PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 224 tys. ocen
7,6 10 1 224229
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

kto juz obejrzal 20 ep? jakie wrazenia co do najnowszego odcinka?
ja przedchwilo obejrzalem i moge powiedziec na zakonczenie "czemu ten odcinek sie juz konczy"? przyznam szczerze ze gdy zobaczylem westmorelanda uderzajacego bellica bylem w szoku , w jednej chwili pomyslalem czy to naprawde sie dzieje ?:P ale pozniej innego wyjscia nie bylo dalej michael spewnoscia musi wiedziec ze tweener jest szczurem a i tak trzyma go, rozmowa abruziego z tym swoim podwladnym w szczegolnosci zapamietam wzianke o tym ze tylko w samolocie beda 3 miejsca czemu? bo tylo tyle bedzie zywych osob z 7:P czyli kto on micheal burow?co jeszcze c-note bedzie mial problemy z bracmi jak nie ucieknie:D sara widac ze sie wacha pozostawic otwarte dzwi ale po tym co uslyszala od ojca napewno zostawi , muzyczka na koncu odcinka swietna naprawde:) na koncu jak widzimi jak bellic powoli rozwiazuje sie oj lepiej zostan tam :D no i koncowa scena z nozem uff bedzie sie dzialo

ocenił(a) serial na 10
wilkolak111

Nie no odcinek 20 jest wyjebany w kosmos po prostu. Nigdy nie spodziewałbym się takich zwrotów akcji. Scena końcowa to po prostu mnie rozwaliła. Jak oni z tego wybrną, jak uciekną, jak to się wszystko dalej potoczy?? Jest tyle pytań i tylko 2 odcinki. Prison Break jest po prostu mistrzowski!!!

ocenił(a) serial na 9
orson

nie no nie wiem jak im sie to uda... i czy im sie ta ucieczka uda
jak myślicie co Pope zrobi????
kurde i znowu tydzień czekać........

ocenił(a) serial na 10
aczyzesia

no wlasnie trudna sprawa , pope zdarzyl troche poznac micheal i wie sie raczej nie byl by zdalny do uzycia tego nozyka:P ale z drugiej strony juz sama sytuacja bardzo zaklopotala go , no i z koso przy gardle ciezko o wybor:D

ocenił(a) serial na 1
wilkolak111

najlepsze jest to, że 20-ty odc możnaby spokojnie obejrzeć zaraz po 13 odc i nic by się nie straciło...co oznacza, że przez kolejne sześc odc działo się wielkie g...:-)

na marginesie, czy Sarah miała problemy z alkoholem? z tego co pamiętam to raczej z dragami...więc po jaką cholęre tak namiętnie wpatrywała się w szklankę whisky? chyba że umknąl mi któryś z odcinków prison break z serii "3 lata temu":-)

"teardrop" massive attack na samym końciu miodzio - a serial w końcu wrócił do dawnej formy!

lukasz_mrozekk

Właśnie obejrzałem - NIESAMOWITY, to co się tam dzieje po prostu miażdzy. Końcowa scena z kapitalną muzyką Massive Attack na długo wbije mi się w pamięć, podobnie zresztą jak cały rewelacyjny odcinek. Oby tylko tak dalej. Pozdro 4 all.

ocenił(a) serial na 10
salat

To mój najlepszy odcinek jaki widziałem! (póki co) i powiem wam szczerze...że Bellick może stanowić zagrożenie w #21 bo gad smierdzący zaczął sobie tę sznurówkę piłować (!) , a gdy była walka Bellick'a i D.B Cooper'a to myślałem że narobie żużlu w gacie! cholera znowu trzeba czekać na kolejną date -_- ...

lukasz_mrozekk

"najlepsze jest to, że 20-ty odc możnaby spokojnie obejrzeć zaraz po 13 odc i nic by się nie straciło...co oznacza, że przez kolejne sześc odc działo się wielkie g...:-)"

jedno wielkie gówno, to ty masz we łbie:/ czego ty chcesz debilu??

ocenił(a) serial na 8
Stefanek

Na szczescie PB wraca do dawnej formy. Odcinki 13-17 moze i 18 byly w stylu: na poczatku odc rozwiazujemy problem z konca poprzedniego odc, pozniej bezsensowne, nic nie wnoszace, albo prawie nic (moze poprostu nudne) dialogi i troche ladnej akcji pod koniec i problem do rozwiazania w nastepnym odcinku.
A tutaj wraca to co spowodowalo moje uwielbienie dla tego serialu - wartka, wbijajaca w fotel akca z wieloma zwrotami akcji i przeplatanie odcinka niemalze przez caly czas scenami takimi ze glowa mala, czyli czaly zcas zastanawiamy sie co bedzie dalej.

A michael z majchrem w grabie mnie zwalil z fotela. Gdyby nie to ze wiem ze to jest odc 20, to bym pomyslal, ze albo sie konczy jesienna czesc sezonu albo w ogole caly sezon. A to dopiero przed przed ostatni odc.

Oj bedzie sie dzialo.

pzdr dla wszystkich fanow PB.

ocenił(a) serial na 10
Misiek_5

no ale ja osobiscie musze powiedziec ze sam odcinek byl super ale koncowka mi sie wogole nie podobala, dlaczego?? bo na poczatku ich ucieczka to byl misterny plan zaplanowany przez Michaela a ta koncowka zmienia jego inteligencje w brutalnosc, na cholere mu byl caly ten plan jak poprostu mogl na poczatku zagrozic naczelnikowi nozem zeby pomogl im uciec. Pod tym wzgledem to mi sie nie spodobalo, mogli to jakos inaczej rozwiazac a poszli na najwieksza latwizne jaka mogli, mieli przeciez uciec i dopiero ktos mial zauwazyc ucieczke a teraz co jest.. wie juz bellick, sara i naczelnik wiezienia to przeciez tak jakby odrazu wszystkim powiedzieli ze chca uciekac.
Jak mam porownac ta ucieczke, ktora na poczatku planowali (ta z 13 odcinka) do tej to musze powiedziec ze tamta byla o wiele lepsza. Wtedy mieli zaplanowany kazdy najmniejszy szczegol misternego planu na ktory az bylo milo popatrzyc jak go wykonywali a teraz jest to troszke zbyt chaotyczne no i qrde jak juz mowilem denerwuje mnie to ze wszyscy wiedza :(

ocenił(a) serial na 7
adaspoczta

jakbyś nie zauważył to troche mało czasu maja zeby wymyślić taka samo perfekcyjny plan, jak wymyślił Scofield przez kilka miesięcy :P Jak dla mnie odcinek jeden z lepszych w serii.

adaspoczta

poprostu sprawy się skomplikowały...

ocenił(a) serial na 10
Stefanek

zauwaz ze ile maja czasu do ucieczki 30 min? mnie ? wiecej? nie wazne , najwazniejsze to to ze albo uciekna dzisiaj albo wcale , brat miacheal siedzi w izolatce pod obserwacja , przykuty kajdanami masz jakie inne wyjsce z tej sytuacji ?:Dinteligencja micheal przejawila sie w tym ze wyjal podporke to podtrzymujaca ten urodzinowy prezent aby sie zawalil , wiedzial wtedy ze pope go wezwie , powiedzial na koncu wyjeles ja? przepraszam ale musialem to dzisiaj wrocic , cos takiego:D

ocenił(a) serial na 1
Stefanek

Dzaki Czansss może nie zrozumiałeś czegoś z mojego posta? sądząc po twoim słownictwie zbyt rozbudowane wypowiedzi powodują, że się gubisz...wysil się na bardziej konstruktywną krytykę, bo z "siłą" twoich argumentów zaprezentownych powyżej strasznie ciężko polemizować:-)

a poza tym
największe jaja byłyby gdyby uciekli, ale bez Lincolna:-)cały plan poszedłby na marne, poza tym skoro Abruzzi planuje zabrać dwie osoby obok siebie, to chyba ma to byc właśnie Michael i Lincoln? a co z resztą? T-Bag ma małe szanse na przeżycie - Abruzzi na pewno planuje coś specjalnego, staruszek raczej kipnie z wykrwawienia, ale reszta? gorąco się robi

ocenił(a) serial na 8
lukasz_mrozekk

dzieje sie pod koniec...oj sie dzieje :D Ja myślałem że 19 to już max wrażeń a tu 20 to mnie z fotela zwalił....SUPER....byle tak do końca to będe w 7 niebie:D:D

RustyCain

Ludzie ja się już nie mogę doczekać 21 odcinka!!! PO PROSTU NIE WYTRZYMAM!!!!!

digital8

Sądzę, że Abruzzi coś wymyśli bo powiedział, że będzie 3. Chyba tylko udaje odmienionego co zauważył Michael i chce kogoś zabić:D

lukasz_mrozekk

Abruzzi wcale nie ma zamiaru zbrać Lincolna. Gdybyś oglądał uważnie to byś wiedział, że poza Mchaelem "bilet" ma Veronica.

ocenił(a) serial na 10
wilkolak111

Kurcze, jeżeli tak mają wyglądać dalsze odcinki (ostatnie z tej i wszystkie z drugiej serii), to dla mnie ten serial mogą kręcić w nieskończoność, bo będę wiedział, że co tydzień czeka mnie solidna dawka mocnych wrażeń. Mogą nakręcić nawet serię o dzieciach Michaela, byleby była tak ciekawa:D A tak swoją drogą, to uważam, że przeciągnięcie PB było słuszną decyzją- było wiele wątków, które musiałyby raptownie się wyjaśnić. Pozdrawiam i zapraszam do wpisywania się u mnie w temacie o PB (chętnie pogadam).

orson

jak dla mnie to mogłoby być z 3 sezony :D tylko ciągle w więzieniu