I jak podobal sie? Dla mnie calkiem ciekawy odcinek, ciesze sie ze powoli zamykaja watki niektorych postaci - Sucre i bardzo dobre podsumowanie Linca: "This was never about you, this was about us", ciekawy powrot do poprzednich sezonow podczas operacji, no i oczywiscie twist jak to w kazdym odcinku - Firma, ktora ma czynic dobro na swiecie? Jak na razie srednio mi sie to podoba ale zobaczymy dalej. To co irytuje to standardowo, wszyscy celuja do siebie z broni, kazdy przynajmniej raz przechodzi na przeciwna strone (Gretchen i Don beda pracowac znowu z bracmi?), zal T-Baga, ktory bedzie chyba smieciem do konca trwania histori przedstawionej w serialu.
Jestem naprawde ciekawy jak to wszystko sie rozwinie i przede wszystkim zakonczy. Marzy mi sie osobiscie Michael stworzony przez firme tak jak reszta jego rodziny przeznaczona do pracy dla Firmy (niezaleznie od tego jakie zamiary firma posiada). Ciagle mam przed oczami slynne: "Przeciez tego wlasnie chcemy od niego prawda?" powiedziane przez generala na koniec 2 sezonu.
Zapraszam do dyskusji. :)
operacja scofielda wygladała smiesznie, myślałem ze mahon wział rure z kibla bo mial jakis niezł plan a ona posłuzyła mu do wybicia okna (które napewno nie było pancerne) mogł ta szybe zbic łokciem, w sklepie link zauwazył pusty wieszak z tel. komurkowymi i od razu sie domyślił ze to gretsien i self.
No i teraz sie okaze ze firma jest dobra i wszyscy bede dla niej pracować.
jak dla mnie tez ten odcinek byl chyba najgorszy z calej serii.. co do sucre to jestem prawie pewny, ze jeszcze wroci do akcji, a jezeli nie to jego motyw zakonczyli w najbardziej debilny z mozliwych sposobow, razi mnie bezradnosc gretchen ktora nie potrafi palnac selfa po glowie, i debilizm tego kolesia ktory najpierw opracowal swietny plan i wykiwal wszystkich jak chytry lis a teraz zachowuje sie jak pajac i strzela do kogo popadnie zgrywajac wielkiego macho.Co do akcji z telefonami to tez juz gorzej nie mogli tego wymyslec.... dla mnie ten odcinek moglby sie nie pojawic, co do retrospekcji z 1 sezonu-ok moze byc ale przez 3 minuty a nie przez 15 minut odcinka, wiadomo bylo ze i tak nic z tego nie wyniknie
no tak mnie tez strasznie wkurza bezradnośc gretsien taka ostra obyta, miala mnóstwo sytuacji zeby zalatwic selfa.
mi sie zdaje ze to gretchen dzwonila do tego typa co mu self dal scylle dlatego taka zmaulona byla ;>
ciekawy,
znając pomysłowość polskich tłumaczy to ten odcinek będzie nosił tytuł "Kingsajz", CAFE BIBA skojarzenie nasuwa się samo.
Taaa łokciem zbić szybę no jasne może jeszcze głową miał zbić.
Nie "link" tylko Linc
Nie "gretsien" tylko Gretchen
Nie "komurkowymi" tylko komórkowymi
Pozatym nie uważnie oglądasz film.W filmie nic nie było mowy ,że firma jest dobra tylko ,że firma dzięki Scylli chcę zdobyć jeszcze większą władzę.
A co do Gretchen to myślę ,że ma jakieś plany w stosunku do Self'a
A do tego kolesia dzwoniła Lisa (przecież było słychać ,że to jej głos)
A ty Mathias kto ? Kolejna samonakręcająca się gwiazda forum (czyt.upierdliwy wrzód na dupie ) ?
Przechodząc do meritum , też sądziłem ,że Mahone zwojuje tą rurkę dużo więcej , no ale akcja z nim była najlepszym co mogło nas spotkać w tym odcinku . Matka zespołu Bracia pracująca dla Firmy ? Pff , it doesn`t make any sens . Po prostu kolejny nudny pomysł scenarzystów , których w ich zamiarze miał być super rewelacją ,a wyszedł bezpłciowy i żenujący newsik .
Mathias ty to na powaznie napisales czy se jaja robisz? :|
Na bank MAJKEL(nie Michael)odnajdzie swoich biologicznych rodzicow, tzn. ze matka zyje i dzwonila, a tatusiem bedzie pan generał. i pewnie Majkel przystapi do firmy, bylo to juz zasugerowane w 15 odcinku.
Co do 15 odcinka to byl lipny, MAJKEL widział ducha dzieki ktoremu cos tam sobie wymyslil znowu, Mahone wybil rurka z klopa szybe ktora powinan byc pancerna (wogole jaka debilna ta akcja z Mahonem byla, znajoma go wsypala zeby potem go puscic).
Jesli okaze sie ze firma jest tak naprawde dobra strona mocy, to bedzie przegiecie paly, bo od kiedy dobra strona mocy zabija dzieci (syn Mahone'a) i niewinne osoby.
Hm jutro 16 - ostatni przed przerwa, wiec zobaczymy co bedzie.
Naucz się czytać uważnie posty.
Nic nie pisałem o Michael'u to co się czepiasz.
Nic nie było zasugerowane ,że Michael przystąpi do FIRMY nie wiem jaki Ty film oglądałeś ,bo na pewno nie 15 odcinek 4 sezonu Prison Break.
Ta akcja z Mahonem nie była debilna.Ona sama powiedziała ,że robi to dla jego dobra ,a potem go wypuściła ,bo co miała go zabić?Nie sądze.
Bo wszyscy przestali by oglądać.
I nie "se" tylko sobie
Porównując do poprzednich odcinków Prison Break ten nie był zły.
Przede wszystkim oglądałem SERIAL, a nie FILM i oglądam zawsze uważnie. Linc juz sie przyłączył "kontynuując rodzinny interes" i jeszcze mowa o tym, że nie ma komu zaufać. Rząd ich wydymał, FBI wydymało Mahone'a, więc jest prawdopodobne, że i oni staną się firmą, przeciez Majkel sam powiedział, że nie chodzi ludziom o zniszczenie firmy, ale stanie się nią.
Wątek z Mahonem był beznadziejny i chyba miał na celu pokazanie tylko, że FBI też nie można ufać, ale i tak uważam, że wogóle go nie powinno być, najpierw Mahone dziękuje jej za wszystko, potem wjeżdza jej na psychę. Ona najpierw chce go wkopać, potem go ratuje. Wogóle bez sens, scenarzyści chyba nie mieli jak czasu w odcinku zagospodarować.
A skoro taki polonista z Ciebie chłopczyku i chcesz tu wszystkich uczyć poprawnej polszczyzny, to powinieneś wiedzieć jak używać w zdaniach znaków interpunkcyjnych i gdzie je wstawiać, więc najpierw sam naucz się pisać, a potem jak Cie coś boli to zwracaj uwagę innym, ale do cholery to strona poświęcona filmom i serialom, a nie o poprawianiu czyichś błędów, wiec daruj sobie bo się ośmieszasz, sam robiąc błędy.
No może oglądałeś serial ,ale nie ten.
Z ostatnim zdaniem się zgodzę ,ale Ty przedtem napisałeś ,że Michael będzie kontynuował rodzinny interes (a w 15 odcinku nic nie było powiedziane o Michael'u tylko o Lincu ,że będzie kontynuował rodzinny interes).Co to ma znaczyć ,że FBI nie można ufać?
Mahone jest poszukiwany to chyba oczywiste ,że nie mogli go puścić.A Ty powinieneś wiedzieć ,że piszę się w ogóle a nie "wogóle".
Więc nie mów mi o znakach interpunkcyjnych.
A zastanawialiście się co dalej z Mahonem? Ciekaw jestem czy jeszcze będzie miał jakiś wpływ na to co się dzieje między braćmi a Firmą czy teraz do końca sezonu będzie tylko uciekał i się tułał tu i tam.