskusję wiesz...
nie rozumiem tylko tego, że jak się komuś nie podoba to po co ogląda i hejtuje?
dno dna.

dla mnie ta ręka nie jest nie wiadomo jakim sci-fi..
oglądałeś Nikitę z 2010 roku? już tam był temat inteligentnej ręki. także nie uważam to za coś niemożliwego w 10000000%

dymas23

Ja tam lubię dyskutować ; ) .
Jak się ma pieniądze to można wiele, o niektórych rzeczach to my nawet nie wiemy.

NoToJazda

no właśnie dlatego to akurat jest dla mnie realne
gorzej by było jakby T-Bag miał latający samochód rodem z Jetsonów :D

dymas23

Ciekawe tylko po co mu ta ręka. Wydawałoby się, że Bagwell jest potrzebny do przekazania zdjęcia itd, a tu jak widać nie bo ta ręka raczej nie tak dla zabawy. Jestem ciekaw jakie miejsce w tej układance będzie miał Bagwell bo miejsca nie ma dużo. 9 odcinków, większość pewnie kręcona w Jemenie, skupienie na Michaelu, Lincolnie i Sarze, na ucieczce z więzienia i kraju... Gdzie tu miejsce dla Bagwella ? Do czego on ? Zobaczymy.

NoToJazda

do czego on i dlaczego miałby być Michaelowi aż tak potrzebny?
jak sam Michael mówił w The Final Break na T-Baga nie ma co liczyć, jak poprosi się go o coś to wiadomo, że on odwrotnie zrobi. mówił to do Sary jak za pomocą ognia otwierał jakieś tam drzwi, a T-Bag miał prędzej włączyć alarm a ich sprzedał :D
także dlaczego wybrał jego...