PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224899
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Czy najlepszy??

ocenił(a) serial na 3

Jestem właśnie po 18 godzinach oglądania. Jedynie z pierwszym sezonem Losta miałem podobny maraton. Serial jest rewelacyjny, ale nie wydaje mi się żeby zasłużył na pierwsze miejsce. Lost jest o wiele bardziej nowatorski i robiony na wiele większą skale. Lost wyznacza nowe kierunki w TV, którymi PB podąża.

ocenił(a) serial na 10
ikari

Zasłużył, zasłużył. Jak sam zauważyłeś jest rewelacyjny. A Lost no cóż... daleko mu.

ocenił(a) serial na 8
kitek2

Nie lubie porownywac seriali tak roznych. To jest jak porownanie ferrari do bentleya.
Mozna jednak ocenic zdolnosc do zapierania dechu w plucach:
pierwsza seria LOSTa i PB, to chyba jednak LOST wygrywa, ale tylko dzieki odcnkom 1-8 oraz 20-24 poza tym to jest troche leniwy, a PB caly czas 3ma poziom.

A II seria LOSTa to sie nie umywa do I serii PB. Zobaczymy jak PB bedzie 3mal forme w II sezonie, to wtedy zaczniemy porownywac.

ocenił(a) serial na 3
Misiek_5

Akurat te seriale nie są aż tak różne od siebie. Oba:
- dzieją się na zamkniętej powieszchni
- jak na takie małe pole do popisu (wyspa, więzienie) twórcom obu udaje się wcisnąć cholernie skomplikowaną fabułe
- zaczynają się od wylądaowania na wyspie/więzieniu - historie poznajemy we falshbackach
- oba mają całkiem sporą liczbę postaci jak na inne serialowe standardy
- no i co najważniejsze oba opierają się na bezsilności - nie mogą się wydostać z więzienia/wyspy, przeszkadzają im wszechwładni Others/skorumpowany rząd USA.

ocenił(a) serial na 8
ikari

dramat /akcja/przygoda/tajemnica - LOST
dramat/akcja/sensacja - PB

A poza tym to mozna sie doszukac podobienstw, ale jednak jest wiecej roznic niz podobienstw, bo w I seriach:
w LOST - zero kontaktu z cywilazacja, a w I serii PB jest
w LOST mamy jednak wiecej pola do popisu dla scenarzystow niz w PB
flashbacki sa w LOST all the time, a w PB tylko badajrze w odc. kolo 15(?)

ocenił(a) serial na 10
Misiek_5

w taki sposob to mozemy przeciez znalezc wiele podobienstw pomiedzy lostem a np. na wspolnej ;p. Wszedzie mozna doszukac sie tych samych motywow.

ocenił(a) serial na 3
adaspoczta

To prosze bardzo, podaj mi podobieństwa Lost i na współnej. Czekam.