PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224870
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Genialna gra

ocenił(a) serial na 10

Na wstępnie zaznaczę, że do obejrzenia tego serialu baardzo długo namawiała mnie dziewczyna...nie byłem zbytnio przekonany aż w końcu nadszedł ten dzień - zaczęliśmy razem oglądać.
Serial jest tak mega wciągający, że dziewczyna dopiero zaczęła 3ci sezon, a ja oglądając po nocach własnie przed chwilą skończyłem oglądać ostatni odcinek 4tego sezonu ale nie jestem zasmucony, że to już koniec - czeka na mnie jeszcze Prison Break: The Final Break a za jakiś czas kolejny sezon tego cuda na przysłowiowym kiju.
O ile na siłę można w serialu wytykać wiele niedociągnięć i nierealnych rozwiązań niemalże w każdym odcinku, o tyle serial wprowadza takie napięcie, że człowiek nie zwraca na nie uwagi.
Z początku myślałem, że sezon 2 będzie gorszy od poprzednika - zaskoczył mnie. Był lepszy od pierwszego, natomiast 3... zaskoczył mnie powrót do sytuacji z pierwszego sezonu - jakby brakło pomysłu twórcom? stosunkowo dziwnie potoczył się los "Majkela" aczkolwiek oglądało się to ciekawie. 4Ty sezon pokazał coś nowego, zupełnie innego niż pozostałe części - dla mnie osobiście wszystko dobrze trzyma się kupy i nie daje oglądającemu powodów do nudy - ciągle coś nowego, modyfikowanego.
Generalnie wahałem się między ocena 9 a 10 z powodu wielu niedociągnięć (nierealne sytuacje) aczkolwiek...to jest film - nie rzeczywistość więc odpuszczam.