PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224902
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Pierwsza seria była świetna urzekła mnie geniuszem ucieczki z więzienia.
Druga natomiast była miłą odmianą (bracia na wolności a nie w więzieniu) i nadal był pokazywany genialny plan Scoffielda. narazie ok.
No i 3 seria a tu trochę kiszka "SONA" to był zły pomysł brud i żadnego super planu ucieczki tylko kopanie w ziemi i odpłynięcie a 4 seria to szkoda gadać:) aż boję się pomyśleć co będzie w następnych seriach:)

ocenił(a) serial na 6
zurek2332

sorki za zjechanie 4 sezonu (przecież nie oglądałem całego)jak oglądnę to napiszę czy mi się podobał bo komentowanie przy początku sezonu to głupota przyznaję się do błędu

zurek2332

Rzeczywiście masz się czego bać... Zwłaszcza, że 4 seria była ostatnią. Pozdro :-)

zurek2332

Mam dokładnie takie same odczucie. Pierwsze dwa sezony super, ale Sona to już beznadzieja.

zurek2332

Zgadzam się z autorem w 100%. W ogóle uważam że powinni zakończyć na pierwszej serii, albo zrobić z tego miniserial i koniec. Uciekli i tyle ich wydzieli. A teraz wymyślają. Niedługo to Scofield będzie uciekał w kosmos przed wrogami...
nie oglądam już tego, ale spytam- czy Scofield jest z Sarą?

lays19_91

Wzięli ślub, ale nie są razem, bo Scofield nie żyje.
Sara trafiła do więzienia i Michael poświęcił swoje życie, aby ona mogła uciec.

ocenił(a) serial na 6
zurek2332

nie byłam w stanie tego oglądać
kilka ważnych scen umieszczonych w przydługim odcinku w którym było więcej reklam i powtórzeń tego co już było
a wszystko w dawce raz na tydzień

jedyny rozsądny sposób na obejrzenie tego to wszystko naraz z możliwością przewijania
wtedy z całości wyłania się ciekawa fabuła, która coraz bardziej wciągają widza

delishya

pierwsze dwa sezony były świetne, w drugiej serii wkurzyły mnie tylko
ostatnie 3 odcinki. Być może nie patrzę do końca obiektywnie na 2 serię
- z reszta ktoz tak patrzy?? - bo mam do niej słabość, ale o tym nie
bede sie rozpisywał ;p - jednak uważam, ze to jest swietny sezon,
rewelacyjnie łączy się z pierwszym, bardzo dobre zwroty akcji i duzo by
tu wymieniac, 3 i 4 seria to jak dla mnie wielka qpa :/ bo jezeli mieli
cos jeszcze krecic to mogli zrobic tylko jeden sezon, rozwiązac w nim
tajemnice z Firmą, zakonczyć wątki reszty ÓSEMKI (TBaga bym wysłał znow
do wiezienia, Mica bym usmiercil albo tez bym wysłał do wiezienia...
tego samego :D, a w przypadku Sucre zakonczył bym to bardziej
melodramatycznie - albo jakieś romantyczne HEPI END z jego piękną albo
wzruszająca scena, w ktorej traci zycie :( ), Belicka bym zostawił
przy życiu i przywrócił do Fox River, z Sarą podobnie - bo nic innego mi
nie przychodzi do głowy, Mahone by uciekał przed FBI, w jakis brutalny
sposób zginąłby na koncu, no chyba ze wyjsc z tego jeszcze inaczej i dac
mu druga szanse, ale ja tam jednak wole usmiercenie ;p
Powinno być oczywiście tak jak w drugim sezonie zatrzesienie zwrotów
akcji, byłoby to połaczenie kina drogi, policyjnego, sądowego,
detektywistycznego, kryminalnego itd., z trzecim i czwartym sezonem nic
by nie miało wspolnego ;p

ocenił(a) serial na 10
Jogurth

A mi się sona podobała;D
Ale naj to seria 1!

zurek2332

Niedawno skończyłem oglądać ostatni odcinek "Prison Break" i w pełni się zgadzam z tytułem tematu - z każdym kolejnym sezonem serial stawał się coraz gorszy. Ostatni sezon strasznie naciągany, można było spokojnie z tych 22 odcinków zrobić 11, bez tych wszystkich idiotycznych zwrotów akcji które nie pozwalały aby serial się w końcu zakończył.
Po pierwszym i drugim sezonie moja ocena serialu wynosiła 10/10, w szczególności za pierwszy genialny sezon, ale po zobaczeniu wszystkich odcinków serii obniżyła się ona do 8/10.

zurek2332

Serial powinien się skończyć na drugim sezonie. Tego Chińczyka mogła zabić policja i popłynęli by sobie statkiem. No, ale producenci muszą wyciągnąć kasę i teraz już nie oglądam tego serialu. A pierwszy sezon uważam za najlepszy serial, który oglądałem.

zurek2332

Zgadzam się w pełni - im dalej, tym gorzej. Za pierwszy sezon z czystym sumieniem dałbym 10. Za drugi już "tylko" 8. Trzeci i czwarty góra na 4. Średnia wychodzi 6,5. Taka ocena "krzywdzi" pierwsze dwa sezony.

matmich

A ja uważam że 4 seria jest równie dobra co 1 ;)
Są zaskakujące zwroty akcji? Są.
Jest rozwiązanie wątków? Jest. (Oto powód dla którego nie skończyli na 2 czy 3 sezonie. To wszystko było z góry obmyślone. Do rozwiązania zagadki potrzebny był 4 sezon)
Są pełne napięcia akcje? Są.
Są nowe postacie? Są.
Wracają stare postacie (patrz: Kellerman)? Tak. (podchodzi to pod punkt 1.)
Są elementy dramatyczne? Są.
Są elementy humorystyczne? Są.
Serial nie mógłby się skończyć na tym, że uciekli z Fox River, samolot im uciekł, policja na karku... i finito.

Kasiulek__

"A ja uważam że 4 seria jest równie dobra co 1 ;)"

Każdy ma prawo do własnej opinii. Jaka by ona nie była...

"Są zaskakujące zwroty akcji? Są."

Może i zaskakujące, ale jak bardzo naciągane?

"Jest rozwiązanie wątków? Jest. (Oto powód dla którego nie skończyli na 2 czy 3 sezonie. To wszystko było z góry obmyślone. Do rozwiązania zagadki potrzebny był 4 sezon)"

Można było wszystkie wątki rozwiązać w drugim sezonie. 2 ostatnie wcale nie były potrzebne. Wystarczyło zmienić zakończenie finału 2-ego sezonu.
A co do tego, że wszystko było obmyślone z góry to jakoś w to wątpię. W 1 sezonie Lincoln powiedział, że jego matka zmarła z powodu raka wątroby, a w 4 dowiadujemy się, że to jednak był tętniak na mózgu.